måndag 30 september 2013

SVÄRMOR OCH BELLE-MAMAN PÅ SÖNDAGSLUNCH


Planen var att vi skulle åka upp till en vacker sjö igår. Men vädret ville annorlunda. Grått, grått, grått, blixtar och dunder och stundvis störtregn gjorde att vi tyckte det var mysigare att stanna hemma i stället.

Belle-maman kom över och vi överdrev det här med söndagslunch. Vi kan ju säga så här, ingen behövde gå hungrig från matbordet.


Inga fjuttbakelser.

Emma var den enda som var pigg och full av energi efter lunchen medan vi andra befann oss i matkoma. 

Emma trotsade regnet och var ute på terassen och lekte tills hon höll på att blåsa bort. Då kom hon in och gav farmor lektioner i engelska och försökte lära mormor lite franska.

Kommunikationen mellan svärmödrarna går ju annars lite sådär.

På seneftermiddagen klarnade det upp och vi fick äntligen tillbaka vår blåa himmel igen. Då tog jag och mamma en skön promenad längs havet för att försöka smälta maten lite.








söndag 29 september 2013

EFTERMIDDAG I ANTIBES


Den här veckan stod det höst i almanackan. Och det är inte bara i almanackan som det är höst längre. Sakta men säkert byttes den blå himlen ut mot en grå himmel istället. Temperaturerna har dock fortfarande legat runt 25 grader, men det är väl bara en tidsfråga innan dom börjar sjunka neråt också.

Igår eftermiddag lät vi oss dock inte stoppas av det höstiga vädret utan gjorde en liten utflykt till Antibes.

Vågorna gick höga och det gick inte att urskilja bergen borta i horisonten. Inte konstigt att stranden var näst intill öde. Enda fördelen var att vi kunde välja och vraka bland parkeringsplatserna. Alltid något.


Emma hade sagt att hon skulle bada, men nöjde sig till slut med att bara doppa fötterna.





Les remparts d'Antibes. Gamla stadsdelen.






Off season för båtsäsongen betyder desto fler båtar i hamnen.




Det blev mellis i la vieil Antibes, gamla stan.




Chokladfontän och macarontårta för att stilla sötsuget.


















VI HAR BILJETTER!


Bild lånad från google.

Igår klockan 10.00 släpptes biljetterna till Onc Directions konsert i Paris i juni nästa år. Jag köade och klickade frenetiskt i ungefär 45 minuter, men när jag till slut kom fram så var alla biljetter redan slut. Och då tar ju trots allt Parc des Princes upp till nästan 90.000 åskådare.

Men vi gav oss inte för det. Samtidigt släpptes biljetterna för gruppens konsert i Stockholm och trots att biljetterna gick åt lika fort där så lyckades vi till slut med att få biljetter till extrakonserten dagen efter!

Så i juni näsa år ska jag och Bianca, ja ni kanske förstod att det inte är jag som är One Directions största fan, upp till Stockholm en helg för att gå på alla tonårstjejers drömkonsert!

Gissa om någon är lycklig här hemma just nu?!!!

fredag 27 september 2013

LUNCH I STAN


På förmiddagen idag fick jag ett helt oväntat och mycket oplanerat ryck att rensa ut halva min garderob. Kläder som man inte har använt på över 10 år behöver man ju inte ha kvar, eller vad säger ni?!

Efter att gjort plats i garderoben, och återupptäckt väldigt många gamla klädesplagg (!) så for jag iväg till läkaren för ännu en behandling av min ljumske.

När det var gjort hämtade jag upp mamma och så åkte vi ner till stan där vi åt en god och mysig lunch på Café de Nice tillsammans. Det fanns inte så mycket tid för shopping idag, men mamma han med att köpa en supersnygg väska på Michael Kors!









 

Nu är det snart dags att duka fram för kvällens apéitif