lördag 14 juli 2012

LUNCH OCH NYTT PASS


I torsdags kom syrran, och Alva, och hämtade mig och så for vi ner till Sollentuna Centrum. Där vi hann med en lunch och lite egentid med systeryster innan hon tog Alva till läkaren och jag gick till polisen för att ansöka om ett nytt pass.

Det är ju så mycket enklare och smidigare för mig att passa på att göra det medan jag är här i Sverige eftersom jag inte längre kan göra det på konsulatet i Nice utan enda möjligheten i Frankrike är att göra det på Svenska Ambassaden i Paris. Det blir ju ganska dyrt om jag ska flyga upp två gånger till Paris, en gång för att ansöka om passet och en gång för att hämta ut det, bara för att skaffa ett nytt pass! Så himla knäppt och svårt för alla utlandssvenskar att det ska vara så krångligt nu mera.

Men i alla fall, nu kunde jag göra det här väldigt enkelt och smidigt och om 5 arbetsdagar ska det vara klart redan. Det känns väldigt skönt att ha fixat det!
  


Tjejerna kunde förstås inte låta bli att komma och hälsa på Alva i bilen.
Jag och Alva gosar inne på HM.

4 kommentarer:

Liz sa...

Det gjorde du verkligen ratt i att fixa passet nar du ar i Sverige! Vad mysigt ni har med mycket tid tillsammans, mysa och shoppa! Harligt! Hoppas att ni aven far nagra riktigt fina soliga dagar snart.
Kramar

Martina sa...

Liz-
Ja, egentligen gick det ju inte ut förrens i december 2013 men över julen är det ju inte så många arbetsdagar så att jag hinner få det och inför nästa år vet jag inte ännu hur mycket och när jag kommer att vara i Sverige, så jag valde att ta det säkra före det osäkra för att inte behöva åka till Paris. Det skulle ju kännas så himla onödigt.
Ja vi gör inte annat än myser tillsammans! Vi hoppas ocksa på lite bättre väder men annars får vi ju garanterat sol i augusti igen så det är väl inte hela världen. Det finns ju inte mycket man kan göra än att hoppas.
Stora kramar

Liz sa...

Ja det ar ju sa dumt att det ska vara sa svart och krangligt. Da vara gatt ut denna gang var vi ju tvungna att gora pa detta vis, men jag ska nog passa pa att se hur vi vill gora med de sma, om vi ska skaffa svenska pass overhuvudtaget till dom. Amerikanska pass kommer dom ju att fa givetvis. Har dina tjejer aven svenska pass eller kor ni med bara franska?

Kramar!!

Martina sa...

Liz-
Det tog bara 2-3 dagar så fick jag ett sms om att mitt pass redan är färdigt så nu måste jag gå och hämta ut det hos polisen.

Barnen hade först svenska pass (enbart) bara för att det var mycket enklare att fixa svenska pass då jag kunde göra det på konsulatet i Nice. Men sen de har ändrat på reglerna så har de bara fått franska pass istället, bara för att det är så krångligt med svenska pass numera. Barnen har ju fortfarande dubbelt medborgarskap men det känns ju onödigt att skaffa dubbla pass, inom Europa finns det liksom ingen anledning till det tycker jag.

Kramar