lördag 6 augusti 2011

OVÄNTADE HÄNDELSER


Oväntade händelser kan ju vara kul ibland, men ibland inte...

Allt beror väl pa vad det är för händelser det handlar om?!

Själv är jag ju en väldigt planerande och en ganska sa organiserad (?!) människa, sa oväntade händelser är inte alltid min grej.

Eller visst kan det vara kul med oväntade händelser. Ibland. I alla fall.

Men oftast sa innebär ju oväntade händelser ocksa oväntade utgifter. Och det är ju mycket mindre kul.

Nu tycker jag dessutom att jag fatt min beskärda del av oväntade händelser (läs saker som oväntat gar sönder) den senaste tiden.

Men ödet tyckte visst annorlunda, för i morse när jag vaknade och skulle ta pa mig mina glasögon sa hörde jag ett litet krack och sa satt jag där med ena glasögonbagen i handen.

Jaha.

Alla ni som känner mig vet ju att utan mina glasögon är jag näst intill blind och därmed väldigt handikappad.

Som tur var hade jag ett par billiga reservglasögon som jag fick ta pa mig istället.

Och sa fick det sen bli en tur till Cap3000 idag igen för att se om glasögonen kunde lagas, eller om det fanns exakt likadana glasögon sa att jag bara kunde flytta över glasen, eller helt enkelt titta pa nya.

Glasögonen kunde efter manga om och men lagas provisoriskt. Inte sa snyggt men jag kan ju i alla fall ha dom.

Exakt likadana glasögon fanns (naturligtvis) inte. Jag provade nästan alla glasögon i hela affären men hittade inte ett enda par som jag verkligen gillade. Och jag vill ju inte bara ta ett par som jag egentligen inte riktigt tycker om; jag har dom ju ända pa mig jämt och dessutom sa kostar dom ju gaaaaaanska mycket.

Eftersom jag hade fatt ett par provisoriska linser pa mig, sa att jag skulle kunna prova nya glasögon, sa gick jag till en annan optiker medan jag väntade pa att glasögonen skulle lagas.

Och det gjorde jag rätt i! För där hittade jag inte bara flera par som jag kunde tänka mig, men dessutom sa är glasen mycket billigare och expediten var mycket trevligare!

Jag har inte bestämt mig för nagra ännu, men nu sitter jag här och jämför priser och googlar bagar och glas.

Hmm, vi far väl se vad det kan bli.


Mina gamla lagade bagar som tappar färgen lite av lödningen.

P.S. Bianca fick ocksa en oväntad händelse idag. Men den tänker jag inte skriva om. Den hör till hennes privatliv.



1 kommentar:

Sis sa...

Vad surt med glasögonen!! Hur länge hade du haft de gamla? Ja det är verkligen inte billigt. Men bra att ha en reserv annars blir det som för David, han fick ha sina slipade solglasögon på sig inne på jobbet, haha vilken syn. Ojoj Bianca... jag tror mig veta! Puss och kram