fredag 7 januari 2011

JULEN 2010 - GODISET

Julen 2010 var julen da vi riktigt frossade i godis och sötsaker... Vi at pepparkakor, hembakade lussebullar, knäck, chokladkaka, syltkakor, wienernougat, mozartkulor, chokladdopade marshmallows, vart tradtionella pepparkakshus och pa annandagen mumsade vi i oss en massa marängswiss! Ny tradition kanske?!

Emma hjälper mig att göra wienernougaten, eller var det kanske mozartkulorna?


Här ska det bli chokladdoppade marshmallows!

Massa olika strössel.

Voilà!


Manga marshmallows blev det och pa sidan om under bakplatspappret star wienernougaten och väntar... pa att bli uppäten!

Pepparkakshuset in progress.

Och sa här blev pepparkakshuset 2010! Som vanligt blev det mycket godare än snyggare. Och skorstenen, ja, den gick visst upp i rök!

2 kommentarer:

Liz sa...

Ah sa mycket gott!!! Harligt pepparkakshus med mycket svenskt lodgodis pa!! Mums!! Kul grej med chokladdoppade marshmallows, har jag aldrig gjort, kommer vi nog att prova! Later betydligt enklare an mozartkulor tex..:)Ni verkar ha haft en riktig harligt GOD jul!! :) Kram

Martina sa...

Ja, det där med mozartkulor later avancerat med det är inte speciellt svart faktiskt. Däremot sa är det svarare med att hitta alla ingredienser (nougat, mandlmassa...) när man bor utomlands.