lördag 2 februari 2013

FRANSK-AMERIKANSK MIDDAG


Som jag skrev i det förra inlägget sa är det nationell pannkaksdag här i Frankrike idag, "la Chandeleur" (klicka pa länken om du vill läsa mer om "Chandeleur").

Pannkakor i Frankrike heter ju "crêpes" och är mycket tunnare än svenska pannkakor. Väldigt vanligt är att man smaksätter crêpes-smeten med "fleur d'oranger", citron, rom, Cognac och/eller Calvados. Det är inte min grej.

När jag gör pannkakor sa gör jag alltid "svenska" pannkakor, dock sa tunna som möjligt. Men nu var det inte sa länge sen vi at pannkakor sist här hemma sa jag gjorde en annan variant av pannkakor istället.

Jag vet att det kanske inte direkt är passande som lördagsmiddag, men är det nationell pannkaksdag sa  är det! Sa kvällens middag fick bli pannkakor med amerikansk touch, amerikanska pancakes med andra ord.

Det var faktiskt första gangen som jag gjorde amerikanska pancakes och barnen tyckte att det var jättegott! Sa det blev en lyckad annorlunda "Chandeleur" i ar!




2 kommentarer:

Annika sa...

Pannkakor är gott.
Jag brukar köra både svenska och amerikanska pannkisar.
Båda lik goda.
crepes ska jag absolut ge mig på ngn ggn också. GÖTT!!

Martina sa...

Annika-
Dom här blev riktigt goda!!
Kramar