lördag 14 november 2009

DAG PA STAN


Idag var S ledig och hemma med oss. Eller hemma och hemma, vi har mest varit ute pa stan idag.

Först akte vi in till gamla stan och för att handla frukt pa marknaden.




Lustig man med katter, som fascinerade barnen.


Bianca och Emma beundrar mannen med katterna, eller kanske mest katterna?!


Efter marknaden akte vi vidare in till stan och gick bland annat till Fnac, en jättestor affär som säljer kameror, tv-apparater, dvds, nintendo, böcker, datorer och mycket mer. Där finns mycket intressant och man kan lätt bli fast där ett tag och framför allt komma därifran med mycket smatt och gott. Vi köpte nagra böcker och nagra gamla hederliga VHS kassetter (är nog snart de enda som använder sadana längre!).Jag köpte ocksa en tröjja till Bianca, inte pa Fnac dock!

Vi at en snabb lunch pa Quick innan vi akte hem för en snabb mellanlandning. Vi lämnade av det som vi inhandlat i stan och hämtade skidor och pjäxor som vi akte och lämnade in pa SPOC, en seconhandaffär för diverse sportartiklar. Vi köpte nya pjäxor och stavar till barnen och reglerade skidorna sa nu är vi startklara inför arets skidsäsong! Den lär nog snart börja för den här veckan hörde jag pa radion att det redan är 30 cm snö uppe i skidstationerna!

När vi kom hem blev det dags för läxläsning; jag hjälpte Emma med franskan och S fick hjälpa Bianca med matten. Vem har sagt att jämställdhet inte finns i Frankrike?!I

kväll blev det soppa till middag och nu ligger barnen i soffan och ser pa en film pa tv. S är hos nagra kompisar och ser pa fotboll och jag har min lilla "egentid" och sitter här och bloggar.

1 kommentar:

Anonymous sa...

Vilken härlig dag ni fick och vad mycket ni hann med. Kul att höra att ni redan är klara och förberedda inför vintersäsongen.
Kram till er alla från en mormor som äntligen flyttat hen från landet!!