tisdag 30 april 2013

FÖDELSEDAGSTARTA


Ingen födelsedag utan tarta! Men vem har sagt att tartan maste vara en enda stor tarta?! Emma fick en "tarta" med alla hennes favoritbakelser ikväll och med 11 ljus i förstas!





GRATTIS EMMA 11 AR!


GRATTIS FINASTE EMMA 11 AR!


Idag fyller min lilla tjej, som inte är sa liten längre, 11 ar! Jag kan inte riktigt fatta vad som hände, det var ju igar som hon sprang omkring här hemma som ett litet yrväder med nappen i munnen och inte gav mig en lugn stund.

Redan fran födseln kunde hon halla huvudet uppe alldeles själv för att kunna se vad storasyster gjorde, vid 10 manader kunde hon ga och vid 3 ar kunde hon bade cykla och simma. Full fart är hennes andra namn! Flera ganger har vi fatt aka till akuten, tva ganger har hon dragit ner hela toarullen sa att det blivit stopp i toaletten, en gang stoppade hon in min bilnyckel i dörrlaset sa att vi bade blev inlasta och var tvungna att byta las, en gang drack hon upp en stor flaska med sapbubblor sa jag fick ringa giftcentralen, förra aret när vi var i Mexico trodde vi att hon hade försvunnit...

Livet med Emma är alltid minst sagt händelserikt och man behöver aldrig vara orolig för att man ska ha langtrakigt i hennes sällskap. Men nu har hon tack och lov lugnat ner sig lite och vuxit upp till en smart, duktig, hjälpsam och generös tjej som förgyller vart liv varje dag.



I lördags tjuvstartade vi födelsedagsfirandet tillsammans med familjen i Sverige, men mer om det i ett senare inlägg. Idag blir det inte speciellt mycket firande eftersom det är mitt i veckan men nagra paket lag ända och väntade pa Emma pa frukostbordet. Pa söndag blir det stort kalas tillsammans med alla Emmas kompisar. Sa firad som sig bör kommer hon absolut att bli.



Stort Grattis till var älskade Emma!

Förra aret firade vi Emmas födelsedag under den varma solen i Mexico och da fick hon upplevelsen att simma tillsammans med delfiner i present. Det kan ni läsa om här och här.



Visst har hon vuxit mycket bara pa ett ar?! Om bara nagra manader börjar var lilla prinsessa i högstadiet...

måndag 29 april 2013

VARDAG OCH VARMT



Ingen mjukstart här inte, snarare rivstart. Lämna barnen i skolorna, träningspass pa gymet, storhandling, läkarbesök, hämtningar, läxor, middag, tvätt och större delen av kvällen som ägnats at diverse telefonsamtal. Vardagen är tillbaka... for sure.

Och sa vädret. Som fortsätter att vara väldigt underligt. Störtregn större delen av morgonen och förmiddagen, mulet och 26 grader varmt pa eftermiddagen och blixtar och dunder under kvällen...

Intensiv och varm start pa veckan, ungefär sa kan man sammanfatta den här dagen.

söndag 28 april 2013

HEMFÄRD


Efter tva jättemysiga veckor i Sverige tillsammans med familj och vänner och trots det inte alltid sa variga vädret sa var det idag dags att dra hemat igen.

Pa Arlanda passade vi pa att ta en titt i den nya Victoras Secret-butiken, men jag tycker nog att all hype kring VS är ganska sa överdriven och vi gick tomhänta därifran.



Resan gick snabbt och jättebra. Vi hade inte ens hunnit taxa ut till startbanan förrens jag sov och barnen är ju sa stora att de klarar sig alldeles utmärkt trots en sovande mamma.

Bytet i München gick snabbt och smidigt och dessutom sa stötte vi pa nagra bekanta där.

Pa eftermiddagen kom vi fram till ett gratt och regnigt Nice. Dock lite varmare än i Sverige. Resten av dagen ägnade jag at att packa upp, sätta pa en maskin med tvätt och jag har till och med hunnit med lite jobb. Men nu är jag väldigt trött och det blir snart sängen för att orka med en intensiv vecka som väntar.


Bonne Nuit!

fredag 26 april 2013

SISTA RYCKET


Nu börjar vår Sverigevistelse för den här gången att gå mot sitt slut. Så idag har vi åkt runt och shoppat en massa godsaker och annat svenskt som måste med hem i resväskorna. Imorgon blir det förhoppningsvis en sista runda runt sjön för att även bunkra upp med energi.

Men innan vi packar ihop och drar ner till Rivieran igen så ska vi hinna med lite mer födelsedagsfirande. Imorgon blir det dubbelkalas!
























torsdag 25 april 2013

MÄRSTA/SIGTUNA


Idag lunchade vi med syrran på "La Fourchette" i Märsta. Sen fick vi även kika in en snabbis på hennes nya jobb innan jag, mamma och barnen åkte vidare till Sigtuna. Där strosade vi omkring, shoppade, fikade och hade det riktigt skönt i solen som värmde riktigt bra idag!