söndag 28 mars 2010

VAFFELDAGEN I EFTERSKOTT


Jag hade ju lovat barnen att vi skulle "fira" vaffeldagen i efterskott idag!

Ibland är det minsann bra att ha barn att "skylla pa"! För inte hade de hört talas om nagot som "Vaffeldagen" tidigare, det firas inte här Frankrike
, de hade verkligen inte letat upp en svensk almanacka för att se att det fanns nagon san dag.

Sa visst, jag maste erkänna att det var jag som var väldig sugen pa vafflor och inte tvekade en sekund när jag sag i min almanacka att det var "Vaffeldagen" den här veckan. Finns det en dag som heter sa till och med, ja da kan ("maste") man ju med gott samvete fa äta vafflor, eller hur?!

Ännu en bra ursäkt...

Anyway, jag utlovade alltsa vafflor till lunch idag och fick konstigt nog igenom mitt förslag utan nagra som helst protester! Annat är det om man utlovar fisk med broccoli, grönsakssoppa eller nagot annat nyttigt.

Sa, för första gangen i mitt liv (!! det har alltid varit mamma eller mormor som statt för den rätten tidigare) sa gav jag mig alltsa pa att laga egna vafflor med, observera, egen smet och ett franskt vaffeljärn, det vill säga en croque monsieur-maskin som har utbytbara vaffelplattor. Alla som har ätit vafflor i Frankrike vet att det inte riktigt ser ut som svenska vafflor... de är mycket tjockare och istället för att vara hjärtformade sa är det rektangulära. Inte alls lika gulligt, men vad gör man?! Tager det man haver som det heter.


Fransk hemmagjord vaffla pa svensk vaffelsmet med ett gräddhjärta för att kompensera den trakiga formen. Inte sa snygg, men galet god! Den gjorde succé!

Vaffeldagen, en svensk tradition som definitivt gick hem hos tjejerna!

3 kommentarer:

Camilla Toniolo sa...

Ah, jag MISSADE våffeldagen! Och vi som har en massa (8?) paket svensk våffelmix i skåpet som går ut någon gång i vår. Alltså måste vi äta våfflor i mängd någon annan dag. Och efterssom jag är den enda i familjen som vet att det finns något sådant som "våffeldagen" kan jag ju hävda att den är nästa vecka istället...? Jag kan ju tom lura i mina tyska vänner att så är fallet och bjuda in dem också, så att smeten tar slut... :-) Så får det bli!

Martina sa...

Ha, ha, ha! Ja, du far organisera ett vaffelparty med alla dina 8 paket! Hoppas barnen och vännerna gillar vafflor!

Sis sa...

Jag som var på galamiddag med jobbet och massa annat jobb folk fick "nöja" mig med trerätters med oxfilé bl.a. haha MEN jag är också sugen på våfflor så nu under semestern har jag tvingat svärföräldrarna att äta våfflor till lunch imorgon på låååång fredagen! Gott ska det bli!
Kram