fredag 30 maj 2014

FLASHBACK FRIDAY - JULI 2013


Glada barn. Sommarsverige. Familjen. Lycka.

Men istället för Flashback Friday önskar jag just nu
Fast Forward.

torsdag 29 maj 2014

PERSPEKTIVEN


Livet är kaos. Hela världen är ett totalt kaos.
I alla fall i min lilla värld.
Där är ingenting som förut. Eller, egentligen är det ju det. Egentligen har ju ingeting förändrats. Ännu.

Ingenting förutom allt det där som man inte ser.
Perspektiven.
Och känslorna.

Allt det som gör skillnaden.

Det grundläggande och allra viktigaste.

Märkligt hur någonting som ingen ser, som man inte kan ta på eller mäta på ett matematiskt korrekt sätt kan göra så stor skillnad. Hela skillnaden.

Welcome to my world.

onsdag 28 maj 2014

ONE THING THAT SCARES YOU


Har aldrig varit speciellt mycket för extrema adrenalinkickar.
Oh well... vi kan väl säga att jag, hm... tar igen det nu. 

Omöjligt är ett begrepp som börjar få en helt ny betydelse för mig.

söndag 25 maj 2014

ANLEDNINGEN

Anledningen till att jag blir uppmärksammad idag är...

Det allra vackraste och mest värdefulla jag har i livet, det som är värt mer än allt annat i denna värld. Det som jag är mest tacksam och stolt över. Det som jag lever för.

Mina fina prinsessor.

 

 



 Jag älskar er mer än ord kan beskriva. 
♥♥♥

BÄSTA MAMMAN

Årets upplaga av Mors Dag blir definitivt inte mitt livs bästa. Men antagligen mitt livs mest värdefulla.

Jag känner en enorm tacksamhet över att haft turen att få en sådan stark, klok, tålmodig, snäll, generös, stöttande och älskande kvinna till mamma.

Genom både glädje och sorg och som nu, när det stormar ordentligt, så finns du alltid vid min sida. Jag älskar dig.
♥♥♥

lördag 24 maj 2014

JAG HAR HOPPAT


Solen strålar över ett lugnt och azurblått Medelhav. En begynnande sommar utstrålar hoppfullhet och förväntan. Så stillsamt, rogivande och tryggt.

Precis allt som mitt liv inte är just nu. Jag vet inte om det finns något ord som rättvist skulle kunna beskriva tillståndet i mitt liv. Kaos? Totalt kaos kanske? Det låter mer som en lite mer än vanligt stressad vardag. Ni vet extra mycket jobb, hämta/lämna, möten osv.

Nej...så är det inte. Tänk er mer som en tsunami... eller en orkan... eller en jordbävning... Eller tänk er alla dessa naturkatastrofer på en och samma gång. Ungefär så ser mitt liv ut just nu. Och även för mina allra närmsta. Allt det som under en väldigt lång tid, hela mina barns liv och mer än så, varit en självklar trygghet, säkerhet och utgjort vårt liv finns inte längre. Dränkt, bortblåst, raserat.

Därav tystnaden på bloggen. Men jag har inte gett upp den och jag kommer inte att överge den. Men den kommer inte att vara prio ett, kanske mer som ett andningshål i stunder då jag har lite tid och även behov. Vi får väl se hur det blir. Liksom allt annat just nu.


Jag hoppade. Och har inte den blekaste aning om när, hur och vart jag kommer att landa någonstans. Inte den blekaste... 

fredag 16 maj 2014

FLASHBACK FRIDAY - FLORIDARESAN DÅ OCH NU

Den här Floridaresan som vi gjorde för bara några veckor sen var ju lite som en favorit i repris. Typ. 

Hur då? Jo för i det stora hela gjorde "vi" (min familj tillsammans med en annan familj) den här resan redan för 23 år sen! Vi flög till Orlando där vi gjorde parkerna, åkte bil ner till bland annat Fort Myers, Everglades och Miami, ställen som vi även åkte till den här gången. Och redan då hade vi en underbar semester med många härliga minnen för livet.

Och nu, 23 år senare gjorde vi (jag, mamma och syster med respektive familjer) alltså om Floridaresan med en hel del tillägg. Mycket mindes vi sen sist, mycket hade vi glömt och mycket hade naturligtvis förändrats sen dess. Dock inte allt...

Här kommer nu några bilder från då... och nu...

Skratta inte ihjäl er bara.

Epcot Center då och nu. Det är bara jag och syster (iklädd snygg keps!) som finns med på båda bilderna.

Jag poserade motvilligt i "Tyskland". Byggnaden är fortfarande densamma, men tack och lov för att min klädsmak har utvecklats något under åren!


Till motsats från mig så har min syster alltid poserat väldigt glatt på alla kort under årens lopp och det verkar som att min äldsta verkar har ärvt det släktdraget.

Miami Beach. Ganska lustigt att jag har lyckats få två foton från exakt samma ställe. Se på byggnaden i bakgrunden! Däremot kan jag lova att både jag och syrran har upgraderat våra badkläder sen dess.

Den här gången blev det ju tyvärr bara två blixtvisiter i Miami så vi hann inte ens med att byta om till badkläder. 
Men i april 2010 då vi semestrade på Bahamas och bara skulle byta flyg i Miami så blev vi ju kvar där i 5 dagar på grund av vulkanutbrottet på Island (jag har skrivit om det här) och då hann vi med några dopp i Atlanten.

Så trots att mycket är sig likt sen första gången vi satte fötterna i Florida så är det ju en hel del som har förändrats också. Trots att jag nu har varit i Florida tre gånger så skulle jag absolut inte ha något emot att komma tillbaka dit igen. Florida är väldigt varierande och har verkligen mycket att erbjuda och ett ställe som jag gillar. Miami är en stad som jag inte känner mig helt färdig med och som jag hoppas komma tillbaka till någon dag. Vem vet...

torsdag 15 maj 2014

FLORIDARESAN I KORT

Vår resa till Flordia i april var en fantastiskt upplevelse. Eller rättare sagt, det var en mängd fantastiska upplevelser. På väldigt många sätt och vis. 

Jag har förstås väldigt många foton att gå igenom och sortera och så småningom kommer bildbomberna att avlösa varandra. Men först, en liten snabbsammanfattning.

Två olika flygrutter för olika delar av familjen för att till sist (eller början...) sammanstråla i Orlando.

Två bilar och över hundra mil körda på de amerikanska vägarna.

Vi hade tre födelsedagar att fira under våra två semesterveckor. Först ut var mamsens. Inte varje födelsedag som mamma kan fira tillsammans med sina båda döttrar och definitivt inte i Flordida!

Den amerikanska maten. Ett kapitel för sig själv. 
Portioner stora så att de räcker för en hel familj. Mycket halvfabrikat. Mycket tillsatser och färgämnen. Lustiga kombinationer. Friterat. Friterat. Och åter friterat. Och frågan om man vill ha resterna med sig hem! 
Jo lite kulturkrock ibland för de som är vana med svensk husmanskost och la gastronomie française.

Parkerna. Nästan som en självskriven lag då man besöker Florida. Magiskt, fantastiskt, underbart...jättelekplatser för både små och stora. 

 Intressanta och spännande möten.

 Exotiska platser.

Inte många gånger i livet som man är på semester tillsammans med hela familjen. Inte ofta vi är tillsammans allihopa överhuvudtaget.

Shopping. En hel del roliga saker inhandlades. På vackra ställen. Till trevliga priser.

Broar. Höga, smala, vackra och framför allt med spektakulär utsikt.

Emma hann inte bara med att tappa två tänder under resan utan även att fylla 12 år!

 Stränderna och de två haven. Både Atlanten och Mexikanska Golfen.

Margaritas...blev det några. I alla dess former.

Everglades. Vi var åtta som kom dit och åtta som åkte därifrån. Ingen blev uppäten.

 Alva, finaste systerdottern och familjens minsta (inte alls uppassad, bortskämd och familjens centrum...!) fyllde 2 år bara några timmar efter Emma.

 In the middle of nowhere.

 Storstad.

 Nightlife. Med jetlag, fullspäckade dagar och småbarn...not so much.

Hotellen. 5 olika under två veckor. Vissa bra, vissa bättre, ett återseende som framkallade många flashbacks och vissa återkommer jag gärna till igen.

 Turistande. I allra högsta grad. Kameran i högsta hugg, kartor, sightseeing turer... 

Ja det här var alltså en liten snabbis i korthet om vår resa till the sunshine state over there. Men det kommer snart mer!

CANNESFESTIVALEN




 Nicole Kidmans film "Grace of Monaco" startade filmfestivalen igår.

Kendall Jenner och Blake Livley.

Årets upplaga av Cannesfestivalen drog igång igår. Och liksom varje år innebär det att privatjetsen går i skytteltrafik utanför fönstret, det är rusningstrafik på Medelhavet då lyxyachterna kör fram och tillbaka mellan Cannes och Monaco och varje dag är det en uppvisning av vackra klänningar på röda mattan!

onsdag 14 maj 2014

EN DAG, FYRA HIMLAR





Himlen över Medelhavet är i ständig förändring. 
Från klarblå till oroväckande mörk, lätt molnig och mystisk i månskensljuset. 
Jag tröttnar aldrig.

TACK BA!



British Airways, som vi flög med senast, fram och tillbaka till Usa, lyckades skada vår ena resväska lite grann under hemresan. Inte så positivt. Men knappt 10 dagar senare levererar de en ny resväska direkt hem till oss. Snabb och bra service. Väldigt positivt!

Dock var det såklart inte exakt samma resväska som vi hade tidigare och det skiljer nog en hel del i kvaliteten... men, jag antar att det bara är att tacka och ta emot.

tisdag 13 maj 2014

LITE LÄSNING...



Lång flygresa. Stora barn som sysselsätter sig själva. Mycket tid. 8 kg inhandlade tidningar, böcker och magasin.

Att man aldrig lär sig...

Jag sov ungefär 9 timmar av 10. Åt båda hållen.

Den enda läsningen jag presterade innan mina ögon föll ihop var Andreas Carlssons bok om sig själv. Andreas, ni vet han som har varit domare i Idol och skrivit låtar till en hel rad kända artister.

Han är även jämnårig med mig och en gammal skolkamrat från gymnasietiden. Lite kul. Många av hans minnen och beskrivningar från just vår gymnasietid fick mig att skratta högt...innan jag somnade.