Idag, när jag som vanligt skulle lägga upp ett inlägg pa bloggen sa gick det inte längre. Eller rättare sagt, jag kan posta inlägg men jag kan inte lägga upp nagra bilder längre för
mitt utrymme är tydligen fullt!
Alla bilder som man lägger upp pa bloggen lagras automatiskt pa
Picasa Albums Web och nu efter drygt 3 ars bloggande och manga foton sa är det utrymmet fullt. Eller, det vill säga, gratiskvoten av utrymme är fullt men man kan naturligtvis
köpa sig mer utrymme.
Det här var inget som jag riktigt hade koll pa att ens bildutrymme helt plötsligt kunde ta slut och att det enda sättet att kunna fortsätta att lägga upp bilder pa bloggen betala pengar för det. Trodde blogger var helt gratis?
Det lustiga är att min kära vän
Liz ocksa fick det här problemet bara för tva dagar sen. Hon hade tydligen redan köpt mer utrymme en gang tidigare men da kostade det bara ungefär 5 $ per ar, vilket väl är helt okej även om jag tycker att det borde vara helt gratis. Men nu har det visst ändrat pa det här och vill att man betalar per manad istället. Vilket ju blir bade dyrare och svarare pa sa sätt att det ju är svart att uppskatta hur mycket utrymme man behöver varje manad.
Helst av allt, skulle jag vilja undvika att betala nagot överhuvudtaget, sa nu undrar jag om det finns nagon där ute i bloggvärlden som har nagra bra
tips pa hur man kan ga till väga?
Eller ska jag helt
byta bloggadress?
All hjälp är varmt välkommen!
Det här är meddelandet som kommer upp när jag vill ladda ner bilder till bloggen:
Fotona lagras på ditt konto i Picasa webbalbum och inkluderas i det kostnadsfria utrymmet på 1 GB för foton. Om du köper mer utrymme delas det mellan flera produkter i Google och det läggs till i det kostnadsfria utrymmet.
Läs mer
Legacy storage plans (pre-April 2012)
This is an overview of Google storage plans for people who purchased a storage plan prior to April 24, 2012. If you haven't yet purchased a Google storage plan, learn
how Google storage plans work.
Overview of old plans vs. new plans
| Old storage plans | New storage plans |
Free storage:
- 7+ GB in Gmail
- 1 GB in Google Docs (uploaded files only)
- 1 GB in Picasa
| Free storage:
- 10 GB in Gmail
- 5 GB in Google Drive
- 1 GB in Picasa
- Unlimited in Google+
|
Purchased storage shared across:
| Purchased storage shared across:
- Google Drive (synced/uploaded files only)
- Picasa
- Automatically get additional but separate Gmail storage.
|
| Renew yearly | Renew monthly |
| Non-refundable | Non-refundable |
| Storage can’t be transferred to a different account | Storage can’t be transferred to a different account |
| Pricing structure (prices are yearly) | Pricing structure (prices are monthly) |
How to keep your old plan
Google storage plans have changed, but you can stay on your legacy plan as long as you:
- Keep your account active
- Keep payment information in Google Wallet accurate and up-to-date
- Don’t make adjustments to your current plan
If your account lapses, your credit card is declined, or you choose to change your storage plan in any way (upgrade or downgrade), you’ll be asked to choose from among the new Google plans. Once you choose a new plan, you'll no longer be able to switch back to the old one.
Sa tills dess att jag har kommit pa hur jag ska göra blir det bildlösa inlägg. Tyvärr.