söndag 31 mars 2013

ÄGGJAKT


Söndag. Sovmorgon och sen frukost. Extra sen idag eftersom vi ställde om klockan till sommartid i natt.

Efter frukosten tog S med sig tjejerna och akte till marknaden pa Cours Saleya i gamla stan i Nice för att fylla pa förradet med färska grönsaker och frukt. Under tiden de var borta sa gjorde jag i ordning allting inför äggjakten här hemma.







Sa snart de kom hem igen blev det jakt pa ägg och choklad i alla dess former; sma, stora, kaniner, fiskar, ägg, klockor, kycklingar, färggranna, pralinfyllda... you name it! Godis, faktiskt ingenting. Här är det choklad och bara choklad som gäller för hela slanten.



 


 Paskharen eller klockorna fran Rom, eller vem det nu kan vara som kommer med alla ägg och choklad, kom även med tidningar och pengar i ar!

Finaste tjejerna ute pa terassen och njuter av det soliga och varma, +18°,  vädret dagen till ära!





Ha en fortsatt fin pask!

lördag 30 mars 2013

NY FAVORIT


Bild lanad fran google.

När det gäller parfym sa har jag varit trogen Calvin Kleins "Eternity" sen gymnasietiden. Vid vissa tillfällen kan jag ibland ta nagra droppar av Issey Miyakes "L'eau d'Issey", men den är lite pa gränsen till för stark för min smak. Tunga, söta parfymer kan jag inte ens lukta pa utan att fa huvudvärk sa för mig är det bara lätta fräscha dofter som gäller.

Härom dagen fick jag ett testprov pa Calvin Kleins (igen) "ck one Summer 2013" och jag älskar  den redan. Hur den doftar? Vattenmelon och gurka blandat med lite träiga noter. Den är helt klart en ny favorit!

fredag 29 mars 2013

GLAD PASK!





Pasken är inte nagon speciellt stor och viktig högtid för oss. Vi gör ingenting speciellt, vi äter och dricker inte nagonting speciellt och vi har inga speciella fasta traditioner vad gäller paskhelgen.

När jag var barn firade vi alltid pasken tillsammans med hela familjen i min mormor och morfars hus uppe i fjällen i Härjedalen. Men sa smaningom slutade jag följa med dit upp och var hemma och jobbade pa loven i stället, husen saldes och när jag flyttade hemifran sa har det aldrig varit en helg som jag har kommit hem speciellt för sa som julen.

Sedan jag flyttade till Nice sa har det inte blivit nagon förändring, snarare tvärtom eftersom S och hans familj alltid har jobbat väldigt mycket under hela paskhelgen (liksom under alla andra stora högtider). Dessutom sa är pasken, vad gäller ledigheten, inte alls lika stor i Frankrike som i Sverige, konstigt nog eftersom det ända är ett katolskt land. Här finns det ingen skärtorsdag och även langfredagen är en helt vanlig dag. Det är bara mandagen, paskdagen, som är helgdag här. Ja, fast inte för S da, han jobbar ju som sagt även under de flesta helgdagarna pa aret.

Sa, hos oss blir det bara lite "firande" pa söndagen med nagot lite extra gott att äta och sa en massa paskägg, eller choklad i alla dess former som är det mest vanliga här. All choklad och allt godis göms i trädgarden eller inomhus om man inte har tillgang till nagon trädgard eller om det skulle vara daligt väder och sen sa rusar barnen omkring som galningar med stora korgar för roffa at sig sa mycket som möjligt av alla godsaker.

Paskkärringar vet mina barn inte vad det är för nagonting. Kanske lite synd. Men vissa traditioner är lite svara att ta med sig när man bor utomlands. Visst skulle jag ha kunnat klä ut dem och mala dem som paskkärringar, men till vem skulle de ga och ringa pa?! Här skulle ju folk inte första nagonting om det kom tva paskkärringar och ringde pa dörren och inte skulle de kunna veta att de är förväntade att ge godis och/eller pengar till barnen!

Det viktigaste för mina barn under pasken är att fa leta, och äta, en massa choklad! När de var lite mindre brukade vi även paskpyssla lite; mala ägg, göra tuppar och kycklingar... 

Vad gäller paskmaten sa har vi ingen tradition pa det heller. Sill och snaps finns det ingen som gillar hos mig och lamm, som manga i Frankrike äter under pasken, är ingen stor favorit hos oss heller. Sa oftast sa gör vi nagonting inte alls paskigt, men som vi alla gillar och som vi bara äter ibland. I ar har alla önskat Tartiflette, en slags potatisgratäng med bacon, lök och Roblochon-ost. Det är egentligen en typisk skidortsrätt, men i ar blir det alltsa var pasklunch.

Sa med lite god mat och manga kilo choklad far vi inte bara en glad utan även en god pask!

Glad Pask!

torsdag 28 mars 2013

BLA BLA VINDAR OCH VATTEN - MEDHUFUSHI, MALDIVERNA





























Pa Maldiverna finner du hela blaskalan, fran ljusblatt till mörkblatt med tusen nyanser av turkost däremellan. Vinden, vattnet... ja det mesta, förutom humöret är blatt!

onsdag 27 mars 2013

TIDIGT APRILSKÄMT?


Läste just det här pa Aftonbladet...

Bild lanad fran aftonbladet.se

Är det ett tidigt aprilskämt eller vad är det fragan om?! Snälla, säg att det är ett skämt! Det maste det vara. Vada, "varen är inställd", "hela april blir svinkall"?! Snö?!

Jag och tjejerna har ju flygbiljetter med Stockholm som destination i april. Antingen sa dementerar Aftonbladet snarast eller sa kollar jag upp om jag kan ändra destinationen!

tisdag 26 mars 2013

NY BLOGGDESIGN



Sa, här är den nu min blogg med en nagot omgjord bloggdesign!

Jag har fortfarande vissa smaändringar kvar att göra sa det kan hända att det blir lite rörigt ett tag fram över. Jag hoppas att ni har överseende med det. 

Som ni märker sa finns alla gamla inlägg kvar, även om de är nagot i oordning, framför allt bilderna och dess ramar och bildtexter. Jag far se om jag hinner fixa till det sa smaningom eller om jag helt enkelt later det vara.

Ja som ni ser sa handlar det inte om nagra större förändringar och vi är langt ifran nagon proffsdesign. Men jag har gjort sa gott jag kan. Den främsta och största anledningen till att jag ville göra om designen över huvudtaget var ju för att jag ville kunna fa in större bilder. Och det kan jag nu sa jag känner mig nöjd även om det saklart finns en massa mer saker man skulle kunna göra med designen. Men det har jag varken kunskap eller tid för sa detta far duga.

Berätta gärna vad ni tycker!

 
Bada bilder lanade fran google.

SOVA I EN GLASBOX

 Bild lanad fran google. 

Skadespelerskan Tilda Swintons senaste jobb är minst sagt annorlunda, nämligen att ligga och sova i en glasbox pa det välkända muséet MoMa i New York. Under hela lördagen den 23 mars lag hon alltsa i en glasbox, som endast innehöll en madrass och en vattenflaska, mitt i muséet och sov hela dagen.

"Föreställningen" eller ska man kanske kalla det för "utställningen" kallas för "The Maybe" och kommer att inträffa vid minst sex tillfällen till. Ingen vet dock när. MoMa skriver ingenting om denna märkliga "föreställning" och inte ens personalen pa muséet vet vilken dag eller ens i vilket rum Tilda kommer att sova i nästa gang.

Bild lanad fran google.

Mycket märkligt. Man undrar naturligtvis varför? Varför vill nagon göra en san här grej? Jovisst skulle det väl vara väldigt skönt att fa betalt för att ligga och sova, men kanske inte i en glasbox mitt i ett av världens mest välbesökta muséum?!

Och sa undrar jag, hur kan man ligga och sova en hel dag? Hur kan man sova i en glasbox mitt i ett upplyst muséum med en massa människor som star och stirrar pa en?!

Antingen maste Tilda Swinton vara en övernaturligt skicklig skadespelerska eller sa maste hon vara totalt sinnesförvirrad. Jag tror pa det senare.