söndag 7 april 2013

BESVIKELSE


Igar eftermiddag var det en rejält besviken och lite ledsen tjej som kom hem fran sin cheerleading-träning.  Anledningen var att hon och hennes grupp just fatt höra att deras planerade resa till Lyon och tävlingen Open International de Lyon (cheerleading) har blivit inställd.

Jag, som var en av flera föräldrar som skulle följa med barnen och tränaren pa resan, förstar absolut att tjejerna är bade ledsna och väldigt besvikna. Jag tycker ocksa att det är trakigt att resan är inställd men framför allt sa är det trakigt för tjejernas skull.  De som var sa entusiastiska och sag fram emot denna resa är nu jättebesvikna istället.


Men, samtidigt förstar jag till hundra procent varför tränaren valde att ställa in resan och jag är till och med faktiskt lättad och glad över att hon tog det beslutet trots allt.

Officiellt sa ställdes resan in pa grund av att den blev för dyr och att de inte fanns tillräckligt med pengar för att finansiera allt som den innebar; tävlingsavgift, transport, hotell, mat, kläder... Och det är väl i och för sig sa att det skulle ha blivit mycket dyrare än först beräknat.

Men, det är inte hela sanningen. En annan anledning är ocksa att projektet var alldeles för ambitiöst och väldigt tidsoptimistiskt. Vi far inte glömma att de flesta tjejerna är nybörjare sen i september och att cheerleading är en tävling i 6 olika delgrenar som innebär hopp, dans, akrobatik, rytmik... och att fa dem till en hyfsad niva pa bara nagra manader var i stort sätt misson impossible.


Visst man kan absolut tycka att tränaren borde ha förstatt och insett detta redan fran början och inte gett tjejerna falska förhoppningar, men det gör inte sa stor nytta att älta det just nu. Jag är bara glad över att hon tog beslutet, dock sent, men innan vi hann aka till Lyon och utsätta tjejerna för en ännu större besvikelse än den de känner idag.

Kanske ett annat ar?

5 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Säkert rätt beslut. Bättre att vänta ett år tills gruppen är mer sammansvetsad och lärt sig mera.

Sahra sa...

Bra beslut, men hon borde ha förstått att allt har sin tid. Nästa år är de säkert redo för utmaningen. Förstår att de är ledsna och besvikna och de kommer de säkert vara ett tag. Sedan glömmer dem och får annat att fokusera på
Kesm

Sahra sa...

Kram skulle det stå :)

Miss Marie sa...

Vad tråkigt! Hoppas resan blir av nästa år, då är de nog mogna för en resa! :)

Martina sa...

Eastcoastmom-
Ja det var absolut rätt beslut. Vi far väl se hur det ser ut nästa ar.
Kramar

Sahra-
Ja visst borde hon ha förstatt tidigare, men men... Bättre sent än aldrig. Nu hoppas jag att tjejerna snart far tillbaka motivationen och entusiasmen igen.
Kramar

Miss Marie-
Ja det var trist för tjejerna.
Kramar