lördag 27 februari 2010

SKIDDAG I AURON


Idag var det dags för skidåkning igen, även för mig!

Upp klockan 6 och drygt en timme senare satt jag och tjejerna i bilen pa väg upp till Auron. När vi lämnade Nice var det fint väder men väldigt blasigt. Men vi hade tur för uppe i Auron var det sol och nästan vindstilla.

Mellan 10-12 akte tjejerna med Denis, deras skidlärare och jag gjorde min skiddebut för säsongen! Jag är ju inget större skidfan, föredrar solen pa playan där bikinin är enda dresscode, men nu hade jag lovat barnen jättelänge att jag skulle aka skidor tillsammans med dem att det inte längre fanns någon återvändo.

Men, visst, när man väl star där i backen med skidorna pa och sa länge man fortfarande har känsel i sina tar och fingrar (vilket man gjorde idag sa termometern stog pa mellan 0-5 grader) sa maste jag erkänna att det är ganska härligt ända.

Efter lunchen akte jag och tjejerna i nästan 2 timmar till innan de tröttnade och vi akte hem igen.

Jag i backen!

Tjejerna hälsade pa asnan som för en gangs skull fick vara ute. Inte varje dag man ser en asna i backen! Eller som Emma sa: -"Men mamma, säg inte asna, hon heter faktiskt Louise!"


Till lunch fick vi sällskap av en bulldog! Det är väl bara i Frankrike som hundarna är välkomna i restauranger, affärer, ja överallt?!I barnens skola finns det faktiskt till och med en klass i "Maternelle" (=3-5ar) som har en hund i klassen!

Vi hade i alla fall en härlig dag med lite motion och mycket frisk luft, vi fick alldeles rosiga kinder!

1 kommentar:

Anonymous sa...

Det glädjer mig att se att även du mitt hjärta åkt skidor med sessorna. Du anar inte vad jag längtar efter skidåkning. Idag plusgrader, andra dagen sedan ni var i Sverige i december. Det har börjat smälta och vi har översvämning på terassen pust pust.