måndag 31 augusti 2009

TYCKER OM INTE


Min dator var ju pa "avlusning" bara för knappt en manad sen men nu verkar det som att den har dragit pa sig en massa skit igen. Usch, vad trött jag blir! Jag säger som sessorna: "Jag tycker om inte!"

Virus är verkligen nagot som har en förmaga att förpesta tillvaron i livet, om det sa är svininfluensan det handlar om eller datavirus.

Idag är vi hemma om pysslar men allt sant som jag har skjutit upp hela tiden, ni vet sana där smasaker som bara blir liggandes och som man aldrig far ändan ur för att ta i tu med.

Men nu börjar barnen blir lite sugna pa att ga och bada sa det blir nog en sväng vid poolen snart.

söndag 30 augusti 2009

"NYARSLÖFTEN"


Trots att det idag var det familjens sista semesterdag tillsammans, barnen börjar visserligen inte skolan förrens pa torsdag men S börjar jobba i morgon igen, sa började vi dagen med att leta destinationer för framtida semestrar! Var "favorithobby"!

Sen gick vi ner till poolen och fick senaste "update" pa allt skvaller i omradet! Suck, det skulle kunna bli en hel sapopera!

Att jag hade lovat familjen hemmagjorda hamburgare till lunch idag hade helt totalt trillat ur mitt minne! Och eftersom jag har sagt till barnen att man maste halla det man lovar (av nagon konstig anledning sa lär sig barn vissa saker snabbare än andra...) sa fick de "övertala" pappa att ta oss till McDonald's för lunch. Pappa lät sig lätt övertalas, han ville ju absolut inte göra sina sma sessor besvikna, eller hur?! Vilken uppoffring!

Sa det blev alltsa en jättenyttig lunch pa McDonald's. Naturligtvis at vi alla en sallad och drack vatten...

Sen tillbaka till poolen. En sista semesterdag maste ju utnyttjas till fullo!

Jag hann ocksa med nagra samtal med fina syster! Det var längesen sist och vi hade mycket att skvallra om!

Det blev alltsa ännu en slappardag idag. Det är svart att ta upp vardagsrytmen efter ett langt och slappt sommarlov!

Men nu börjar nedräkningen till allvaret och det "nya aret"! Det känns faktiskt nästan mer som ett nytt ar vi skolstarten än vid det riktiga arsskiftet. Kanske för att sommaren är ett större break i vardagen da man ofta reser mycket och ser och gör saker som man vanligtvis kanske inte gör.

Kanske det är nu man borde skriva en lista med en massa "nyarslöften"?! I sa fall skulle nog min lista se ut sa här:

  1. Ga och lägga mig tidigare pa kvällarna.
  2. Äta nyttigare mat. (Det har blivit alldeles för mycket onyttigt i sommar, det amerikanska köket är ju inte det nyttigaste, tva veckor hos mamma med alldeles för mycket god mat och tonviss av glass i värmeböljan)
  3. Börja träna igen. (Det enda som fatt mig att svettas i sommar är värmeböljan och träningsskorna har jag bara använt pa gatorna i New York)
  4. Göra fotoalbum. (Ligger alldeles för mycket efter)
  5. Titta/lyssna pa nyheterna. (Kommer inte ihag när jag sag ett nyhetsprogram sist)
  6. Ägna mig ordentligt at barnens läxor.
  7. Städa, rensa, sortera... mer. (Har man nagonsin gjort det tillräckligt?!)
Ja, man kan nog fylla pa listan i all oändlighet! Men sen brukar det ju bli sa att man följer listan slaviskt de tva första dagarna, sen sa börjar man göra ett eller annat undantag och efter nagra dagar, ja da är det totalt kört igen.
Men i kväll fick vi i alla fall barnen i säng vid 21!

lördag 29 augusti 2009

SEG

Handlat, tvättat och städat, ja det är väl i stort sett det jag har sysslat med idag.

Barnen och S akte in till marknaden i gamla stan för att köpa frukt samtidigt som jag akte till Carrefour. När jag kom hem höll de som bäst pa att tvätta terassen! Pa eftermiddagen gick de ner till poolen alla tre, men jag kände att jag fatt lite överdos vad gäller poolhäng sa jag föredrog att stanna inne och städa lite. Ja, jag hör hur knäppt det later! Man har nog blivit lite bortskämd vad gäller poolen va'?!

Trots att jag hallt pa hela dagen sa har jag känt mig jätteseg idag. Kanske är för att jag även fatt överdos pa slappardagar och att min kropp inte längre är van med att göra mer än 2 knop om dagen?!

fredag 28 augusti 2009

HOME SWEET HOME

Konstigt nog sa vaknade jag och barnen extra tidigt idag.

Efter frukosten packade och städade vi, men sen hann vi även med ett sista dopp i Troppan för i ar, antagligen.

Och efter lunchen satte vi oss i bilen och styrde kosan mot Nice.

HOME SWEET HOME

Det känns verkligen jätteskönt att vara hemma igen! Det var längesen jag var sa här glad över att komma tillbaka hem fran semestern.

Nu har vi packat upp det mesta, hunnit tvätta en del och vädrat ut hela lägenheten, det var "ganska" varmt här hemma! Och det känns som en lyx att kunna ha luftkonditioneringen pa och fa lite svalka och framför allt fa slippa bli attackerad av en massa hungriga myggor.

Trots att det finns mycket att göra här hemma och att sommarlovet snart är slut sa känns det som sagt jättemysigt att vara hemma igen!

torsdag 27 augusti 2009

SLUT PA SEMESTERN


Nu är bilen tvättad och väskorna nästan helt packade. I morgon blir det städning och ett sista dopp i poolen innan vi drar tillbaka hem till Nice igen! Det ska, trots att det innebär slutet pa semester och sommarlovet, bli riktigt skönt.

Nu blir det hem och städa och göra i ordning allt till skolstarten pa torsdag. Och framför allt gäller det nu att komma i fas och bli av med sommarens ”jetlag” som vi alla fatt efter manga sena kvällar och härliga sovmornar! Här i St Tropez har vi alla sovit ända fram till 9.30-10 pa morgonen, vilket far oss är väldigt mycket längre än vad vi är vana vid. Jag har sovit bredvid Emma och nästan varje morgon, ganska tidigt, har hon vaknat till ett litet tag, rullat över mot mig, gett mig nagra pussar, gosat in sig i mig och sen somnat om igen. Det har varit saaa mysigt!

Men när vi kommer hem igen är det slut pa det. Da maste vi vänja oss vid att ga och lägga oss tidigare sa att vi orkar upp vid 7 igen. Fast det värsta är inte att vakna klockan 7, men att behöva skynda sig pa morgonen.

Snart dröjer det väl inte länge förrens löven börjar falla ocksa...

Det är ju tur att vi redan om tva manader ska till varmare breddgrader igen!

onsdag 26 augusti 2009

LYCKA KAN KÖPAS FÖR PENGAR

Vad har hänt sedan sist ?

Inte sa jättemycket egentligen, det molnade pa ordentligt här ett tag, sen kom solen tillbaka ett tag men nu är det ett stort svart askmoln precis ovanför mitt huvud igen. Det var dock andra vindar som förde hit det senaste askmolnet. Men om tva dagar är vi tillbaka i Nice igen och jag hoppas att solen skiner starkare där.

Igar köpte jag en ny klocka!! Den är saaa fin och fick mig framför allt pa jättebra humör! Vem säger att shopping inte att välgörande effekter för kropp och själ?! ”Den som säger att lycka inte kan köpas för pengar vet inte vart man handlar nagonstans”, var ett citat som jag sag när jag var i Sollentuna Centrum sist och jag tror jag ska anamma det som mitt motto!

Idag var vi iväg till ”Chateau Minuty” och fyllde pa lagret till var vinkällare (kartongerna med vin som ligger i var källare alltsa). Eftersom det var molnigt var alla människor ute pa vägarna isället för att ligga pa stranden eller vi poolen sa det var mycket folk ute och akte pa vägarna. Trots att det idag ”bara” var 28 grader ute sa var det ända väldigt kvavt och fuktigt sa eftermiddagen tillbringade vi, trots molnen, vid poolen.

I morgon är det projekt biltvätt som gäller här! Hur trakigt det än later sa är det nagot som barnen älskar att göra sa varför säga nej?!

söndag 23 augusti 2009

MOLN I TROPPAN


Jag kan inte säga att jag är uttrakad eller har det langtrakigt, men det ska ända bli skönt att snart komma tillbaka till ”civilisationen” och sitt egna hem igen.

Det är inte bara för att man befinner sig pa en, för manga, magisk och underbar plats som allt är perfekt. Det är inte bara myggen som är irriterande här i Troppan...!

Idag var det i alla fall första dagen pa länge som vi sag ett och annat litet moln pa himlen och det var även första gangen pa länge som jag kunde säga att jag var glad at att se nagra moln!

lördag 22 augusti 2009

FIN VÄN


Här blir det bara varmare och varmare !! Vattnet i poolen är 33 grader varmt sa da kan ni ju tänka er! Sa det blir mest att vi ligger och skavalpar där i.

Innan vi kom hit hade jag faktisk tänkt att jag skulle passa pa att vara lite sportig medan vi är här; ut och springa och spela tennis. Och det är inte det att jag inte vill, men det gar helt enkelt inte. Det är en total omöjlighet för det är pa tok för varmt för det. Bara saken att aka ner pa stan och inhandla det nödvändigaste är att trotsa naturlagarna! Man svettas som en isbjörn i öknen och kommer tillbaka totalt genomblöt!

Igar förmiddag kom min fina vän Isabelle och hennes gulliga lilla (15 ar) Kim och hälsade pa oss här ute pa ”vischan”! Vi har inte setts sa mycket under de senaste manaderna sa det var verkligen mysigt att fa umgas lite mer ett tag och prata av oss om bade ditt och datt.

Jag har känt Isabelle i snart 10 ar nu, hon bodde i lägenheten under oss när vi flyttade in där vi bor nu. Jag var gravid med Bianca och Kim var da 5 ar och hennes lillebror Teva 2-3 ar! Var relation växte sakta men säkert fran en enkel grannrelation till en fin vänskap utan att vi egentligen märkte av det. Inte förrens för 3-4 ar sen ”upptäckte” jag att Isa var en riktig vän för mig. Man brukar säga att ”man vet vad man förlorar men man vet inte vad man far sen” och det stämmer verkligen in pa henne. Det var den dagen hon och hennes familj flyttade fran Nice till Paris. När vi sagt hej da och de akte iväg, da kände jag hur otroligt ledsen jag blev och hur mycket hon verkligen betydde för mig. Tur i oturen sa kom hon en tid senare tillbaka till Nice igen. Tyvärr inte som min granne...

Jag och Isa har ett sant där skönt enkelt och avslappnat förhallande. Vi är otroligt olika, ses inte sa ofta, lever väldigt olika liv, men vi vet att vi har varandra och när vi väl ses är det alltid sa enkelt utan en massa krussiduller... Även barnen, trots aldersskillnader och det faktum att vi inte ses ofta, uppskattar verkligen varandra och har jättekul tillsammans.

Isa o jag



Kim, Bianca o Emma

Förresten, vi har brutit vattenhäxans förbannelse...den tredje luftmadrassen lever fortfarande efter 3 dagar!!

onsdag 19 augusti 2009

VATTENHÄXANS FÖRBANNELSE


Nagon, en elak vattenhäxa (?!) kanske, maste ha kastat en förbannelse över oss! Pa fyra dagar har vi lyckats ha hal pa tva stycken luftmadrasser. Den sista köpte vi i förmiddags och höll alltsa bara i nagra timmar! Ja okej, jag erkänner att vara luftmadrasser inte används för nagot lugnt och stillsamt solbadande utan för vilda och intensiva lekar där det hoppas, vänds, snurras och dras pa stackars luftmadrassen. Men även luftmadrasser borde väl genomga sadana där tester som bevisar att saken ifraga tal si och sa mycket tyngd och slitage?! Jag tror absolut att det är den elaka vattenhäxan som blivit sur och slängt en förbannelse över oss.

Vi far väl se hur det gar med luftmadrass nummer 3 som maste inhandlas i morgon bitti!

Fortsättning pa den elaka vattenhäxans förbannelse följer...

tisdag 18 augusti 2009

FORCE MAJEUR


Ledsen att det inte blev nagot bloggande igar, men det gick helt enkelt inte. Men jag far skylla pa ”force majeur” (det är väl sa det heter när man far problem pa grund av naturen)! Det var nämligen alldeles pa tok för varmt för att kunna blogga eller huvudtaget göra nagonting alls!

Igar förmiddag akte jag till Casino (stormarknad) i La Foux som ligger precis utanför St Tropez för att fylla vart kylskap som gapade tomt. Jag akte dit strax efter 11 och min tanke var att jag skulle handla under lunchtid och därmed undvika alla människor.

Men den tanken sket sig verkligen...

Man hade kunnat trott att jag hamnat i den enda affären pa flera mils avstand och att allt var gratis dessutom. Jag har aldrig handlat i en matvaruaffär med sa mycket folk, nagonsin. Köerna till kassorna ringlade sig genom hela affären och man fick ”parkera” vagnen utanför hylllängorna och sen zickzacka sig in mellan alla som stog i köerna och be dem som stog där att ge en de varorna man behövde, för det gick inte ens att närma sig hyllorna!

Fruktansvärt! Galet! Horribelt! Vet inte vilket ord jag ska använda för att beskriva hur det var!

Tur att inte mannen och barnen var med... Vill inte ens försöka föreställa mig hur det hade varit da.

När jag nästan 3 timmar senare äntligen lyckats ta mig ut ur affären var det bara att sätta sig i en 37 graders varm bil, skruva upp (eller ner) air conditionern pa max och fort köra hem innan alla matvarorna ruttnade.

Att det sen var skönt med ett dopp i poolen är bara förnamnet!

Som om det inte räckt med shopping för dagen sa akte vi pa kvällen ner till Troppan för att göra var arliga razzia pa Kiwi (affär som säljer badkläder). Där var vi inte heller ensamna da de salde ut allt för –50%! Men antalet personer inne i affären var ett besvär som vi inte ens tänkte pa da det fanns ett värre besvär – temperaturen! Hade det funnits en termometer inne pa Kiwi hade den nog exploderat. Jag var inte varm, inte svettig... det fullständigt rann svett ner för hela kroppen! Jag var genomblöt! Trots pärsen det verkligen var att handla badkläder där inne sa kom vi i alla fall därifran med 7 bikinis till barnen och 2 till mig!

Sen gick vi ner till hamnen och köpte oss varsin svalkande glass. Strunt samma om det var precis innan middagen, vi var tvungna att ha varisn glass helt enkelt.


Jag köpte ocksa ett nytt nagellack!

När vi sen kom hem igen orkade vi bara äta lite tomat med mozzarella, dels för att vi inte var sa hungriga och dels för att det var sa galet varmt.

Efter middagen satt vi allihopa och kippade efter andan framför TV:n. Det gick helt enkelt inte att göra nagot annat. Vi fick till och med ”tvinga” Emma att vara uppe länge för att det var sa varmt och det inte gick att ga och lägga sig. Inte förrens efter 23 började temperaturen äntligen att sjunka lite sa det gick att sova!

Idag har det varit lika varmt hela dagen, men det är nagot svalare nu pa kvällen och det är SKÖNT!

Pa förmiddagen var vi nere en snabbis i stan för att handla lite frukt pa marknaden. Men när vi sag bilköerna och alla bilar som stog parkerade precis överallt sa skippade vi idén att aka in till marknaden, det fick bli frukt fran ett snabbköp istället!

Resten av dagen har vi legat och skvalpat i poolen. Vi har badat sa mycket att den nya badmadrassen har gatt sönder efter bara tva dagar!

Idag blev det spansk lunch, det vill säga lunch efter klockan 15. Ingen siesta dock!

Nu har S akt iväg för att hämta svärmor som kommer fran Toulouse ikväll.

Jag och barnen sitter här och njuter av den ”svala” brisen som kommer in genom alla öppna fönster och dörrar. Det är det här som kallas för värmebölja!
 

söndag 16 augusti 2009

HETT I TROPPAN


Redan i morse när vi vaknade kändes det ovanligt varmt. Och efter frukosten da jag spang runt i bara underkläderna för att packa de sista sakerna innan vi skulle aka iväg, ja da var jag inte längre bara varm utan fullständigt kokande!

Air conditionern i bilen fick jobba ordentligt da termometern visade pa 35 grader!

Halvvägs till Troppan at vi snabblunch pa Quick, det belgiska McDonald’s. I deras ”Happy Meal” är det inte tal om nagra morötter eller äpplen som i Sverige, nej här far man yoghurt, kompott eller glass. Vad tror ni barnen valde?!

Knappt hade bilen stannat framme i Troppan, förrens barnen redan hoppat i poolen!

Själv fick jag vänta ett tag till innan jag fick ett svalkande och ett mer än behövligt dopp, för matkassen skulle plockas upp, sängarna bäddas... en husmors vanliga uppgifter med andra ord.

Efter nagra timmars häligt solbadande har jag mest bara suttit ute en gammal solstol och kippat efter andan för utan air conditioner är det VARMT även pa kvällen!

Först nu har det börjat bli lite svalare sa att man kan vara inne igen, men däremot haller jag pa att bli totalt uppäten av alla myggor som verkar totalt utsvultna här i Troppan.

Om nagon undrade sa, nej vi har ingen air conditoner i det stora huset här i St Tropez! Vi är ju pa vischan vet ja’!

lördag 15 augusti 2009

FERDINAND I ST TROPEZ

Vilken stressig dag!!!

Jag var ju faktiskt tvungen att göra nagonting idag, nagot som jag verkligen inte är van vid under min langtrakighetssemester!

Jag har packat! Det är inte lite det....

Jag har nog tagit rekord i packning idag! I att ha lite packning alltsa. Jag har nog aldrig packat sa lite kläder! Men sa är jag ju inte helt färdig heller... Resten gör jag i morgon bitti. Jag kan ju inte hinna allt idag! Det är ju ända semester...

För de flesta betyder semester i St Tropez hart festande, mycket glamour och ett stort socialt umgänge.

Men inte för oss...

Vi blir ungefär som tjuren Ferdinand mitt ute pa fäktningsarenan... vi tar det lugnt och luktar pa blommorna.

Pa väg dit säger vi alltid med stor säkerhet: "I ar ska vi ta med barnen till stranden varje dag!" "Och pa kvällarna ska vi ta med dom ut pa stan och riktigt ga och flanera tillsammans!"

Första dagen aker vi alltid till stranden och tycker att vi är jätteduktiga! Men snabbt övergar var entusiasm till nagot som mer liknar barngnäll; det är för mycket folk, vattnet är för kallt och det är för mycket....sand!

Sa det slutar med att vi resten av semestern stannar hemma och ligger vid poolen istället.

Men visst aker vi även ner pa stan! Varje morgon till och med! Maken kör bilen, parkerar inte ens utan bara stannar till sa att jag snabbt kan hoppa av för att inhandla det livsnödvändiga; dagstidningen och en baguette! Knappt har jag alla armar och ben inne i bilen igen, förrens vi snabbt flyr stan, likt superkändisar (det var den glamourösa delen av var semester), och aker upp till huset igen.

Och vissa eftermiddagar, när vi riktigt slar pa stort, aker vi ner med barnen och äter glass pa Barbarac! Men eftersom barnen är sa "sma" och fort blir trötta sa maste vi ju aka hem igen sa snart det börjat fa en riktigt härlig chokladmustasch runt munnen!


Men som tur är växer ju barnen och blir större... sa snart kan de ju aka ner själva pa stan! Medan vi ligger vid poolen...

TROPPAN NÄSTA


Fran och med i morgon kommer vi att befinna oss i Saint Tropez där vädret utlovas att bli sa här:


http://vader.se.msn.com/local.aspx?wealocations=wc:FRXX0215&q=Saint-Tropez%2c+FRA


Nagra bikinis, ett par flip-flops, solkräm och lite bra läsning, vem har sagt att det var jobbigt att packa?!

fredag 14 augusti 2009

LÄRORIKT VID POOLEN


Vem sa att vi inte gör nagot vettigt om dagarna?

Idag har barnen övat sina engelskakunskaper nere vid poolen och därigenom bekantat sig med tre tjejer fran Iran men som bor i Los Angeles respektive i London. Sa mycket mer lärorikt och intressant kan det väl inte bli? I alla fall inte genom att bara ligga och steka sig hemma vid poolen!


Nu lyssnar barnen pa ABBA-latar för fullt, vi sag ju "Mamma Mia" igar kväll! Det var en gullig liten film med härliga bilder fran Grekland och som far en att ateruppleva ABBA-musiken! Mycket mer än sa finns det inte att säga om den filmen. Jag kommer inte se om den.

När jag ända haller pa att prata om filmer, kan jag ju berätta om de filmerna jag sett i sommar:

  • Revolutionary Road med Leonardo di Caprio och Kate Winslet. Jag hade väldigt höga förväntingar, men det var en klar besvikelse. Den började bra men sen övergick den bara till att bli en deprimerande och konstig film.
  • Confessions of a Shopaholic, den sag jag i planet mellan Stockholm och New York. En rolig och underhallande tjejfilm som är kul för stunden men inte sa mycket mer.
  • PS I love you med Hilary Swank och Gerard Butler. Sorglig. Rolig. Fin. Jättebra film som jag rekommenderar och gärna ser om själv.
  • Changeling med Angelina Jolie. Ännu en film som börjar bra men som "rinner lite ut i sanden", tyvärr. Hemsk, med tanke pa att den är baserad pa en sann berättelse. Inte dalig, men inte heller en film som jag ser om.
Har jag sett nagra fler filmer? Inte vad jag kommer ihag, sa i sa fall kan det ju inte vara nagra att lägga pa minnet i alla fall.

KORTEN DÄCKADE DATORN


Nu har jag sorterat, sorterat och ... eller egentligen är det arkiverat jag har gjort. Just det, jag har arkiverat alla mina kort sen 2005 sa det var en del. Jag har dessutom fört över alla mina kort som jag tagit i sommar pa datorn, det var ocksa en hel del... Exakt hur manga vet jag inte, men sa manga att datorn blev alldeles (och är fortfarande) jättevarm och började ga pa högvarv tills den stängde av sig själv 2 ganger. Oj da, inte sa bra va'?!

Nu är i alla fall bilderna inne och det aterstar "bara" att sortera de nya korten, göra album och skriva lite inlägg om mina resor! Visst later det enkelt?! Och det är det ju ocksa, men det lär ta lite tid. Och ja, just det, albumet fran semestern i februari är inte klart ännu....

Trodde jag att jag skulle fa det langtrakigt?!

torsdag 13 augusti 2009

VIVE LES VACANCES


Da den här veckan gar i überslowmotion; malet är att bara vara och riktigt njuta av att inte göra nagonting och sa smaningom bli sa "uttrakad" att vi har en himla massa extra energi lagrad till skolstarten och da kan dra igang för fullt, sa blir kanske inte bloggen sa innehallsrik, tyvärr. Och idag är inget undantag.

Hm, far se vad som hänt idag...

Pa förmiddagen var vi inne; barnen tittade pa TV och lekte lite medan jag fortsatte med sorteringen av alla mina tusentals kort. Jag "hann" även med att prata lite med mamsen pa telefon och med syrran pa skype!

Efter lunch gick vi ner till poolen ett tag. Det var skönt att fa svalka av sig lite! När vi är vid poolen "hinner" jag ocksa läsa min bok som jag köpte pa flygplatsen i New York; "One Fitfth Avenue" av Candace Bushnell hon som även skrivit böckerna som ligger bakom "Sex and the City" och "Lipstick Jungle". Da förstar ni hur precis alldeles lagom jobbiga de är för att läsas under en stekande sol!

När vi kommit upp fran poolen var det dags för mellis och idag festade vi till det riktigt med en massa popcorn!

Just nu är barnen ute och vattnar alla blommor pa terassen och gör förhoppningsfullt fint där ute! De börjar bli väldresserade, ha, ha!

Och i kväll ska Bianca kanske äntligen fa se pa "Mamma Mia" om S lyckas hyra den!

Ja, sa "jobbig" har varan dag varit idag! Vive les vacances!

onsdag 12 augusti 2009

SOMMAR 2010

Sommaren 2009 är langt (förhoppningsvis) ifran att vara över ännu, men redan planeras det inför nästa sommar!!

Nya platser, nya upplevelser....

Sa länge projekten finns sa lever man! Det är väl härligt?!

TIME OFF FRAN SOLEN


Eftersom jag var pa gränsen till solsting igar kväll sa har vi lite time off fran solen just nu. Jag sorterar foton (det tar LANG tid) och barnen spelar pa Wii.

Men nu börjar barnens magar skrika sa det är väl bäst att jag tar mig ut i köket och svischar ihop lite lunch.

tisdag 11 augusti 2009

SOLSTING

Just nu aker barnen skidor för fulla muggar, de spelar Family Ski pa Wii alltsa!

Själv har jag just gatt igenom mina mail och läst diverse intressanta och mindre intressanta sidor pa internet. Sa mycket mer är jag inte kapabel till just nu. Jag tror jag fatt solsting eller nagot för jag känner mig helt otroligt trött just nu och hjärnan gar endast i slow motion.

Har druckit vatten, kaffe och ätit lite sött, kanske det snart börjar verka sa att jag orkar laga lite middag sa smaningom?!

Dagens news var väl att prinsessan Madeleine och Jonas förlovat sig! Eller att det offentiliggjordes idag att de förlovat sig. För de förlovade sig ju visst redan den 12 juni men det var inte förrens idag som allmänheten fick veta det och de fick börja bära förlovningsringarna. Maste varit en lang väntan?! För vissa andra gar det ju betydligt snabbare att fa pa sig ringarna.....!

måndag 10 augusti 2009

LYXSEMESTER


Sa har ännu en dag passerat utan att man knappt hunnit blinka! Och inte har vi egentligen gjort nagot speciellt heller. Men jag antar att det är det man kallar för semester/sommarlov?! Och det är väl bade ganska skönt och lyxigt att fa ha det sa?!

I eftermiddags orkade vi i alla fall masa oss i väg ut för att göra diverse ärenden; köpa en knapp till Biancas kofta, byta batteri pa en klocka, ärenden pa posten mm.

Sen hann jag och Emsan med ett litet dopp i poolen trots att det var mulet och aska i luften igen, men kallt var det inte, tvärtom det var väldigt varmt och kvavt.

Oj, jag glömde nästan bort att tala om att barnens tv-förbud numera upphört och de för fulla muggar försöker ta igen det de "missat"!!

söndag 9 augusti 2009

SKÖN DAG


I morse fick vi sova länge! Vet inte när Emsan vaknade men jag vaknade i alla fall inte förrens efter 9 och det kan man da verkligen inte klaga pa!

Idag har vi inte stressat speciellt mycket. Vi har mest bara "varit" och haft det lugnt och skönt och varit vid poolen förstas.

Till lunch "slog vi pa stort" och tog fram grillen, en elektrisk grill som vi bara använt en ända gang sedan vi fick den och det var för typ 9 ar sen! Men vara chipolatas blev riktigt goda sa vi kanske ska börja använda den lite mer nu?! Idag gjorde jag den efterrätten som jag aldrig hann med att göra igar kväll; fruktsallad med vit chokladsas!

Jag har ocksa pabörjat ett nytt "stort projekt"; nämligen att sortera och göra extra kopior av alla mina kort som jag tagit (ever) sen jag blev med digitalkamera, det vill säga sen 2005. Ni som vet hur galen jag är i att ta kort förstar kanske hur mycket det är att sortera och kopiera! När jag sa smaningom sen är färdig med mitt arkiveringsarbete sa ska jag ladda upp alla nya kort jag tagit nu i sommar och sortera upp alla dom ocksa!

Som sagt, den dagen da jag far langtrakigt säger jag till!

lördag 8 augusti 2009

ALLA KAN LAGA MAT


Idag tog vi det lugnt pa förmiddagen, strosade mest runt här hemma och gjorde ingenting. Men sa fick jag plötsligt för mig att jag skulle titta igenom alla mina (hundratals) recept, varav de flesta jag aldrig ens har gjort och hälften ligger osorterade i en enda röra. Varje gang jag letar efter ett nytt recept att göra sa kan jag aldrig bestämma mig för nagot, alla eller inget passar, sa oftast blir det att jag lagar samma gamla mat som vanligt. Idag tänkte jag att jag borde ga igenom och testa vartenda recept jag har (allt eller inget igen, kan aldrig vara mattlig)! Men det är svart att alltid "planera mat", jag är jättedalig pa det. Oftast vill jag laga det jag är sugen pa för stunden och da är det ju svart att testa nya recept för dom ingredienserna man behöver har man ju oftast inte hemma. Och dessutom är det ju svart att vara sugen pa nagot man aldrig har ätit förr!

Men idag slog jag och barnen till pa stort och bestämde oss för att testa bara en massa nya recept! Alla skrev vi vara inköpslistor och sen for vi iväg för att inhandla alla ingredienser. Vi handlade pa i en nygammal affär som jag inte varit i pa evigheter; Champion som numera blivit Carrefour Market, vilket jag inte hade en aning om! Barnen tyckte att det var jättekul att ga där med deras listor och leta efter alla möjliga och omöjliga varor!

Innan vi började allt vart matlagande sa var vi tvungna att svalka oss ett tag i poolen. Det har varit otroligt varmt och framför allt kvavt här idag. Och medan vi lag och plaskade i poolen askade det som bara sjutton runt omkring oss. Lite senare kom det även lite regn, med betoning pa lite.

"Alla kan laga mat" är mottot i filmen "Ratatouille" och det är nagot som Emma absolut tagit vid fasta. Bada tjejerna gillar verkligen att hjälpa till i köket! Och de var sa duktiga bada tva och vi hade riktigt roligt. Att köket sag ut som ett slagfält och att vi med nöd och näppe var klara tills S klev in genom dörren, efterrätten fick vi skippa, var inte sa noga.

Vad vi at och drack kan ni se här:






Nu är vi mer än mätta och belatna och att vi inte hann med att göra nagon efterrätt, jag det var nog tur det!

fredag 7 augusti 2009

PRATA MED NALLAR ÄR INTE "KOKO"


Hela förmiddagen och även en del av eftermiddagen gick at till att städa och göra i ordning terassen och förradet där ute. Det var alldeles för länge sen sist det gjordes och det behövdes VERKLIGEN! Usch sa smutsigt och rörigt det var och för att inte tala om vad mycket skit(saker) som man samlar pa sig. Det finns nog vissa andra som ocksa har en viss erfarenhet av det, eller hur?! Men jag känner mig riktigt stolt över mig själv som städade upp allting ordentligt och SLÄNGDE en massa saker som vi ända aldrig använder. Till och med barnens leksakshus, som Bianca fick da Emma föddes, har nu akt ut! Sjävklart fick även alla blommorna sig en ordentlig omgang ocksa! Men visst, jag hade tva duktiga assistenter som var gulliga och hjälpte mig att städa och tvätta allting. Jag kan väl inte säga att det var kul direkt, men oj vad det kändes skönt när vi var färdiga med allting!!!! Nu säger dom visserligen att det ska bli regn i helgen, typiskt, men men.

Fran och med igar har barnen fatt totalt tv-, dvd-, nintendo-,wii- och dator-förbud! Och detta gäller ända tills pa söndag. Anledningen är "ett litet busstreck" som tjejerna tillsammans med deras sommarkompis (grannarnas barnbarn som är här varje sommar) hittade pa i fredags kväll. Jag berättar inte mer om det, förutom att jag kan säga att det är en riktig avgiftning mina barn gar igenom just nu! Och blir det nu regn i helgen, jag da skruvas ju förstas svarighetsgraden upp ett snäpp till. Men en sak är säker och det är att jag kommer inte att ge upp, den här gangen är jag obeveklig.

I kväll innan barnen skulle sova ville Emma att jag skulle gosa med henne. Sa jag, Emma och hennes tre favvonallar; Nalle, Douce (som numera heter Nilla) och Lapinou lag och kramades och pratade i hennes säng ett tag innan hon skulle somna. Da jag fragar Emma en fraga sa dröjer det innan hon svarar undrande:
-"Pratar du med mig eller Nalle???? Jag undrar för du tittar ju pa Nalle."
Mitt svar blir lite tvekande:
-"Ja, jag pratar med dig....saklart, för om jag skulle prata med Nalle skulle jag ju vara lite "koko"! Eller hur, lägger jag till lite käckt."
-"Nej, det är inte "koko"", svarar Emma sa rakt som bara ett barn kan göra.
-"För jag pratar med Nalle, Nilla och Lapinou och jag är inte "koko"!"

Vad svarar man pa det?!
Prata med nallar är inte "koko" helt enkelt!

NYFÖRLOVADE!

.....GRATTIS!!!

Min älskade syster och D (blivande svager blir det väl eller?!) har (äntligen) förlovat sig!

Grattis, grattis, grattis, grattis!

Vi är alla i familjen sa glada för er skull och önskar er all lycka!

torsdag 6 augusti 2009

JAG ÄR KÄR!


Jag är kär!!!! Min "nya" älskling är helt underbar! Ja, vi har ju bara hunnit bekanta oss i sisadär 1-2 timmar ännu, men än sa länge är det i alla fall helt underbart!

Ja, det är naturligtvis min dator jag pratar om. S hade den med sig hem i kväll och den verkar ha genomgatt en rejäl avlusning; den är sa SNABB och det är verkligen härligt! Om vissa vill ha snabba bilar sa föredrar jag, utan nagot som helst tvivel, en snabb dator!

Veckans scoop;
Jag är inte den enda som är kär......

I VÄNTAN PA MIN ÄLSKLING


Igar kväll var vi över pa middag hos nagra grannar som bor i portuppgangen precis bredvid var ingang. Det var (faktiskt) en trevlig middag med jättegod mat! Vi som inte är nagra större fans av paella fick en helt annan uppfattning igar! Den var verkligen jättegod! Till och med barnen at och tyckte att det var gott! Men det bästa av allt när man är pa middag hos grannar är att det är krypavstand hem!

Snart kommer min älskling hem, ja inte maken da (fast visst, han kommer ocksa snart hem), utan jag menar min dator! Jag hoppas att den blivit ordentligt avlusad och fatt sig ett rejält ansiktslyft! Och min gamla dator, som jag bloggar fran just nu, haller bokstavligen att falla i bitar. Sist jag skulle fälla ner skärmen lät det som om nagon tuggade pa grus och samtidigt kom flera smaskruvar utflygandes. Det later inte sa bra va'?! Jag är rädd för att den snart är färdig för skroten.

onsdag 5 augusti 2009

AVLUSNING

Min dator är pa avlusning! Jag har tidigare misstänkt att den dragit pa sig nagra virus eller rättare sagt, jag vet att det haft virus men "trott" att jag kunnat göra mig av med dom själv eller fatt dem i karantän. Det var nog egentligen mer önsketänkande, ni vet sa där som när strutsen gömmer huvudet i sanden, än verkligen ett realistiskt tänkande.

Och när jag igar kväll satt framför datorn sa poppade det helt plötsligt upp en massa meddelande om att datorn blivit infekterad av bade det ena och det andra viruset! Jag kunde liksom inte längre blunda för det utan bestämde mig för att skicka min lilla älskling pa avlusning.

Jag undrar hur det gar?

Och jag undrar i vilket skick den kommer tillbaka?

Och när den kommer tillbaka?

Det känns väldigt läskigt, men ända mindre läskigt än när jag försöker mig pa att pilla pa den själv!

Finns det överhuvudtaget nagot effektiv virusprogram som verkligen kan stoppa alla virus?! Ja, typ som nagon slags vaccinering alltsa. Finns inte det, vaccinering för datorer?

Men en skum grej som jag sas alldeles nyss da jag loggade in pa MSN eller Windows Live som det heter numera, var att "jag" (min andra dator alltsa, alltsa de som avlusar min dator) ocksa var inloggad fran min andra dator. Det känns inte helt hundra att de är inne pa mitt hotmailkonto. Sa om ni far nagra skumma mail fran mig eller om jag inte svarar pa era mail sa är det för att mitt hotmailkonto kanske blivit kapat!

LYCKA


Jag är sa glad! För stora som sma saker i livet!

Att alla i familjen mar bra och är lyckliga!

Och att nya spännande resor och händelser planeras!

Ma vi ta vara pa tiden och ta hand om varandra!

Ha en underbar dag!

tisdag 4 augusti 2009

BILDFÖRSTOPPNING OCH FOLKINVASION


Ja, jag vet att jag är jättetrakig som inte lagt ut nagra nya bilder pa ett tag nu. Men trots att det var över en vecka sen som vi kom hem igen sa är det fortfarande pa manga fronter precis som om vi just kommit hem, rörigt och inte som vanligt alltsa. Och vad gäller foton sa har jag tagit minst sagt MANGA i sommar och jag har inte ens fatt in dem pa min dator ännu och än mindre har jag hunnit sortera dem. Det lär nog ta ett tag.... Javisst skulle jag absolut kunna ta lite nya varje dag för att visa er hur vi ser ut nu och vad vi pysslar med om dagarna, men om sanningen ska fram sa har jag dels ingen plats kvar pa alla mina 18 minneskort och dessutom sa, ja, är det inte som vanligt här hemma ännu! Men det kommer...

Vad har vi pysslat med idag da? Jo pa förmiddagen var vi ute och handlade lite. Vanligtvis brukar jag tycka att det är kul och bli glad av det, men med tva omotiverade barn (det var ju ingenting till dom som vi skulle handla) i släptag och ungefär 16 miljoner andra människor som ocksa är ute och handlar sa kändes det skönt först när vi var pa väg hem igen.

Här nere är det ju inte direkt sa som det är pa manga ställen i Sverige pa sommaren, typ som i alla förorter, att affärer och restauranger och dylikt är folktomma eller till och med semesterstängda. Nej, här nere är det tvärtom total helt crazy folkinvasion pa sommaren, det känns som om Nice är det enda semestermalet i världen. Eller okej da, det tredje, efter New York och Las Vegas där det inte heller är sa daligt med folk.

Pa eftermiddagen hade vi det i alla fall skönt och lugnt nere vid poolen i nagra timmar. Och vid var pool är det definitivt mindre med folk än bade i NY och LV! Fast idag var det faktiskt ovanligt manga där; bland annat ett mycket kärt aterseende fran Paris. He made my day! NOT.

Och nu sitter hela familjen framför varsin skärm; E ser pa en DVD, B o S ser en film pa TV och jag bloggar! Vi är en modern familj som följer var tid!!

måndag 3 augusti 2009

KUSINER, KUSINER OCH KUSINER


Igar var vi i St Tropez över dagen för att träffa nagra av S släktingar. Jag hade bara träffat dem en gang för 9 ar sedan och bara som hastigast sa det var knappt att jag kom ihag dem. Hur exakt de är släkt med S har jag ocksa svart att greppa. Här nere är allt annat än syskon, föräldrar och barn antingen kusiner eller moster/faster (med det är ju samma ord sa man vet aldrig vilket) eller morbror/fabror (ocksa samma ord) känns det som.

Vi hade i alla fall en trevlig dag med kusinerna (?) och barnen lekte och hade kul med deras kusiner (kusinernas barnbarn som da ocksa av nagon konstig anledning blir kusiner).

Idag har jag ocksa barnen bara varit hemma. Vi har fixat med barnens skolmaterial och suttit och klistrat pa namnetiketter pa varenda penna, suddigum, skrivbok mm! Sen har jag städat lite, vilket var mer än behövligt och nu är barnen ute och leker lite.

Snart maste jag nog börja fundera pa vad vi ska ha till middag...

lördag 1 augusti 2009

KVÄLLEN INNAN OCH DAGEN EFTER


Vi hade en trevlig kväll igar när vi var pa ett ställe som heter "Le Mas des Oliviers" som ligger uppe pa en höjd ner mot stan här i Nice. Vi at jättegott, jag var mätt redan efter förrätten! Vem säger att det bara är i USA som man far in stora portioner?!

Barnen hade ocksa jättekul och badade som galningar i poolen efter middagen innan det blev dags för att dansa. Det var nämligen en bröllopsmiddag pa samma ställe sa de hade en DJ som spelade musik. Emma fragade bruden om hon ocksa fick dansa och i nästa sekund stog hon och höll en ur bröllopssällskapet i handen och dansade hej vilt!

Bianca som fyllde 9 i förra veckan har nu definitivt kommit in i (för-)puberteten och satt mest och stankade och tyckte att det var saaaaaa langtrakigt!

Eftersom vi inte var hemma innan klockan 2 i natt sa var maken ganska trött när han gick upp för att aka till jobbet i morse. Men sa är han ju ocksa nagra ar äldre än mig, ha, ha (tur för mig att han inte läser min blogg) och dessutom sa drack han nog ocksa nagra fler glas än vad jag gjorde!!

Emma bjöd till med sovmorgon ända tills klockan 8.39! Jag har svart att tro det när mormor och morfar säger att barnen sover saaaaa länge pa mornarna (när det var barnvakt i 10 dagar i juli). Jag tror nog snarare att det är dom som inte hör sa bra längre (tur för mig att de är langt borta när de läser det här).

Idag har vi fortsatt att göra lite ditt och datt (?!); gjort sommarläxor, barnen har spelat lite Nintendo, haft det skönt vid poolen.....

I morgon ska vi aka till St Tropez över dagen för att träffa nagra släktingar fran Toulouse som är där pa besök!