tisdag 7 februari 2012

SKOLPROJEKT





Den här veckan har Bianca ett naturvetenskapligt projekt; att jämföra hur linser utvecklas olika beroende pa om de far vatten eller inte. Kul med lite konkreta inlärningsmetoder!

4 kommentarer:

Liz sa...

Vad kul, och inte saaa tidskravande..:) Cassie gjorde ett liknande projekt for nagot ar sedan dar dom i ett par veckor gjorde samma sak. Froerna var dock sadda i jord, en grupp fick vattna med vatten, en grupp med mountain dew (ungefar som Fanta) och en grupp med kaffe tror jag det var. En grupp fick inte stalla sina froer i solljus, en grupp fick bara ha dom i solljus etc. Kul att jamfora resultaten och alltid kul med hands on projekt (nar det inte ar som sagt for mycket tid involverad...)
Kram

Sis sa...

Jag kommer ihåg dessa projekt från skolan, tur att något fastnat!! :)
Sen kommer jag ihåg när jag odlade en avokadokärna hemma tills det hade kommit upp en fin liten gröda (eller vad man nu ska kalla det!) och så planterade vi den ute. Pappa klippte gräset någon dag senare och klippte av allt som kommit upp... taskigt haha!
Puss C.

Martina sa...

Liz - Ja, det är samma som gäller här, vissa med solljus, andra utan, vissa med vatten andra utan osv.

Absolut kul med lite praktiska övningar och som sagt, det här projektet är ju verkligen lätt och inte alls tidskrävande vilket är skönt!
Kramar

Martina sa...

C - Vi har ocksa lyckats planera en advokadokärna utomhus för flera ar sen och den star fortfarande kvar! Dock ger den inga advokados.
Kramar