onsdag 31 oktober 2012

STATUS


Alla är friska igen. Äntligen!

En härlig joggingtur runt sjön i morse.

Inget Halloween-firande. Alls.
Här verkar affärerna ha gått direkt på julen istället. Julpynt och julgranar ser man i varenda affär redan. Och TV/radios julkalender kan man redan köpa på ICA.

Jippi! Jag fick beställa svenska pass till tjejerna trots att de saknar personnummer och trots att födelseattesten bara var på franska.

Idag har det blivit många träffar; kusiner, vänner och syster!

Lunch på Garden, fika på Wayne´s och middag hos mamma.

Nu: godnatt!

HAPPY HALLOWEEN


I dag är det HALLOWEEN! Så Happy Halloween till alla er som firar det!

Vi kommer inte att fira det i år. Av många anledningar. Tråkigt tycker kanske vissa, men så blir det i alla fall för oss i år.

Men trots att jag inte är någon Halloween älskare så har vi faktiskt firat det vissa år.

Här är några gamla bilder från 2005 när vi firade Halloween tillsammans med barnens kusin Eva.

Emma som bara var 3 år, tyckte nog att det var mer läskigt än roligt!

Emma, Bianca, Eva





tisdag 30 oktober 2012

RUSK UTE SJUKSTUGA INNE


Igår hade vi en jättetrevlig lunch med härliga vänner här hemma. Både gott och jättemysigt. Men så fort gästerna gått hem slutade det mysiga och övergick till något mycket mindre mysigt istället; två av fyra blev sjuka. Mamma och Bianca fick blev illamående och fick feber och låg däckade resten av eftermiddagen och kvällen.

Jag och Emma mådde fortfarande bra men var väldigt trötta så det blev en väldigt tidig kväll vilket var mer än behövligt. Det var verkligen länge sedan, alldeles för länge sedan, jag sov så många timmar som jag gjorde i natt och det var så skönt.

I morse när vi vaknade kände jag mig utvilad och de två sjuklingarna kände sig lite bättre.


Ute är det grått, kallt och regnigt så idag får Bianca ligga hemma och vila på soffan medan jag och Emma tar en liten sväng till Centrum för att inhandla det nödvändigaste.

Vi har ingen Sandy att frukta vilket vi är glada för, men det är riktigt ruskigt väder utanför fönstret och en riktig innesittar dag.

måndag 29 oktober 2012

HÖST OCH MYS


Vi hann inte mer än att landa och ställa in väskorna hos mamsen förrens vi åkte vidare hem till kära syster och lilla Alva.

På vägen dit hann vi få en snabb glimt av den härliga svenska hösten som visade upp sig från sin allra bästa sida.



Det blev ett stort kramkalas för kusinerna. För oj vad de har längtat efter lilla Alva sen i somras!





ROSA MANAD



Think Pink! Oktober är ju den rosa manaden.

söndag 28 oktober 2012

STOCKHOLM


Var destination igar var naturligtvis Stockholm!




Ett kallt men soligt och vackert Stockholm välkomnade oss igar eftermiddag när vi landade pa Arlanda.



Nu blir det tva veckor med familjemys och svenska godsaker för hela slanten!

Jag kommer att forstätta blogga, dock lite mindre än vanligt da jag inte hela tiden har tillgang till internet och da andra saker toppar prioriteringslistan de här veckorna.

Men förr eller senare kommer ni att fa se bilder. I massor.

lördag 27 oktober 2012

PÅ VÄG


I morse bar det iväg till flygplatsen. Och vi var inte de ända, långt ifrån... Första dagen på höstlovet betyder en stor resdag och flygplatsen var därför fullproppad med folk.

I väntan på incheckning.

Vi fick gå igenom säkerhetskontrollen i VIP-filen. Men det var inte för att vi var very special utan helt enkelt för att det var så hemskt mycket folk att de öppnade upp VIP-filen för alla som reste med barn.

Söta resväskor som kanske tvättar smutstvätten på hemresan?!

I vänatan på ombordstigningen roar vi oss bäst vi kan,

Två franmän och en svensk...

Sista bilderna på ett ganska soligt Nice innan vi lämnar fransk mark.
Bianca har blivit lika fototokig som jag tydligen...

Så här såg det alltså ut när vi lämnade flygplatsen i Nice och Frankrike i förmiddags. Var vi landade? Någon gissning?

HÖSTLOV


Sa var det äntligen dags för höstlov!

Visserligen har det bara gatt knappt tva manader sedan barnen i Frankrike hade sommarlov, men det har, som alltid här, varit tva väldigt intensiva manader. Det märks och känns att barnen blir större och större och därmed far mer och mer komplicerade läxor och att det är ett högt tempo i skolan. Det gar inte en dag utan läxor och med redan langa skoldagar blir det inte mycket tid över för annat.

Tidiga morgnar, langa dagar och oftast sena kvällar i detta höga tempo gör att det redan efter tva manader känns och alla börjar bli väldigt trötta. Sa det är ingen överdrift med att säga att det ska bli väldigt skönt med höstlov nu. Bade för barnen. Och för mig.

Bild fran förra arets höstlov.
Emma och Bianca cyklar bland höstlöven i Sverige.

Förr var ju alltid höstlovet 10 dagar langt, men nu har alltsa Monsieur le Président bestämt att det ska förlängas till 2 veckor. Försöker han fanga väljare hos de unga kan man ju undra?

Anyway, vi tackar och tar emot, och en sak som är säker det är att vi verkligen kommer att njuta av ledigheten!

Fast helt ledigt blir det naturligtvis inte. Det här är Frankrike och här far barnen läxor även över loven. Alltid. Fragan är bara hur pass mycket. Emma verkar klara sig ganska bra, men Bianca har en hel bok att läsa och analysera, tva stora prov redan andra dagen efter lovet och sa "vanliga" läxor förstas.


Sa ledigt och ledigt....

Men läxor eller inte, en sak är i alla fall säker och det är att vi ska njuta och ha det jättemysigt under höstlovet.

fredag 26 oktober 2012

FLASHBACK FRIDAY - HALLOWEEN I THAILAND 2007


Det är ju Halloween-tider och man ser, hör och läser om Halloween nästan överallt just nu. Själv är jag inte direkt nagot Halloween-fan, langt därifran. Jag tycker att själva temat är ganska fult, jag gillar inte att klä ut mig och jag har aldrig haft nagra traditioner med att fira Halloween sa man kan lätt säga att det inte är min grej.

Kanske beror det till stor del pa att jag har vuxit upp i Sverige där Halloween aldrig var nagon stor sak när jag var barn och i Frankrike är det väl lite som i Sverige, att det aldrig varit en förankrad tradition trots att det har börjat komma mer och mer under de senaste aren? Men man saknar liksom den riktiga känslan för det.

Jag tror verkligen att man maste ha varit uppvuxen med Halloween eller atminstone bo i USA för att verkligen uppskatta och verkligen första denna högtid.

Bade i Sverige och i Frankrike känns det lite mer som att det, som sa manga andra "högtider" (Alla Hjärtans Dag, Mors Dag, Fars Dag...), har blivit en stor grej pa grund av att alla affärer blaser upp det och gör det till en stor och viktig dag/period. För kommersen. Inte för att det egentligen är en riktig tradition.

Men visst, barnen tycker ju att det är roligt att klä ut sig och pyssla och det som jag tycker är allra bäst med Halloween är alla vackra pumpor! Det gillar jag verkligen!

I oktober/november 2007 semestrade vi i Thailand när det var Halloween. Mellan vackra stränder, elefant-ridning, thaimat och Buddah-tempel kändes Halloween väldigt langt borta. Och hade inte hotellets miniklubb anordnat Halloween-aktiviteter för barnen sa hade vi nog inte ägnat en enda tanke at varken spöken, pumpor, döskallar eller andra läskigheter.

Barnen fick bland annat baka Halloween-kakor som var sa söta och gulliga att till och med jag tyckte att det var lite mysigt med Halloween!







torsdag 25 oktober 2012

PA SPRANG I NICE


Igar var jag nere pa stan ett tag.

Jag hade flera ärenden att uträtta och inte sa mycket tid. Sa jag stressade och skyndade mellan olika ställen samtidigt som jag knäppte av nagra bilder med Biancas lilla kompaktkamera. Orkade inte släpa pa min stora Canon.

Sa, bilderna har ingen kvalitet att tala om. Men jag tänkte ta tillfället i akt och visa nagra sma glimtar fran Nice.





Det var VARMT!
Här kommer nagra bilder som jag har tagit genom bilrutan medan jag satt i bilkö pa Promenade des Anglais. 


Ett av Nice landmärken, det berömda hotellet Negresco.
Det ma vara 29 grader varmt och stralande sol, men det hindrar inte Nice fran att sätta upp julbelysningen redan! Kontraster. 

GOD MORGON TORSDAG




Bonjour soliga torsdag!

onsdag 24 oktober 2012

VILL SE


Den här filmen vill jag se!



Det verkar jättebra. Av flera anledningar. Och helt i min smak.

INSTAGRAM ELLER BLOGG


Kommunikation online.

Idag finns det en mängd olika alternativ och möjligheter för att kommunicera med nära och kära, gamla och nya vänner, vardagskontakter och kontakter langt borta.

Det finns väl knappast nagon som aldrig använder mail, Skype, Facebook, bloggar, Twitter, Instagram eller nagon av alla olika möjligheter som finns idag?!


Väldigt uppenbart är det ju att jag själv använder bloggar (min egna och andras), men jag använder även mail, Facebook, Skype och Instagram.


Vad gäller Instagram har jag inget eget konto da jag varken har en iphone eller en ipodtouch, men jag brukar kika in pa mina barns konton för att "följa" vissa personer. Instagram är ingenting som jag lägger ner mycket tid pa, men jag tycker att det är ett snabbt och roligt sätt att fa se glimtar av andra och även ett sett att fa se vackra bilder.


Manga människor, kanske de flesta, använder sig av flera olika kommunikationsmedel online idag, vilket ju som med allting annat, har bade för-och nackdelar. Men det är en helt annan diskussion som jag inte tänker ga in pa här och nu.

Alla dessa olika kommunikationsmedel har ju olika syften och mal sa jag förstar att det finns de som använder flera eller kanske alla olika forum pa samma gang. MEN jag tycker att man kanske ska använda de olika forumen pa olika sätt. En privat kommunikation behöver inte läggas ut för "alla" den passar bäst i privata mail, längre inlägg och diskussioner passar bäst pa en blogg, bilder som inte behöver speciellt mycket text passar bra pa Instagram och sa vidare.


Vissa personer tar en bild och lägger ut den ÖVERALLT. En och samma bild, oftast med väldigt lite eller ingen text alls pa Instagram, Twitter, blogg, Facebook...

Visst det finns inga exakta regler och det gör ju ingenting, det blir bara väldigt trakigt, tycker jag. Och dessutom tycker jag att man missar lite poängen med att olika forum kan/bör användas olika. Speciellt trakigt tycker jag att det är när nagon som har Instagram och en blogg mest bara slänger in Instagrambilder istället för att skriva riktiga inlägg eller atminstone lägga upp nagra andra bilder än de som man lägger upp pa Instagram.

Sa, välj vart du visar dina bilder! Instagram eller bloggen. Inte bade och. Inte alltid i varje fall. Vad tycker du?


tisdag 23 oktober 2012

SKADEGLÄDJE


Till alla som kanske retar er pa att jag ofta skriver om hur varmt och skönt vi fortfarande har här i södra Frankrike sa kan jag ju trösta er med lite skadeglädje.

För den som har varmt och skönt (och fuktigt) väder har ju ocksa ofta myggor. Och det är ju lite mindre trevligt.

Trots att vi är i slutet av oktober sa har vi alltsa fortfarande myggor tack vare, eller kanske snarare pa grund av, det ovanligt milda vädret.

Och här nere har vi inte bara vanliga myggor, utan även sedan nagra ar tillbaka, moustiques tigres, tigermyggor, som är mindre än vanliga myggor och helt ljudlösa men som tyvärr sprider allvarliga sjukdomar som chikungunyafeber och denguefeber.

Bild fran http://www.leparisien.fr/laparisienne/sante/alerte-au-moustique-tigre-20-04-2012-1964000.php

Sa nu kan alla ni som har det kallt och regnigt vara glada och glädja er at att ni atminstone inte har nagra myggor att fightas med!

GARDAGEN


Igar var en very busy day, men jag fick i alla fall mycket gjort sa det kändes skönt. Pa kvällen efter det att jag hämtat upp tjejerna fran skolan akte vi direkt till ortodontisten (tandreglerare?) som skulle göra avtryck av Biancas tänder. Hon ska ju sa smaningom fa tandställning, men det tar sitt lilla tag da det är manga olika etapper att ga igenom innan och dessutom är den här ortodontisten sa väldigt fullbokad att man far vänta i 1-2 manader innan nästa tid!

Under tiden vi väntade pa att det skulle bli Biancas tur satt Emma och ritade i väntrummet.
Bianca i väntan pa att fa avtrycken gjorda.
Sen var det bara att skynda hem och ta i tu med den vanliga kvällsruschen och när barnen var i säng var det dags för mig att sätta mig med lite jobb.

Nu är det en ny dag med lika mycket pa agendan som igar, men med nya krafter. Eh typ... jo men det lät ju bra i alla fall. Sa vi säger väl sa.