lördag 9 februari 2013

GULA MYNTEN



I Frankrike organiserar man varje ar "Opération Pièces Jaunes", Operation Gula Mynt, under ett visst antal veckor. Malet med denna operation är att samla in sa mycket pengar som möjligt som sedan används för att förbättra barn och ungdomars vistelse och miljö pa sjukhus.

Manga företag och ideella organisationer ställer upp och anordnar diverse jippon, tävlingar, uppträdanden och mycket annat för att dra in pengar. Pa manga ställen, postkontor, skolor, affärer..., hittar man även dessa sma sparbössor, som ni ser pa bilden ovan, där man kan lägga i pengar.

Idag var det ett stort "Opération Pièce Jaune"-jippo i gamla stan i Nice där Emma skulle vara med och uppträda tillsammans med sin Pom-Pom Girl-grupp.

Först var det repetitioner inne i stan och sen fick vi skynda oss ner till gamla stan för att precis hinna i tid till själva uppträdandet. Eftersom vi kom dit i sista sekunden och med andan i halsen sa fick vi mammor tyvärr väldigt daliga platser langt bak och sag inte mycket av själva uppträdandet. 

Att försöka ta nagra foton var mer som en ren chansning sa därav tyvärr väldigt daliga bilder fran uppträdandet.






När Emmas uppträdande var över och vi promenerade mot parkeringshuset där vi hade parkerat bilen sa gick vi bland annat över Place Masséna där förberedelserna inför arets karnival är i full gang.



4 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Vad duktig och fin hon är Emma!!!
Och vilken fin insamling.
Kram!

Martina sa...

Saltistjejen-
Tack. Ja hon älskar verkligen sin chearleading!
Insamlingen fick tydligen in rekordmycket pengar här i Nice igar! Känns bra att kunnat ha bidragit lite till det!
Kramar

Sis sa...

Kul att hon äntligen hittat SIN grej!! Lilla hoppetossan, klart hon skulle bli pom-pom flicka :) Det trodde man väl dock aldrig, lilla Emma som fuskar sig igenom wii-dance och bara rör händerna, söt hon är på bilderna!
Kramis!

Martina sa...

Sis-
Ja hon älskar det!
Kramar