tisdag 6 september 2011

BIANCAS SKOLSTART


I morse var vi uppe med tuppen, 6.30 ringde klockan!

Konstigt nog sa var alla uppe med en gang. Kanske var det inte bara Bianca som var lite spänd och pirrig idag?!

Ny skola, nya klasskompisar och högstadiet... en stor dag!

7.45 öppnades portarna till skolan och alla rusade upp till den gigantiska skolgarden där listorna väntade. Listorna för att se i vilken klass man kommer i och framför allt med vem.

Bianca kom tillsammans med sin kompis Alexiane i klass 6E7.

6 för att hon nu gar i 6ieme (6:an), här räknas nu klasserna baklänges nämligen. I högstadiet gar man alltsa först i 6:an, sen 5:an, sen 4:an och till sist i 3:an. Och sen fortsätter det i gymnasiet med 2:an, 1:an och sista aret heter "terminal".

7:an star för att det är den sjunde av nio klasserna i 6:an i den här skolan. Totalt sett gar det 1000 elever i Biancas nya skola!

När man sedan sett vilken klass man kommit i var det uppställning klassvis pa skolgarden och sen hördes rektorn ge information i högtalarna. Kändes lite som en institution pa nagot sätt.

Jag, S och Emma hann tyvärr inte stanna sa länge da vi var tvugna att köra upp till Emmas skola för att lämna Emma som började 8.20.

Efter det akte jag och S iväg för att handla nagra saker tillsammans innan han for till jobbet.

Nu ska jag snart iväg till Biancas skola igen för idag är föräldrarna välkomna att äta lunch tillsammans med barnen i skolmatsalen. Undrar vad vi far för mat?!
Och efter det är det ett informationsmöte i skolan.







4 kommentarer:

Anonymous sa...

Så var det dags igen men denna gång med en något coolare tjej som ser så förväntansfull och gullig ut. Lycka till i nya skolan.

Kramisar till alla från // Mamma

Martina sa...

Allt har gatt jättebra och hon var sa nöjd! Och inför morgondagen är hon nästan ännu mer förväntansfull för i morgon kommer ALLA elever vara i skolan, idag var det ju bara dom nya!

Kramar

Liz sa...

Fina Bianca! Haller med din mamma, hon ser sa stor och cool ut, marks att hon ar lite aldre nu! Skont att det gick bra, och vad harligt att fa basta kompisen i samma klass, maste kannas skont, speciellt da det ar ny skola och allt ar nytt!
Kram!!
Och varma halsningar till Karin & Leif ocksa, da hon kanske ser det har! :D

Martina sa...

Ja visst börjar hon bli stor!! Just nu stralar hon och är sa glad över att vara i en ny skola! Far väl se hur länge det haller i sig!!!

Tack för dina hälsningar, ska framför dom!

Kramar