onsdag 31 augusti 2011

SLÄKTEN HELA DAGEN


I morse akte jag och Emma till barnläkaren inne i stan för att hämta "Certificat Medical" som behövs för diverse aktiviteter, en slags garanti för att visa att man är i tillräckligt bra tillstand för att utöva en viss aktivitet.

Sen blev det storhandling pa Carrefour...

Pa eftermiddagen kom Isabelle (svägerska) och Eva (kusin), som vi inte har sett sedan i början pa sommaren, över ett tag.

Och ikväll kommer svärmor och Stéphanes kusin med man över pa middag. Jag kör enkelt, lax i ugn till varmrätt och kladdkaka med vispgrädde till efterrätt. Säkra kort.

Däremot sa har jag för första gangen i mitt liv provat att göra maränger. Eller rättare sagt en jättestor men jätteplatt maräng för smeten blev alldeles för lös sa allting flöt liksom ihop pa platen.... Nu har den statt i ugnen i 1 1/2 timme och ytan är hard men inte undre delen.... Hmm, det verkar inte ga sa bra...

Far väl göra ett nytt försök snart igen.






tisdag 30 augusti 2011

ÄRENDEN HELA DAGEN



Idag har vi ägnat dagen at att springa ärenden hit och dit hela dagen; tog barnen till frissan, posten, biblioteket, handlat lite här och där....



Emsan slapp ärenden pa eftermiddagen i alla fall da hon var hos en kompis och hade kul i stället.



Nu har vi avslutat dagen med att titta pa "The Social Network". Intressant film....

måndag 29 augusti 2011

ALLA HAR VI VARA PROBLEM


Ryssen Roman Abramovich har ett problem.

Hans yacht, som för övrigt är en av världens största, är sa stor att det inte kommer ända in i Antibes hamn sa den far ligga pa svaj en bit ut i bukten.

Jobbigt.

Sadana problem slipper dock vi!








TIDEN HAR STATT STILL







Tiden stannade visst den 1 juli.... sedan dess har kalendern legat i hopslagen i alla fall.

Men med bara en vecka kvar pa sommarlovet var det idag dags att öppna upp den igen och börja klottra ner en massa saker i den. September verkar, som alltid, bli en hektisk manad!

söndag 28 augusti 2011

COOLA TJEJER I TROPPAN!
























VI GAR MOT SLUTET



Idag har vi bara varit hemma och tagit det lugnt! Eller nästan i alla fall, jag har städat och tvättat en hel del. Har inte riktigt "hunnit" med det den sista tiden, sa det var skönt att komma ifatt lite.



Men vi hann även ta vara pa S sista semesterdag och mysa och ha det skönt en stund vid poolen.



I morgon gar alltsa S tillbaka till jobbet igen och det aterstar bara en vecka kvar pa tjejernas sommarlov. Tiden gar fort när man har roligt...



Den här veckan ska vi se till att allt är i ordning inför skolstarten med allt fran skolmaterial till harklippningar och sa maste vi nog sakta men säkert fa barnen tillbka i rätt dygnsrytm igen. Och sa ska vi mysa och njuta av de sista sommarlovsdagarna tillsammans!



Det är en lite bittersweet känsla det där med skolstart; trakigt att sommarlovet är slut, pirrigt med nya lärare och nya klasser och även lite skönt att komma tillbaka till ens vardagsrutiner igen.



En vecka kvar alltsa. Nedräkningen har börjat!



lördag 27 augusti 2011

HEMMA IGEN



Nu är vi hemma igen efter nagra intensiva dagar i St Tropez.



Bianca hade med sig en kompis sa det var tre glada tjejer som var med oss! Vi hann med en hel del sol och bad, en tur pa stan, lite shopping och även en del jobb.



Det har varit soligt och väldigt varmt, och väldigt mycket myggor, ända tills igar kväll da det helt plötsligt blev världens askväder. Har aldrig sett sadana blixtar nagon gang tidigare och framför allt inte sa manga sa tätt! Under en halvtimme kom det en störtskur som gjorde att luften blev betydligt svalare, men det var ganska skönt.



Vi kom hem pa eftermiddagen idag och det är skönt att vara hemma igen. Men jag är helt slut sa det kommer nog att bli en tidigt kväll för min del.



onsdag 24 augusti 2011

SEMESTER EFTER SEMESTERN TACK!



Är det inte galet när man har sa mycket att göra om dagarna sa att man till och med maste ställa veckarklockan pa morgonen för att hinna med allting?!



Galet med tanke pa att man ju faktiskt har semester...



Och galet med tanke pa att man när dagens slut kommer ända inte hunnit med ens hälften av allt den som man "borde" ha fatt gjort...



Sa här har var dag sett ut idag:

Akte till posten för att skicka ett rekommenderat brev, akte till Peugeot för att hämta ett papper, akte till Villeneuve-Loubet för att titta runt i tva möbelaffärer (varav en vi besökte redan för nagra dagar sen), akte in till stan för att hämta ett papper fran var nya telefonoperatör, akte hem och at lunch, skjutsade Emma till en kompis, akte hem och tog en massa matt, akte tillbaka till möbelaffären och beställde en ny garderob och ett skrivbord, akte till andra sidan av stan för att hämta garderoben, tankade bilen, kankade upp det blytunga paketet med den nya garderoben, ringde en massa samtal, började packa, akte och hämtade Emma hos sin kompis, fixade middag, fortsatte att packa...



Just nu känns det som att jag skulle behöva semester efter semestern!



Och den där dagen da jag far langtrakigt och inte vet vad jag ska hitta pa, den väntar jag fortfarande pa!



tisdag 23 augusti 2011

BIANCAS FÖRSTA TELEFON OCH DATOR!



I ar fick Bianca välja sin födelsedagspresent och valet stog mellan en Ipod Touch och en telefon. Bianca behövde inte manga sekunders betänketid innan hon valde en telefon.



Men hon fick den inte till själva födelsedagen utan, som utlovat, fick talmodigt vänta i en manad.



Och idag var det äntligen dags för Bianca att fa sin första telefon!!!



Hon fick inte den telefonen som hon hade valt ut i förväg, för den fanns inte i den affären dit vi gick, men i stället sa fick hon helt otippat och helt oplanerat även en egen (nästan i alla fall, hon far dela den lite med syrran) dator!!



Anledningen till att hon även fick en dator sa där hux flux var att jag och S ocksa totalt gjorde om vara telefonabonnemang och som bonus till att vi skaffade 3 "nya" abonnemang samtidigt sa fick vi välja pa flera olika presenter; tv, nintendo, wii, playstation.... Men i och med att Bianca nu när hon börja högstadiet om tva veckor kommer att behöva en dator da vissa böcker bara kommer att ligga online, sa valde vi allsa en dator.



Gissa om vi har en glad tjej här hemma idag?!!!




Samsung Player One är  Biancas första telefon.











Och här är hennes nya dator, en Compaq.






måndag 22 augusti 2011

MÖBLER MÖBLER



I morse blev det sovmorgon, jag hade nog lätt kunnat ligga kvar i sängen hela dagen, men sen sa släpade vi oss upp och akte iväg för att göra diverse ärenden. Det blev mest inrednings-och möbelaffärer men ocksa en liten sväng till Nespresso, den dagliga drogen far ju inte ta slut!



Efter att ha varit inne i den första affären i sisadär en 30-45 minuter och vi kom ut till bilen igen sa visade termometern pa 44 grader!!! Att man svettas är bara förnamnet...



I varje affär känns det som att luftkonditioneringen inte fungerar trots att den gar pa högvarv och vi dricker litervis med vatten!



Pa eftermiddagen kunde vi inte annat än att ligga och guppa i poolen samtidigt som vi funderar pa alla vara möbel- och inredningsprojekt! Det är sa svart...!



SKÖN SÖNDAG



Igar hade vi ett nagra vänner som kom över till oss pa lunch.



Jag lagade lasagne, tomatsallad och vitlöksbröd och till efterrätt blev det mormors äppelkaka. Medan lasagnen stog i ugnen och jag väntade pa att gästerna skulle komma var jag tvungen att ta en dusch för jag var alldeles genomsvettig för det är saaaaa varmt här just nu!



Efter lunchen var vi tvungna att ga ner och bada i poolen, jobbigt va'?! Riktiga i-landsproblem...



Men jag tror nog att S och jag fick lite solsting för pa kvällen när gästerna akt hem var vi totalt slut. Alltsa riktigt totalt slut. Vi madde nästan illa och jag fick ont i huvudet sa daligt madde vi. Hela kvällen orkade vi inte mer än att ligga pa soffan och flämta.



lördag 20 augusti 2011

INTE BARA GLAMOUR I TROPPAN













St Tropez är inte bara glamour och stora batar...



...för oss har det varit mycket svett och jobb idag!



Puh..., jag är glad att vara hemma igen.


fredag 19 augusti 2011

INGENTING ROLIGT


Vad har hänt idag?

Inte mycket egentligen.

I alla fall ingenting roligt att rapportera om.

Storhandling pa förmiddagen och städning pa eftermiddagen.

Roligare än sa blev det inte.

torsdag 18 augusti 2011

TILLBAKABLICKAR, FORTSÄTTNING



En av vara Sverigeveckor tillbringade vi ute pa landet nagonstans i skärgarden och da handlar det ju en hel del om vattnet...























































MENTON T/R






Bild lanad fran google.





I förmiddags gjorde vi en liten utflykt till Menton.



Där gjorde vi nagra ärenden, "shoppade" lite och sa at vi lunch hemma hos svärmor i sällskap med kusin Julie.



Sen for vi hem igen och slängde oss direkt i poolen för ett svalkande dopp.



Nu kippar vi efter andan samtidigt som luftkonditioneringen gar pa högvarv.





onsdag 17 augusti 2011

MER TILLBAKABLICKAR



Sa kommer ännu fler tillbakablickar fran var mysiga Sverigevistelse i juli.



Mycket mys med familjen och manga goda luncher/middagar blev det!













































BÖRJAR SOMMAREN NU?!



Nu börjar sommarlovet sakta ga mot sitt slut.



Jag vet, det har gatt galet fort!



Men trots att skolstarten närmar sig med stormsteg sa känns det som att sommaren, den riktiga varma Medelhavssommaren, just har börjat.



De senaste dagarna har temperaturen börjat klättra uppat och nu ikväll är det riktigt varmt! Sa där sa att man svettas utan att man gör nagonting, och man undrar om det inte finns nagra fler fönster att öppna och man riktigt längtar efter en liten vindpust.











Kanske börjar sommaren nu?!

tisdag 16 augusti 2011

FLER TILLBAKABLICKAR



Här kommer nagra tillbakablickar fran kusin/syssling/familjeträffen i somras.






Hela gänget.




Sysslingpar 1




Sysslingpar 2

 







Far och son.




Mor och dotter.




Mor och dotter 2.




Tjejerna.

 







Cooling 1.




Cooling 2.




Cooling 3.

 Det var en jättetrevlig dag med mycket god mat och väldigt trevligt sällskap.