söndag 28 februari 2010

DET VAR BÄTTRE FÖRR!

Tvättmaskinen har gatt i stort sett hela dagen, det har damsugits, förberetts utklädningskläder till karnivalen i skolan i morgon, bakats kaka till karnevalen, gjorts läxor, vikts kläder, lagats mat....

Skulle inte söndag vara en vilodag?!

Det var bättre förr...

...för exakt ett ar sedan befann vi oss här:


lördag 27 februari 2010

SKIDDAG I AURON


Idag var det dags för skidåkning igen, även för mig!

Upp klockan 6 och drygt en timme senare satt jag och tjejerna i bilen pa väg upp till Auron. När vi lämnade Nice var det fint väder men väldigt blasigt. Men vi hade tur för uppe i Auron var det sol och nästan vindstilla.

Mellan 10-12 akte tjejerna med Denis, deras skidlärare och jag gjorde min skiddebut för säsongen! Jag är ju inget större skidfan, föredrar solen pa playan där bikinin är enda dresscode, men nu hade jag lovat barnen jättelänge att jag skulle aka skidor tillsammans med dem att det inte längre fanns någon återvändo.

Men, visst, när man väl star där i backen med skidorna pa och sa länge man fortfarande har känsel i sina tar och fingrar (vilket man gjorde idag sa termometern stog pa mellan 0-5 grader) sa maste jag erkänna att det är ganska härligt ända.

Efter lunchen akte jag och tjejerna i nästan 2 timmar till innan de tröttnade och vi akte hem igen.

Jag i backen!

Tjejerna hälsade pa asnan som för en gangs skull fick vara ute. Inte varje dag man ser en asna i backen! Eller som Emma sa: -"Men mamma, säg inte asna, hon heter faktiskt Louise!"


Till lunch fick vi sällskap av en bulldog! Det är väl bara i Frankrike som hundarna är välkomna i restauranger, affärer, ja överallt?!I barnens skola finns det faktiskt till och med en klass i "Maternelle" (=3-5ar) som har en hund i klassen!

Vi hade i alla fall en härlig dag med lite motion och mycket frisk luft, vi fick alldeles rosiga kinder!

fredag 26 februari 2010

SOL

Vi har sol och klarbla himmel och det är över 17°C varmt här idag!!! Härligt! Dock väldigt blasigt men man kan inte fa allt, eller hur?!

Avis, nagon?

torsdag 25 februari 2010

SLUTKÖRD

Sa här sag Emmas stövel ut när hon kom hem fran skolan idag! Ganska sa slutkörd (eller slutgadd kanske man ska säga)!!


BULGUR

Jag har länge varit väldigt skeptisk mot bulgur och quinoa. Det är ju numera ingredienser som finns med i de flesta recept idag. Och visst, det är säkert jättenyttiga gryn, men jag har alltid tyckt att det sett allmänt osmakligt ut.

Jag köpte ett paket bulgur för hur länge som helst sen, men aldrig fatt lust att tillaga det. Har till och med varit pa gang att slänga paketet flera ganger!

Men igar sa tog jag mig äntligen mod till att testa det, tillsammans med fyllda tomater, och vet ni vad?! Jag tyckte faktiskt att det var riktigt gott!



onsdag 24 februari 2010

KARNEVAL-KLÄNNING

Idag är det onsdag vilket innebär att barnen har sin lediga dag. Vanligtvis har tjejerna tennisträning pa förmiddagen, men idag var den inställd sa vi var hemma och läste läxor istället. Bianca har för ovanlighetens skull inte speciellt mycket läxor den här veckan men Emma har franska prov i morgon sa jag har hjälpt henne att plugga desto mer.
Pa eftermiddagen akte vi en snabbis till barnens kusin Eva för att lana en karneval-klänning till Bianca. De skulle ju ha firat karneval i skolan innan lovet med det blev ju inställt pga daligt väder och uppskjutet tills nu pa fredag. Nu har de ännu en gang skjutit upp den (ännu en gang pga daligt väder) och den ska vara pa mandag isället.

Anyway, det är inte första gangen vi far lana karneval-klänningar fran Eva och de är alltid lika underbara, speciellt med tanke pa att de är handsydda av Isabelle (Evas mamma)!


Inte sa illa va'?! Själv kan jag sy i en knapp!!

tisdag 23 februari 2010

SKOLFOTO

Titta vilka fina kort barnen kom hem med igar, arets klassfoton!

Här far barnen inte bara ta de vanliga korten; gruppfoto och individuellt foto, utan även syskonfoto! Jättekul!

Det är ocksa roligt att jämföra de nya korten med förra arets kort, man ser da verkligen hur de har förändrats och vuxit.


måndag 22 februari 2010

VARDAG IGEN


Sa var nu februarilovet slut och skolan började i morse igen.

Det var lite tungt att ga upp klockan 7 igen, även för Emma sa da kan ni ju tänka er!

Efter att ha skjutsat barnen till skolan akte jag till gympan. Har inte varit och tränat pa 3 veckor nu sa det var minst sagt lite jobbigt. Kommer väl ha ordentlig träningsverk i morgon.

Efter gympan akte jag till Carrefour för att fylla pa i kylskapet och även tanka fullt i bilen eftersom bensinen riskerar att snart ta slut pa alla bensinstationer pa grund av strejk.

I Frankrike gillar man ju att strejka, de maste absolut ha världsrekord i det! Främst är det naturligtvis de statliganställda (fonctionnaires) som strejkar jämt och ständigt; posten, skolorna, SNCF (motsvarande svenska SJ), bönderna, Air France-personalen...... brukar avlösa varandra med jämna mellanrum. Men nu är det alltsa "Total" (oljeraffineri) som hotar med strejk och därmed ingen leverans av bensin till bensinstationerna.

Och det var fler än jag som ville gardera sig; köerna till pumparna var 4 ganger sa langa som i vanliga fall!

Nu ska jag röja upp lite här hemma innan det är dags för att hämta sessorna i skolan.

Det kändes faktiskt lite trakigt att skolan började igen för vi har haft tva jättemysiga veckor tillsammans. Det är tomt här hemma idag!

Men snart är de hemma igen och da har jag lovat att vi ska äta semlor till mellis! Mums!

söndag 21 februari 2010

SEMLOR

I morse sov vi länge och gick upp riktigt sent!

Sen for S med tjejerna till marknaden och jag bakade semlor. Hade aldrig gjort det tidigare, vet inte ens om jag egentligen varit sa jätteförtjust i det. Men nu helt plötsligt, antagligen bara för att det inte finns att köpa här, sa har jag varit jättesugen pa semlor den senaste tiden! Och för att vara en första gang sa blev de väl helt okej. Alla gillade dem i alla fall! Och tur var väl det för nu har vi typ 30 stycken till som vi "maste" äta upp!

Fast det är väl inte det nyttigaste man kan äta direkt... och de är ju ganska sa mäktiga, och ända sa gjorde jag minisemlor!


När jag ända var i gang i baktagen sa gjorde jag även smafrallor ocksa! Visst later det ambitiöst?! Men om sanningen ska fram sa var det sa att när jag köpte jästen sa kunde jag inte bara köpa ett paket, för det lag tva paket i ett, och i vanliga fall använder jag aldrig jäst och tänkte att det var lika bra att köra pa och använda den nu. Annars hade det nog inte blivit av.

Resten av dagen var vi hemma och barnen spelade lite vinter-OS pa Wii, gjorde läxor och lekte.

Det blev läggdags redan 20.45 ikväll eftersom skolan börjar i morgon bitti igen.

lördag 20 februari 2010

SOL OCH TENNIS

Kors i taket! Idag hade vi bla himmel och stralande solsken! Det var ett tag sen sist och det kändes riktigt härligt med allt ljus!

Vi akte lite tidigare till Menton idag och för att äta lunch hos mamie innan det var dags för barnens sista dag pa tennisskolan. De var sa glada och saaaa duktiga!



Eftersom det är lördagskväll fick de vara uppe lite längre, men nu har Emsan somnat för ett litet tag sen och snart blir det även Biancas tur.

fredag 19 februari 2010

HEMMADAG

I morse när vi vaknade ösregnade det ute, igen. Och det fortsatte sa hela förmiddagen.

Att tennisskolan skulle bli inställd kändes ganska sa tvärsäkert. Barnen gjorde läxor och lite annat smatt och gott och jag lagade squashplättar till lunch.Sen runt lunchtid sa slutade regnet och det började spricka upp sa da fick vi brattom att göra oss i ordning för att aka iväg till tennisen. Men vi kom inte längre än till utfarten till var omrade innan S ringde och sa att vi kunde vända hem igen.

Istället för tennis ägnade vi eftermiddagen at drejning! Bianca hade fatt ett drejningskit i julklapp (vem i hela världen kom pa den idén????!!!!) men än hade vi (jag) inte haft tid (lust) att ge oss pa det.

När man ser nagon annan dreja ser det ju inte sa himla kinkigt ut, men det var mycket svarare än vad jag hade trott! Men barnen tyckte att det var jättekul och kände sig jättenöjda med det som de lyckades göra, och det var ju huvudsaken!



Här är konstverken! Fast de är ju inte helt klara ännu, nu maste de torka i minst 24 timmar och sen sa ska de malas ocksa!

Efter drejningen blev det glass till mellis och sen var tjejerna ute och cyklade och lekte i nästan en timme.

Sen när de kom in igen och skulle hoppa in i duschen hann vi med lite skönhetssalong ocksa! Varsin lermask och tva gurkskivor pa ögonen! Saaaaa kuuuuul!


Sen blev det hamburgare till middag, mums!

Och efter det hittade Emma en gammal överpyjamas storlek 4 ar som hon tog pa sig och sen lag hon och syrran och tittade pa ett program som handlade om fostrets "liv" i magen.

I morgon blir det nya äventyr!

torsdag 18 februari 2010

I LIKE!

HOLLYWOOD

Joda, det blev tennis idag, fast inte pa grus men pa quick. Men det gick bra det ocksa, barnen var lika glada för det.

Som ni vet säger Emma ofta gulliga/roliga/knäppa saker som vi gärna skrattar at, men det far vi inte säga högt för da blir hon lite putt. Men det är ju inte illa menat, det är ju bara sa sött!
Hennes senaste är fran idag da vi sitter i bilen pa motorvägen och befinner oss uppe bland bergen nära "La Turbie" och hon helt plösligt säger, helt jätteseriöst; -"Det ser ut som att vi vore i Hollywood här!"

Bianca: -"Ha, ha, ha, ha, ha.......!!!"

Emma (lite stött): -"Men vada, det kan väl visst vara (Hollywood alltsa)?!"

Bianca: -"Nej, för det ligger ju pa andra sidan av havet!"
Emma: -"Ja....ha?! Ja, men titta, nu aker vi ju över en bro! Det var ju det jag sa, vi är i Hollywood!!!"



PYSSEL MED HELLO KITTY

Läxorna är gjorda och nu pysslas det! Tjejerna har varsin Hello Kitty-bok där man kan skriva in en massa saker och klistra in foton.

Jag ska laga lite lunch och sen sa hoppas vi pa fortsatt uppehall sa att barnen kan spela tennis i eftermiddag!


onsdag 17 februari 2010

TALAR FÖR SIG SJÄLV

REGN OCH BIO

Igar blev det ju inte sa mycket regn trots allt, men idag blev det desto mer. Det har regnat precis HELA dagen här.

Tennisen var det ju bara att glömma.

Pa förmiddagen akte vi till biblioteket och efter lunch gick vi pa bio och sag "Prinsessan och Grodan". Trots att den var riktigt gullig sa lyckades jag (som vanligt) att somna lite.

tisdag 16 februari 2010

INTE REGN!

Det kom nagra droppar, men det blev inte sa mycket mer än sa!

Barnen kunde alltsa spela tennis!

De är sa duktiga och Bianca verkade sa glad hela tiden! Roligt att se!

Efter tennisen gick de upp till mamie och at mellis, hon har bunkrat upp med en massa choklad, godis och en jättepase med marshmallows!

Emsan var som vanligt trött pa kvällen och bad om att fa ga och sova, lite hängig var hon ocksa. Känns som att vi aldrig blir riktigt av med "inte helt hundra"-tillstandet. Det gar liksom runt i familjen.

Själv känner jag mig nästan kräkfärdig, men det är totalt självförvallat, har ätit alldeles för mycket M&Ms.

REGN ELLER INTE REGN?

Tennisen igar gick jättebra för tjejerna! Det var deras grusdebut och de klarade det galant!

Nu har vi gjort läxor och ätit lunch och är i väntan pa om det ska regna eller inte. Pa vädret har de sagt att det ska bli regn i eftermiddag men än sa länge är det bara molnigt och gratt.... wait and see. Blir det regn, ja da blir ju förstas tennisen inställd, tyvärr.

måndag 15 februari 2010

LÄXOR OCH TENNIS

Pa förmiddagen har vi gjort läxor och nu är barnen ute och cyklar lite.

Snart ska vi äta lunch och sen ska jag skjutsa barnen till tennisskolan i Menton.

Sa ser var dag ut idag!

GRATTIS SYSTER!

Grattis till världens bästa och finaste syster!!!

Hoppas du far en underbar dag!

Saknar dig!


HEMMAGJORDA KÖTTBULLAR

Apropa köttbullarna som jag gjorde igar vill jag bara förtydliga, om de skulle vara nagon som undrar eller inte förstog, att jag rullade köttbullarna helt själv och använde alltsa inget som helst hjälpmedel för att göra detta. Därav den kanske nagot ojämna formen pa köttbullarna.

Men det är väl en del av charmen med hemmagjorda köttbullar?!

Vill man att de ska vara perfekta sa köper man väl färdiga köttbullar?!

söndag 14 februari 2010

DET SMÄLTER

Maste bara visa en bild jag tog i fredags da all snön som kommit dagen innan började smälta.

Sa här sag det ut när snön som lag pa vart utetak började smälta!

ALLA HJÄRTANS DAG

Vi har "firat" Alla Hjärtans Dag lugnt och mysigt här hemma.

Barnen och S akte till marknaden som alltid pa söndagsförmiddagarna. När de kom hem fick jag en jättefin bukett med röda rosor!

Vi har som sagt bara varit hemma och haft det lugnt och skönt idag. Vi har ätit gott (en massa onyttigheter) och gosat lite extra.

Pa eftermiddagen testade jag ett nytt recept; Lady och Lufsens italienska köttbullar. Inte sa svart, men det tog lite tid att rulla alla köttbullar.


S fick för sig att han skulle leka "mekaniker" i dag och det kunde ju bara sluta pa ett sätt...
Efter att varit i garaget ett tag kom han upp, stolt som en tupp, och sa att han hällt i vätskan som jag hade köpt i behallaren för kylvätska! Synd bara att det bara att det var spolarvätska som jag hade köpt...
OBS! Han har nu tömt ut det han hällde i igen. Det kanske inte hade blivit sa bra annars?!

Men S är inte den enda knäppisen i familjen, Emma stog för dagens knäppis-citat: -"Jag har försökt halka pa ett bananskal, men det funkar inte!!"

Och hennes senaste grej när hon ska sova är att hon pussar och säger godnatt till alla i hennes säng, det vill säga Nalle (mamma Panda), Nilla (bebis Panda), Lapina (mamma Kanin), Lapinou (bebis Kanin).....och manga fler!

lördag 13 februari 2010

INSTÄLLD EFTERMIDDAG

I morse var det fortfarande kallt och mulet men det mesta av snön har dock smält bort.

8.20 skjutsade jag barnen till ridningen, sen akte jag vidare till Carrefour för att handla lite mat. Men innan jag kom fram till Carrefour sa blev det en liten extra tur pa motorvägen för korkat nog sa lyckades jag (hur???? ja det undrar jag med!) missa avfarten och fick helt enkelt köra vidare till nästa. Ahhhh!!!

Efter Carrefour akte jag hem och at lunch och sen sa var det dags för lite städning igen. Men jag hann inte färdigt, för strax efter 14 sa ringde de fran hästklubben och sa att ridningen pa eftermiddagen var inställd pga frusna banor (eller hagar eller vad det nu kan kallas för?!!) sa det var bara att sätta sig i bilen och aka och hämta sessorna.

Naturligtvis var de besvikna över att inte kunna forsätta rida pa eftermiddagen men de var trots allt glada da de hade klara provet för "Galop 1"!

När vi kom hem funderade jag pa att slänga in barnen som de var i tvättmaskinen för de var saaaaa skitiga och luktade häst!!! Men det fick bli en varm dusch!

Nu sitter de och gosar i soffan och ser pa en film och äter popcorn!

fredag 12 februari 2010

HALKIGT OCH -3°C

Snöovädret igar upphörde pa kvällen och S kunde komma hem. Det tog honom dock drygt 3 timmar att köra hem eftersom motorvägen var stängd och det var fullt med snö och bilar pa smavägarna.

I morse skjutsade jag barnen till ridskolan. Det gick bra trots att det var lite knepigt att ta sig uppför backen och ut fran vart omrade.

I Villeneuve-Loubet, där ridskolan ligger var det -3° klockan 9 da vi kom dit!

Picknicken som jag gjort i ordning till barnen fick jag ta med hem igen. Det var ju sa himla kallt sa det bestämdes att alla barnen skulle äta (varm) lunch pa restaurangen i stället.

Jag skulle ha lunchat med Isabelle idag, men eftersom det var osäkert huruvida barnen skulle kunna vara pa ridskolan hela dagen eller hämtas redan vid 14 sa var jag hemma och städade istället.

Nu är det snart dags för mig att aka och hämta tva troligtvis kallfrusna och skitiga sessor.

torsdag 11 februari 2010

ÄNNU MER SNÖ!




Sa här sag det ut hos oss för bara ett litet tag sen! Helt galet!


MER SNÖ!!!

För ett tag sen snöade det lite grann, men nu snöar det MYCKET och snöflingorna är stora som kakor nästan! Dessutom börjar mer och mer av snön stanna kvar pa marken. Galet!

Barnen blev alldeles tokiga och har nu sprungit ut för att leka i snön! De hoppas förstas pa att snön ska ligga kvar, men det gör inte jag.

Det kommer vara kallt för barnen i morgon och kaos pa vägarna! Idag kommer jag absolut att halla mig inne.

Hoppas att det ser bättre ut i morgon.





JAG SER DET SNÖAR......!

Just nu snöar det här!!!!

Fast det är snöblandat regn med mer regn än snö, men i alla fall!

Barnen är alldeles till sig och tycker att det är jättekul. Jag tycker inte att det är riktigt lika kul. Speciellt med tanke pa att de ska vara ute hela dagen i morgon fran 9-17 (ridskola).

Suck, jag trodde jag hade flyttat till varmare breddgrader?!

onsdag 10 februari 2010

UNDERKLÄDER

I eftermiddags akte jag och Bianca, pa tu man hand, till Cap3000 för lite shopping. Lite underklädersshopping. Inte till mig, at Bianca. Hon är ju snart 10 ar och "behöver" nu även en "överdel". Galet va'?!

Eller behöver och behöver.... men för ett tag sen sa hon till mig att hon behövde en överdel och att hon redan visste i vilken affär de fanns och att det även fanns fina trosor som passar till. Sa det verkade ju ända lite viktigt för henne. Det är ju ett stort steg för henne...och för mig!

Sa hon fick prova flera olika modeller och välja tva set som hon gillade. Sen gick vi och tittade runt i nagra andra affärer pa lite annat smatt och gott ocksa och sen sa köpte vi glass och at. Vi hade det jättemysigt och Bianca verkade jätteglad!

När vi kom hem sa skulle S och Emma just börja spela ett fragespel som vi hakade pa! Barnen vann och jag och S kom utan tvivel sist, men det var väl kanske tur det?!

FUN CITY OCH SHOPPING

Hann inte med nagot bloggande igar.

Pa förmiddagen var vi hemma och pysslade med ditt och datt och pa eftermiddagen akte vi till "Fun City" som ligger utanför Cannes där vi mötte upp nagra vänner.

Fun City är ett innomhuslekställe med studsmattor, klätterställningar, bollhav och mycket mer. Paradis för barn med andra ord. För oss vuxna är det inte lika kul... hundratals ungar som springer, leker och stojar och ljudnivan är ofattbar hög och sittplatserna är dyra. Man far sitta inklämd mellan nagra andra lika uttrakade föräldrar vid nagot trakigt bord och vänta, vänta och ater vänta pa att barnen ska tröttna och vilja ga hem, vilket händer typ aldrig. Som tur var hade jag en väninna att prata med medan vi väntade...i 4 timmar!

Det som är bra när man väl aker därifran, bortsett fran att barnen är alldeles röda i ansiktena och svettiga och luktar minst sagt gott, är i alla fall att barnen är riktigt trötta och inte har nagra som helst problem med att somna pa kvällen.

Idag är kom S hem strax efter lunch efter att ha varit pa en klädkollektion i Nice och nu har han och barnen just varit ute pa terrassen och fixat lite med vara blommor.

Nu ska jag och Bianca aka iväg pa lite shopping!

måndag 8 februari 2010

INTE MYCKET

Idag har vi inte gjort mycket.

Jag och barnen har varit hemma hela dagen. Pa förmiddagen kom Thomas, en skolkompis till barnen hit medan hans mamma var pa möte. Sen när hon kom tillbaka at de lunch tillsammans med oss och sen sa har barnen lekt och vi har pratat om ditt och datt.

Nu har de just gatt hem och snart är det dags att fixa lite middag och sa.

Nu är det Bianca som inte är helt hundra. Ska ga och se om hon har nagon feber.

söndag 7 februari 2010

SNÖVIT PA BIO

I morse fick vi sova länge! Skönt!

Sen har vi inte gjort sa mycket mer än att vi har varit pa bio och sett "Océans" och ätit lunch pa McDonald's.



Som ni ser sa var Snövit med pa bion!

lördag 6 februari 2010

BÄDDAD SÄNG

Maste bara visa er vad jag fick syn pa igar eftermiddag da jag gick in i Emmas rum. Titta vilken prydligt bäddad säng med alla gossedjur i ordning!

Man far visst inte alla bra sidor och talanger fran sina förädrar...

Avstar fran att visa er en bild pa var säng.

SKIDLÖRDAG



Sa här sag det ut idag i när vi var uppe i Auron.

Utsikt över byn

Tjejerna akte tva timmer med Denis, deras skidlärare och sen lite till själva. Efter lunchen lekt de en timme i snön och sen sa akte vi hem igen. Det räckte för idag; jag är väl inte helt aterställd ännu och barnen är bada lite smahostiga och smasnoriga och bergsluften tar verkligen!

torsdag 4 februari 2010

SNORIGT MEN BÄTTRE

Usch vad jag har snorat hela förmiddagen idag, det var som att vrida pa en kran. Vet inte hur manga paket med näsdukar som jag har förbrukat idag! Men nu känner jag mig mycket bättre igen, verkligen. Det känns som att det har lättat över bröstet och att jag inte alls hostar lika mycket längre. Och sa känner jag mig mycket piggare igen.

Jag var till och med sa pigg att jag har städat idag. Och da maste det ju betyda att man känner sig ganska bra.

Nu har barnen just kommit hem fran skolan och de är saaaa besvikna da "Carnaval " som de skulle ha firat imorgon med allt vad det innebär; utklädning, fest, kakor, godis och dricka mm har ställts in pga att det ska bli regn i morgon.

Men det är ju i alla fall sista skoldagen innan februarilovet imorgon sa lite glada kommer de väl att vara i morgon i alla fall!

onsdag 3 februari 2010

FORTFARANDE SJUK

Fortfarande sjuk. Det är väl lite bättre än igar, känner mig inte febrig längre men hostar väldigt och känner mig trött.

S var hemma och tog hand om barnen idag sa jag har faktiskt bara vilat precis hela dagen; legat och läst, tittat lite pa tv och ja vilat helt enkelt. Visst later det lite skönt?! Fast nu maste jag blir frisk igen, jag varken hinner eller har lust att vara sjuk längre!


tisdag 2 februari 2010

SJUK

Idag skulle jag ha akt en sväng till Italien med min kompis Isabelle.

Men det bidde inte sa, istället har jag just kommit hem fran fabror doktorn och apoteket med ett massa medeciner att ta. Jag har inflammation i svalget och i luftstrupen. Jag hostar en massa, är förkyld och känner mig lite febrig.


Sa idag ska jag faktiskt försöka ta det lugnt och mest bara vila sa att jag snart blir bra igen.

Det far bli Italien en annan gang.

måndag 1 februari 2010

KRYMPPLAST

Igar eftermiddag satt tjejerna och pysslade med krympplast som de fick i julklapp. Först far man färglägga de olika motiven, sen klipper man ut dem och sen sa ska de in i ugnen nagra minuter där de krymper i hop och blir tjocka och harda. Lite lagom pyssligt.













Före och efter