onsdag 13 januari 2010

ILSKA GER ENERGI


Idag har jag och barnen haft en riktig hemmadag.

Det är ju onsdag idag, vilket betyder att barnen inte gar i skolan, men eftersom det regnade för fullt i morse sa var tennisträningen inställd och därmed blev det heller ingen gympa för mig.

Pa förmiddagen blev det istället läxläsning och efter lunchen akte vi en snabbis till hudläkaren (för Biancas vartor).

När vi kom tillbaka hem igen sa var barnen fulla med energi och fick leka av sig ett tag utomhus.

När jag cirka 1 1/2 timme senare öppnade fönstret för att ropa in de sma änglarna sa ser jag Emma som försöker hoppa upp pa Biancas cykel i bara strumporna. Ja, hon hade visserligen alla kläderna pa sig men skorna stog prydligt en bit bort pa marken. Helt normalt, speciellt med tanke pa att det regnat hela natten och hela förmiddagen och att utetemperaturen lag pa högst 10°C.

Hur tänker man när man tar av sig skorna och gar i strumplästen pa blöt och kall asfallt?!

Eller det är kanske just det man inte gör, tänker alltsa?

När jag fragade Emma varför hon gjort sa där sa svarade hon bara: -"Ja, men jag skulle ju ga upp pa Biancas cykel".

Ok...jag förstar....INTE ALLS!

Tonen jag använde när jag sa att det var dags att komma in var nog inte sa rolig och hon fattade nog att jag inte var sa glad för hon kom upp med blixtens fart utan att diskutera.

Sen var det direkt in pa rummet, där jag just hade börjat dra ut precis allt för att sortera och rensa ut alla hennes saker som sen en tid legat i ett totalt kaos.

Tänk vilken energi man kan fa när man blir lite arg! Tillsammans fyllde vi hur manga soppasar som helst och aldrig har väl hennes rum varit sa städat och fint som nu!

Inga kommentarer: