tisdag 16 oktober 2012

GASTRONOMI UPPLEVT AV EMMA


Vad tyckte da Emma om sin första maltid lagad av en stjärnbelönad kock? Läs mer om stjärnkockar i matsalen här.

Förrätten: Omgjord pissaladière med sardinfiléer, kanderade tomater, lök och mesclunsallad.

Pissaladière är en specialitet fran Nice som är som en slags pizza med huvudingredienserna lök och anjovis.

Bild lanad fran google.

Huvudrätten: Halvrå lax

Tillbehör: Macaroni med kronärtskocka och fänkal.

Dessert: Maräng och fransk vaniljkräm med Carambar extrakt.

Carambar är en klassisk fransk godis som är som en jätteseg kola och som smakar som en blandning mellan kola och choklad. I varje Carambarpapper hittar man ocksa roliga historier eller gator.

Bild lanad fran google.

Emmas recension lät sa här:

-"Förrätten var fantastisk! Det var en annorlunda pissaladière med fisk, tomater, lök och sallad pa en slags toast. BLÄ!"

-"Vada blä?! Du sa ju att den var fantastisk?!"

-"Ja. Fantastiskt äcklig!!!"

-"Okej..."

-"Laxen var inte sa god, pastan var god och efterrätten var jättegod. Men den serverades i sma sma miniglas och i varje glas var det bara jättelite kräm och en pytteliten maräng. Men de maste ha haft för lite ingredienser för det var ju alldeles för lite!"

Även om Emmas första gastronomiska maltid fick en halvbra recension sa tyckte hon i alla fall att det var ganska spännande med att en stjärnkock lagat maten.

Vi far väl se hur manga poäng nästa kock far fran Emma!

6 kommentarer:

Annika sa...

Only in France! SOM SAGT!!
O la la!!
herregud vilken måltid. JAG skulle vilja äta den, mums!!!
Vad får de vanligtvis för skolmat hos er?
Kram!!

Mam sa...

Ja att Emma inte gillar ansjovis det vet vi i alla fall om hon ser fisken i maten. Hon gillade ju Janssons frestelse i flera år ända tills hon såg att jag la i ansjovis i frestelsen. Kram till er alla från Mam

Liz sa...

Vilken matvecka! Jattekul verkligen att dom far stjarnkockar som lagar maten till dom en hel vecka. Hur manga barn lagar dom till? Lagas all mat fran scratch i ett kok hos er? Hos oss ar det ju tyvarr mest halvfabrikat och pizza, corndogs, burritos, tacos, chicken nuggets...inte sa kulinariskt eller nyttigt precis.

Jag forstar att Emma tyckte att det var lite speciell mat. Sardiner och lok...kanske inte barnpizza precis..:)

Huvudratten later ju god, halvra lax kan ju dock vara svart for barn..annorlunda konsistens. Sen kan jag ju halla med om att fankal och kronartskocka inte ar var mans smak heller.

Och hur kunde kocken gora for lite smet sa att det blev sa sma desserter??!!:) Haha, Emma, vad rolig hon ar.

Ska bli spannande att folja veckans matsedel och hora recensionerna!
Stor kram!

Martina sa...

Annika-
Jag kanske ska skriva ett inlägg om den franska skolmaten?!
Den skiljer sig ju lite fran den svenska och säkert fran manga andra länders ocksa.
Kramar

Mam-
Ja "fiskar i potatisgratängen" tyckte hon var lite läskigt!!
Kramar

Liz-
Som sagt, jag far nog ta och skriva ett inlägg om den franska skolmaten! Du kan ju skriva om den amerikanska sa kan vi jämföra!
Kramar

Annika sa...

GÖR DET!!
Så nyfiken på det!!
Hos er där matkulturen väger så TUNGT!!
Jag är så jättenyfiken på skolmaten!!

Martina sa...

Annika-
Jag ska absolut skriva ett inlägg om skolmaten! Det kommer...!
Kram