fredag 31 maj 2013

JOBBA HEMMA



Att jobba hemifrån har ju verkligen både sina plussidor och minussidor.

Plus: Stor frihet med väldigt flexibla arbetstider. Kan kombinera hämtningar/lämningar, läxhjälp och markservicen här hemma. Jag kan ta ledigt lite som jag vill. Kan lyssna pa musik/se på TV samtidigt.

Minus: Har inte alltid tid att jobba pga hämtningar/lämningar, läxhjälp och markservicen. När man tar ledigt flera dagar i veckan eller inte hunnit jobba på dagtid så maste man jobba många långa och sena kvällar istället. Mycket som distraherar; telefon, barn, musik/TV...

Så i kväll medan många har fredagsmys framför TV:n eller är ute och har kul så sitter jag framför datorn och försöker att återfå balansen mellan plus och minus.

FLASHBACK FRIDAY - TENNIS I TROPPAN


6 respektive 4 år gamla tog Bianca och Emma deras första stapplande steg ute på tennisbanan. Det var under våren (april) 2006 som tjejerna gick på en tennisskola under en vecka i St Tropez. Det var början på många års tennistränande. Idag har de gått över till andra aktiviteter men grunden finns ju alltid kvar och jag är säker på att de kommer att få nytta av den någon gång i framtiden.

 

 




Tennis är en fantastisk sport, inte bara för att det är roligt, men också för att det är en sån lättillgänglig sport som många kan spela och man inte behöver speciellt mycket utrustning för.

Själv har jag spelat en hel del tennis under åren men nu var det väldigt länge sen och jag saknar det verkligen. Måste ta upp det igen!

torsdag 30 maj 2013

OVER THE RAINBOW





Vädret beter sig mer som om det vore mars månad än snart juni. Sol, moln, regn och sol igen. Framför allt ovanligt kyliga temperaturer och ovanligt många regnskurar. Men efter regn kommer ju solsken. Och en fin regnbåge!

EN DAG I COLLEGE



Idag har Emma och hennes klass, tillsammans med många andra CM2-klasser, varit och besökt den högstadieskolan, collège, som de ska börja på i höst. En heldag då de fick prova på hur det är att ha lektioner i olika salar med olika lärare och framför allt upptäcka nya ämnen som teknik, fysik-kemi... Och inte minst äta lunch i den stora matsalen där man får välja på vissa rätter.
En heldag då de får upptäcka och bekanta sig med skolan som de ska börja på om 3 månader!

De hade även många aktiviteter tillsammans med barnen som går i 6eme, det vill säga dom som går första året i collège. Övriga elever i de andra årskurserna var lediga från skolan idag på grund av denna besöksdag. Så idag var det två väldigt nöjda tjejer som vaknade upp i morse; en som var jätteglad för att vara på besök i högstadiet hela dagen och en som var jättenöjd med att få vara ledig från skolan hela dagen!

onsdag 29 maj 2013

NU HAR SOLEN GÅTT NER


Dagen startade med att jag energiskt började storstäda här hemma (eh...?!) men det avbröts efter en stund då jag fick en galet ont i magen och mådde riktigt illa, hm...?! Man skulle kunna tro att jag gjorde det med flit.

På eftermiddagen kunde jag i alla fall åka iväg med Bianca och hennes kompis till gymet för lite träning och Zumba-dans för tjejernas del.


Nu har solen gått ner över la Côte d'Azur men för en stund sen såg det ut så här, dramatiskt mörka moln åt ena hållet och klar lite rosa-aktig himmel över Medelhavet.

tisdag 28 maj 2013

MEANT TO BE



FÖRVÅNANDE






Jag har aldrig riktigt gillat jordnötssmör förut. Inte alls faktiskt. Men så nu helt plötsligt så har det blivit en riktig craving. Välidigt otippat. Tänk vad man kan förvåna sig själv ibland!

måndag 27 maj 2013

SOLIG MORS DAG TILLSAMMANS MED LA FAMILLE


Igår firades Fêtes des Mères, Mors Dag, här i Frankrike liksom i många andra europeiska länder. Vädret bjöd på strålande sol hela dagen och det hade inte kunnat bli mer perfekt än en härlig lunch på stranden tillsammans med la famille.

Men först blev jag bortskämd med söta presenter från mina prinsessor på morgonen.

Bianca hade skrivit en fantastiskt fin dikt till mig.
Som jag har försökt att översätta här:

Mamma,

Du gav mig liv
Och vaggad utav din kärlek
försvann mina rädslor från barndomen.
Mina sorger flög iväg 
till ditt mammahjärta
som är fyllt av ömhet.
Hand i hand tillsammans med ditt leende
har jag försökt att sakta växa upp,
lära mig av erfarenheten genom åren.
Och trots att tiden har fört mig
mot en efterlängtad självständighet
så har den aldrig brutit bandet
som förenar mitt hjärta med ditt.
Du har skyddat min barndom,
och lyst upp min ungdom.
Och varje dag fyller du min existens med ljus!

Jag älskar dig.


Och av Emma fick jag ett fint kort som hon hade skrivit och ett jättefint halsband som hon hade tillverkat av speciella pärlor. Och som jag självklart bar med stolthet hela dagen igår!



Mitt på dagen gick vi längs havet på Promenade des Anglais och åt en härlig lunch på Ruhl Plage tillsammans med resten av familjen.











Kusiner

Amerikanskt à la française!

Jag åt en inbakad lax med grönsaker.











Till espresson serverades en Bocconcino Dai Dai - en slags liten glass som var ljuvligt god!








Det finns många olika sätt att sola på, kolla in mannen i mitten längst ner som ligger som en sjöstjärna! Eller vad det nu ska föreställa.