torsdag 27 februari 2014

SNAPSHOTS STOCKHOLM









Jo då vi lever. Vi trotsar kylan och gör storstaden, myser och njuter av vänner och familj, ÄTER, kämpar mot förkylningar, gör trevliga utflykter hit och dit.

Blogg, not so much.

Hörde någon som pratade om våren. Vart då?!

Vet varken vad det är för veckodag eller årstid. Fullt upptagen med att ta in Sverige i alla sinnen på alla sätt och vis.

måndag 24 februari 2014

SVERIGE

Igår förmiddag lämnade jag och tjejerna soliga Rivieran, flög över snöiga alper i Schweiz och landade i ett snöfritt Sverige.


Vi hann inte mer än att landa så blev det kramkalas med en stor del av familjen; systrar, kusiner, svåger, mormor, farmor, farfar...! Myskväll hela kvällen.


I morse när jag vaknade tittade till och med solen fram lite grann och temperaturen var ovanligt mild. Trevlig överraskning!


På med löpskorna och ut på en runda längs sjön. Härligt. 10 dock långsamma kilometer, överraskande "varmt", dock lite blåsigt (hur ska man kunna veta att det blåser när träden inte har några blad som vajar?!), vackert, men jag hade glömt bort hur geggigt det kan vara på marken.


Resten av dagen har vi haft lillkusinen till låns, jag har roat mig på ICA Maxi och snart blir det middag i  stora staden. Bra start!

lördag 22 februari 2014

BON WEEKEND!





Bon weekend! Den startade dock lika tidigt som en vanlig vardag, men vad gör väl det när man vaknar upp till vackra vyer och varma temperaturer? "Morgonstund har guld i mun", eller hur?!

Nu är det full fart. Mycket att stå i idag!

Ha en fin helg!

fredag 21 februari 2014

FLASHBACK FRIDAY - SALVADOR, BRASILIEN

Flashback Brasilien får jag nog börja kalla mina Flashback Fridays istället snart. Även denna fredag blir det en tillbakablick till härliga Brasilien.

Den här gången blir det major bildbomb från 3 miljonersstaden Salvador. Myllrande, skitig, charmig, brokig, färgstark, blandning av nytt och gammalt, rikt och fattigt. En överraskande och intressant stad som jag knappt visste fanns bara för några månader sen.

 

Två av Salvadors främsta kännetecken; Centro Histórico, som finns med på Unescos världsarvslista, och Elevador Lacerda (Lacerda hissen).



Orishá statyer. Orishás är gudinnor i den afro-brasilianska religionen Candomble.



Det elekriska systemet är något rörigt.



 

Forte de Sao Marcelo byggdes på 1600-talet för att skydda hamnen i Salvador.

Hamnen i Salvador ligger i Baia de Todos os Santos (Alla helgons bukten). Längst bort på andra sidan om bukten ligger ön Itaparica.


För att matcha havet så var både jag och Bianca klädda i blått/turkost.


Trots att vissa gator och kvarter i Salvador kändes lite skumma så behövde vi aldrig känna oss osäkra på något vis. Överallt patrullerade fullt beväpnade poliser och militärer.














Convento e Igreja de Sao Francisco (Sao Francisco kyrkan och klostret).


Och här ser ni mannen (han i mitten som tittar in i kameran) som följde efter mig precis hela dagen i hopp om att få sälja några av sina smycken. Han vaktade varje steg jag tog, jag kunde inte närma mig någon annan som sålde smycken och han frågade hela tiden vad jag ville ha. Jag hade gärna köpt något av honom för trots allt var han väldigt snäll och jag tyckte galet synd om honom som vandrade runt i hela stan i hopp om att få sälja något, men ärligt talat så fanns det absolut ingenting som intresserade varken mig eller tjejerna. Så tyvärr...




Fyren i Salvador.


Até logo Salvador?!