måndag 28 december 2009

DET BLEV EN GOD JUL!

Det blev en GOD JUL!

Med snö, mycket god mat, trevligt sällskap och tomten kom after all!

Som ni märker har jag varit dålig på att blogga i julhelgen, vi kan väl säga att jag har tagit lite jullov. Men jag är snart tillbaka igen!

onsdag 23 december 2009

FÖRSENADE JULKORT

Förlåt till alla er som fortfarande inte fått något julkort från oss!

De är snart på väg!

Den som väntar på något gott...

DAN FÖRE DAN...

I hela huset luktar det nylagad julmat och julgodis.

Vi har julpysslat med barnen.

Vi har fikat med lussebullar.

Jag har slagit in en massa paket, även om jag fortfarande har en del kvar.

Det är vitt och snöigt överallt!

Vi har just fått klartecken om en tomte till i morgon.

Alldeles strax ska granen in och kläs.

Vi är redo för julen!

tisdag 22 december 2009

JAG HINNER INTE MED!

Sen vi kom till Sverige sa går det i ett hela tiden.

Vi har det jättemysigt och gör en massa roliga saker, men tyvärr så hinner jag inte med att blogga så mycket.

Jag har dessutom tagit en massa kort av vintern här som jag aldrig hinner ladda upp. Det får bli lite senare.

En snabbis om vad vi har gjort de senaste dagarna.

Vi har varit och lyssnat på syrran som sjöng (med sin kör) på ett ställe för hemlösa. Det var verkligen en stark upplevelse på många sätt och vis.

Vi har träffat min kusin med familj över en god och trevlig middag.

Vi har varit ute på landet en snabbis för att hämta hem en julgran. Som ni förstår så handlar det om en riktig julgran som vi högg ner själva. Eller jag högg inte ner granen, jag fixade korvgrillningen i snön.

Vi har också varit och hälsat på mina morföräldrar.

Och idag har hela dagen handlat om julklappsshopping! Men det var förvånadsvärt lite folk ute på Stinsen faktiskt. Kanske inte så kul för affärerna men jag tyckte att det var otroligt skönt!

Nu måste jag tyvärr rusa för om knappt en timme ska vi vara borta på kalas.

lördag 19 december 2009

SNÖ ÖVERALLT!

Vårt flyg från Nice lyfte en halvtimme försenat och jag var lite orolig att vi inte skulle hinna med nästa flyg till Stockholm. Men det var absolut inga problem efter som det varit flygkaos hela dagen i Frankfurt på grund av vädret (snö) och i stort sett alla flyg var försenade därifrån. Klockan 23 kom vi i alla fall iväg, även om vi kom i väg med 1 1/2 timmes försening. Vi somnade alla tre redan innan planet ens lyft och sov i stort sätt hela vägen till Stockholm.

I Stockholm var det en hel del snö och när vi satt i bilen på väg hem till mina föräldrar visade termometern på -18 grader!!!

Jag fick ett sms av S som skrev "det snöar"! Och det var till och med så kallt i Nice (-4) att snön legat kvar under natten så att i morse när han skulle åka till jobbet så var det totalt kaos på vägarna.

Global warming?! Inte här i alla fall!

Här blev det inte allt för mycket sömn i natt då vi inte släckte lampan förrens vid 3 och barnen vaknade redan vi 8 och var jätteuppspelta över all snö. Direkt efter frukosten och en snabb dusch klädde de på sig och gick ut för att leka i snön!

Jag åkte med syrran till Sollentuna Centrum, som genomgått en rejäl ansiktslyftning, för att handla och titta runt lite i alla nya affärer. Överallt doftade det jul, lussebullar, julvört.... och jag blev sugen på precis allting! På Ica lyckades jag "testa" till mig två bitar lussebullar som smakade hur gott som helst! Jag kom hem med en hel kasse full med bara en massa onyttiga saker och så en ny liten grej från Esprit! Jag och syrran på Esprit, det kan bara sluta på ett sätt.

Nu har vi fikat och druckit glögg och ätit en god mjuk pepparkaka här och nu luktar det nybakade lussebullar som barnen gjort med mamma!

Mys pys att vara i Sverige!

fredag 18 december 2009

MOT SVERIGE

Nu är väskorna packade, jag ska fixa lite matsäck innan det är dags att hämta barnen i skolan och sen aker vi till Sverige!!

Idag aker vi via Tyskland sa vi kommer inte fram förrens i natt.

Men i morgon blir det mysigt!

torsdag 17 december 2009

OSTEOPATI FINNS VISST!

2 grader varmt (eller kallt skulle jag hellre vilja kalla det) var det i morse när jag lämnat barnen i skolan och akte och handlade!

Nu har jag just kommit hem fran osteopaten som har knäckt och dragit i mig, sa jag hoppas att det snart ska kännas lite bättre i ryggen igen.

För er som tror att jag ater igen använder ett franskt ord sa vill jag tala om att jag faktiskt har googlat ordet osteopat och nu vet att det faktiskt visst finns i svenskan.

Osteopati (av os = ben, och pati = lidande)

Osteopati är en manuell behandlingsform som betonar kroppens dynamiska helhet och självreglerande förmåga. I behandlingen ingår olika massage-, manipulations- och mobiliseringstekniker.

Den här informationen har jag hittat pa: http://www.osteopatigoteborg.se/

Sa nu vet ni det!

Nej, nu maste jag sätta igang med packningen!

onsdag 16 december 2009

VARM!

Nu har jag just stigit upp ur ett varmt och skönt bad och känner mig ungefär lika varm som en bastu.

Men det var skönt efter en kall och stressig dag, dessutom med en rygg som gör ont.

Nu känner jag mig lagom dasig. Det är nog snart dags för sängen.

FARIT OCH FLÄNGT

Tennis och gympa pa förmiddagen.

Sen har vi mest farit och flängt hela dagen. Vi har handlat och uträttat diverse ärenden. Inget speciellt, bara en massa smasaker.

Det är kallt här nu, det ryker ur munnen när man andas.

Nu har vi gjort färdigt läxorna och jag ska ta och laga nagon slags middag.

Har fortfarande inte börjat packa ännu....

tisdag 15 december 2009

MÖRKARE TIDER

Idag pa förmiddagen var jag hos frissan för att färga haret lite mörkare och klippa till det lite. Det var ju inte sa jättelänge sen jag var hos frissan men slingorna hade ljusnat väldigt mycket och härom dagen fick jag ett ryck att jag inte ville ha det sa längre. Sa nu är jag lite mörkare igen.

Resten av dagen har jag städat här hemma och nu är det snart dags att aka och hämta sessorna i skolan.

Sen blir det en sväng till fotspecialisten igen.

Kanske borde börja packa snart ocksa?!

måndag 14 december 2009

KALLA MIG NISSE

Idag har jag statt i jultomtens tjänst!

Pysslat lite här, pysslat lite där...

Det börjar lacka mot jul!

Nu ska jag ner med en massa säckar till källaren innan jag aker och hämtar barnen i skolan.

söndag 13 december 2009

MENTON

Idag akte jag och barnen till Menton över dagen för att fa en skymt av S, som jobbade som vanligt, men även för att träffa mamie (farmor) och nagra av kusinerna.

Pa eftermiddagen passade vi även pa att besöka en av Mentons trädgardar som är full med olika slags dekorationer och annat kul för barnen. Varje ar växlar temat och i ar var det planeter, lite konstigt kanske men men barnen hade i alla fall kul.

Efter det gick vi vidare till julmarknaden där det ocksa fanns lite kul för barnen. Där fick det även bli sockervadd till mellis i dag!






Trots kylan som nu kommit, sa hade vi en trevlig dag. Inget luciafirande dock.
Vi far ta igen oss vad gäller pepparkakor, lussebullar och glögg nästa helg!!

lördag 12 december 2009

NU SMÄLLER DET!

I morse när vi vaknade var det bla himmel och stralande solsken ute.

Men nu har vi en totalt svart himmel som gör totalt uppror. Med intervaller av inte ens 1 minut kommer det blixtrar och efterföljande knallar som far fönstrena att skaka. Känns som att de kommer att ga sönder när som helst.

FREDAGEN

Sa här sag min dag ut igar:

Tränade pa morgonen.

Handlade lite mer julklappar pa förmiddagen.

At lunch och umgicks med en väninna som jag inte sett sen alldeles för lang tid sen pa eftermiddagen.

Skjutsade barnen till ridningen efter skolan.

Tinade upp mina nedfrysta fötter (fran ridningen) pa kvällen framför en bra film.

torsdag 10 december 2009

VACCINERADE

I kväll efter skolan akte jag och barnen till vaccinationscentret stade Charles Ehrmann.

Jag hade förberett mig pa kilometerlanga köer och flera timmars väntan, men blev väldigt positivt överraskad när jag upptäckte att vi, inte var de enda som var där, men nästan!

Innan vi akte dit var jag inte helt säker pa att vi verkligen skulle vara vaccinerade när vi akte därifran.

Det har ju varit, och är fortfarande, en stor debatt här i Frankrike om huruvida man ska/bör/maste vaccinera sig och i sa fall med vilken typ av vaccin. Hitentills har det ju varit mest vanligt med vaccinet Pandemrix som är ett vaccin med adjuvans, men sen ett tag tillbaka finns även vaccinet Panenza (fran Sanofi-Pasteur) som är utan adjuvans, pa den franska marknaden. Det är just det vaccinet som var barnläkare, och manga fler, anser är det bästa och framförallt säkraste vaccinet och därför det enda man bör ta om man nu ska vaccinera sig.

Vem kan da vaccinera sig med Panenza? Ja, det gar manga rykten och man hör manga olika versioner; en del säger att alla under 10 ar automatiskt far vaccinera sig med Panenza, andra säger att det endast är de som tillhör riskgrupperna som far det. När jag tidigare i veckan ringde "länsstyrelsen" för att fa ett svar sa man att det endast var barn under 2 ar samt de som tillhör riskgrupperna (andningsproblem, gravida....) som far Panenza.

Därför var jag inte alls säker pa att jag och barnen skulle kunna bli vaccinerade med Panenza, vilket var det enda alternativet för mig.

Men när vi kom till vaccinationscentret sa fick jag svaret att alla barn under 10 ar automatiskt blir vaccinerade med Panenza sa för barnens del var det inga problem. För min egna del fick jag insistera ordentligt innan de gick med pa att vaccinera mig med det, men till slut fick jag i alla fall Panenza.

"Vaccin" och "spruta" är tva ord som sätter skräcken i mina barn. När jag kom och hämtade dem i skolan och sa att vi skulle aka och vaccinera oss sa blev de genast likbleka och det enda de sa var typ: "Vem ska börja?" Och när vi lite senare insag att vi inte skulle hinna sätta pa Emla-plastren (ett bedövande plaster som maste sättas pa ca 1 timma innan man tar sprutan), eftersom det inte var nagon gigantisk kö som jag förväntat mig, sa började de nästan skaka av rädsla.

Men det gick superbra! Emma sa stolt att det inte gjorde ont alls och Bianca, jag hon lyckades att inte börja grata i alla fall. Fast när jag sa att jag ville tag nagra kort till bloggen, da blev det blankt nej fran dem bada. Sorry.

Däremot tyckte Emma att det var lite orättvist att det bara är hon som maste tillbaka för en andra injection om tre veckor.

När vi sen kom hem sa började Bianca klaga pa att hon hade ont i armen. Och det blev bara värre och värre. Hon satte till och med pa en halsduk över axeln för att kunna hänga sin arm där. Och när hon sen kom gratandes ut ur duschen fick hon en alvedon för att överhuvudtaget kunna sitta med oss vid middagsbordet. Jag och Emma har inte alls haft ont, men det kanske kommer?

Däremot sa gick det jättebra att ligga och tjuvläsa i sängen efter det att vi sagt godnatt!

Busis. Men det kanske man ska fa när man varit sa duktig och vaccinerat sig?!

TAMAGOTCHI-VAKT

Idag är jag "Tamagotchi"-vakt!

Det är ett stort ansvar. Om jag inte sköter om den ordentligt, ja da dör den.

Och jag vart lite rädd alldeles nyss att den just hade gjort det, dött alltsa.

För den brukar pipa stup i kvarten annars (den piper när den är hungrig, gar pa toa, far post, är glad, ledsen...) och nu kom jag just pa att jag faktiskt inte hört den sen i morse.

Men som tur var hade den inte dött, den var bara totalt jetlaged och sov. Det var därför den levde rövare i natt. Bianca har inte lärt sig det här med am och pm när man ställer in klockan.


onsdag 9 december 2009

INGET NYTT PA FRONTEN

Idag har det inte hänt nagonting speciellt alls. Bara en helt vanlig dag.

Pa förmiddagen var det tennisträning för barnen och gympa för mig.

Och pa eftermiddagen har vi varit hemma. Barnen var ute och akte lite rullskridskor, jag städade lite och även barnen fick städa sina rum. Och sa lite läxor förstas. Det ska bli skönt med jullov snart, även för mig!

tisdag 8 december 2009

NÄSTA AR...

Idag har jag varit med och trängts i julklappsruschen! Puh, jag blev nästan mer svettig bland leksakshyllorna och alla tusen andra människor som ocksa jagade julklappar än vad jag blev pa gympan!

Och inte fick jag tag i allt som jag skulle heller. Sa blir till att ta nya tag och ge sig ut i ruschen ännu en gang till, minst.

Det jag brukar jag säga varje ar, säger jag även i ar!
"Nästa ar ska jag börja mycket tidigare...!"

måndag 7 december 2009

NY VECKA


Gympa pa mandagar är alltid lite extra skönt efter en "slö" helg! Men ibland kan det ju även kännas lite extra tungt.

Efter gympan akte jag till Carrefour och fyllde vagnen till max och gjorde av med alldeles för mycket pengar. Varför är allt sa dyrt?!

Pa eftermiddagen har jag "pysslat" lite med julklappar... man kan ju inte berätta allting sa här i jultider!

Nu sitter Bianca och suckar över sina läxor och i Emmas rum är det oroväckande tyst, maste nog ga in och se va hon har för hyss för sig!

söndag 6 december 2009

SNYGGA BRILLOR PA BIO

Direkt efter frukosten i morse akte jag och barnen iväg till bion som började klockan 11. Det kändes lite konstigt att sitta och mumsa i sig en massa popcorn redan vid 11, men jag var rädd för att det skulle vara alldeles för mycket folk pa eftermiddagen därför fick det bli en tidig bio. Och det var nog tur det för redan 11-bion var fullproppad. Tur att vi kom tidigt, för här i Frankrike är det aldrig numererade platser utan "först till kvarn..."!

När vi sitter där och väntar pa att filmen ska börja och salongen nästan är full sa far vi syn pa var frisörska som kommer ingaendes med sin familj och da skriker naturligtvis Emma över hela salongen -"Där är var frisörska!!!!" Diskretion, tack!

Filmen vi sag, "En julsaga" visades i 3D sa alla fick ha pa sig jättesnygga glasögon! Det var verkligen häftigt att se filmen i 3D och den var otroligt bra gjord, men en aning läskig här och där. Bianca har dock förstatt att film bara är pa latsas och Emma, ja hon tittar ju pa alla Harry Potter-filmer sa det gick ända bra. Men visst, det blir ju lite extra läskigt när det är i 3D och saker och ting liksom "kommer emot en" samt att när man är pa bio är det ju sa mycket större och högre ljud. Filmen är bra och absolut sevärd, men inte för det allra minsta.




När vi kom hem, efter lunchen, sa var tjejerna ute och lekte en stund innan det blev läxdags.

Och i kväll blev granen dekorerad, sa nu är vi nästan (med stark betonging pa nästan) redo för julen!

lördag 5 december 2009

JULPYSSEL/DEKORERIN IN PROGRESS

Nu pysslas och dekoreras det för fullt!

Snart blir vi nog till och med med gran!

TJEJKVÄLL IGEN!

Jag hade en jättemysig kväll igar!

Det var superskönt att sitta i en hammam och bli ordentligt uppvärmd efter en kylig timme pa ridskolan. Man fick en "svart tval", en slags kräm att smörja in hela kroppen med inne i hammam, som renade huden ordentligt.

Det enda negativa med hammam var väl att all fukten gjorde att det var totalt omöjligt, eller onödigt kanske jag ska säga, att ga in där med glasögonen pa da de totalt immade igen. Sa jag satt där inne och kände mig verkligen igendimmad. Men vem behövde se nagot? Det var bara att sitta där och njuta!

När vi kommit ut ur hammam fick vi chokladtryffel och en kopp arabiskt te serverat i ett rum som doftade jag vet inte vad, men gott i alla fall.

Sen gick vi vidare till en slags vinbar där vi at middag och satt och pratade om allt möjligt och hade det jättetrevligt.

Vi hade sa trevligt att jag inte kom hem förrens vid 2 i natt, men konstigt nog var jag inte alls trött da och hade faktiskt jättesvart att somna.

Och ännu konstigare var att jag vaknade redan vid 7 och kände mig hur pigg som helst. (Nu är jag däremot lite mindre piggare...)
Efter dusch, frukost och gos med tjejerna akte vi till biblioteket och sen vidare till Cap 3000 där vi handlade en massa smatt och gott, bland annat en massa olika papper och annat "grejs" som barnen behöver för att julpyssla.

Nu har vi ägnat nagra timmar at läxor och snart blir det (äntligen) dags för pyssel och dekorationer!

Jag har ju faktiskt tjejkväll även i kväll eftersom S ska pa fotboll och middag med grabbarna!

fredag 4 december 2009

JAG SKA GA UT!

I morse var jag pa gympa, men annars har jag suttit hemma och jobbat hela dagen.

Efter skolan är det ridning igen. Kommer att frysa a...t av mig men annars blir det nog jättebra; lika stressigt att ta sig dit som vanligt och lika härligt med alla dofter som hästarna sprider runt omkring sig! Men det är bara att bita ihop och se ut som en glad och engagerad mamma!

Sen blir det även att stressa tillbaka hem igen för i kväll ska jag nämligen ga ut med nagra tjejkompisar. Ja, ni hörde rätt... jag ska ga ut ikväll! Det var ett tag sen sist kan jag väl säga. Om jag talar om hur länge sen det verkligen var kommer ni att svimma. Och det vill vi ju inte, sa det later jag bli.

Men ikväll ska jag alltsa ut och göra stan osäker, eller nej, sa roligt ska vi inte ha det. Vi ska faktiskt ga till en "hammam" (vet inte om det ordet finns i svenskan, f'lat sis), tror att det kallas för ett turkiskt bad. Det är som en bastu fast fuktigare tror jag. Jag har faktiskt aldrig provat det förut, sa vi far väl se hur det blir. Antar att man kommer ut därifran ungfär lika röd som en tomat?! Efter det blir det middag nagonstans.

Emma tyckte inte att det var kul att jag skulle ga ut ikväll. Och när jag sa att jag aldrig brukar ga ut sa svarade hon - "Jo, i somras var du borta 10 ganger (10 dagar när vi var i Usa) sa nu blir det 11! (=alldeles för mycket)"

-"Och vad ska vi äta da? Pappa kan ju inte laga mat!"

Jo, pappa kan laga mat, men schysst som man är, sa föreslog jag att han kunde köpa pizza till middag ikväll. Undrar om han kommer att föresla samma sak i morgon kväll da han ska ut med sina kompisar och se pa fotboll?!

I helgen har jag för övrigt lovat barnen att julpynta, julpyssla och ga pa bio och se den nya julfilmen "En julsaga" med Jim Carrey. Fullt ös!

torsdag 3 december 2009

BURR!

Ute är det gratt, kallt och regnigt idag. Allmänt trist med andra ord.

Har druckit en massa koppar med te och kaffe för att halla mig vaken och varm.

Skulle helst vilja ligga i sängen med ett stort varmt täcke över mig och se pa nagon bra film, men det gar ju inte.

Maste nog fylla pa mitt chokladförrad. Det piggar kanske upp lite?!

onsdag 2 december 2009

ETT LITET GRÖNT PAKET


Idag damp det ner ett grönt litet gulligt paket i brevladan (äntligen)!

Det var fina syster som skickat ett "krya-pa-er" paket till sessorna. Ja, nu är de ju inte sjuka längre men de blev lika glada för det för paketet för det innehall en pase svenskt smagodis!

Det var inte bara dom som blev glada.... yummi!

Vi kom pa att vi skulle ringa till Sverige och säga att jag ocksa är sjuk, hi, hi!!

Längtar..., till Sverige alltsa, inte efter att vara sjuk.

NEDRÄKNINGEN HAR BÖRJAT!

Första luckan(orna) i adventskalendern är öppnade, första ljuset i adventsstaken tänt och första glöggen nedsvald, nu har nedräkningen till julen börjat pa allvar!

D-22 till julafton och bara D-16 tills vi kommer till Sverige!!!

Det är inte bara tomtenissarna som har det stressigt i december.