torsdag 30 maj 2013

EN DAG I COLLEGE



Idag har Emma och hennes klass, tillsammans med många andra CM2-klasser, varit och besökt den högstadieskolan, collège, som de ska börja på i höst. En heldag då de fick prova på hur det är att ha lektioner i olika salar med olika lärare och framför allt upptäcka nya ämnen som teknik, fysik-kemi... Och inte minst äta lunch i den stora matsalen där man får välja på vissa rätter.
En heldag då de får upptäcka och bekanta sig med skolan som de ska börja på om 3 månader!

De hade även många aktiviteter tillsammans med barnen som går i 6eme, det vill säga dom som går första året i collège. Övriga elever i de andra årskurserna var lediga från skolan idag på grund av denna besöksdag. Så idag var det två väldigt nöjda tjejer som vaknade upp i morse; en som var jätteglad för att vara på besök i högstadiet hela dagen och en som var jättenöjd med att få vara ledig från skolan hela dagen!

4 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Så otroligt spännande!!! Nu blir det nytt i höst. Roligt att de var nöjda också efter besöket.
Kram!!

Martina sa...

Saltistjejen-
Ja vi är ju redan lite vana med collège eftersom Bianca har gått där i 2 år nu. Men ändå. Stor förändring för Emma. Och för mig känns det mest konstigt att min minsta nu ska börja i högstadiet!
Kramar

Liz sa...

Vad kul att dom fick en heldag dar och fick vara med pa lektioner och ata dar etc. Da har hon ju en helt annat inblick i hur det kommer att bli till hosten.

Har fick Cassie ju tyvarr inte mer an en rundvandring pa en timma eller sa, och inte vara med nagot, sa hon kanner inte att hon har koll pa hur det blir till hosten, inget hemrum, inga skap etc, lite ovisst. Dock sa dom att det kommer vara oppet hus fredagen innan skolan borjar, sa da lar vi ju vara dar och ta oss tid att bekanta oss med Cassie's nya skola.

Fint foto pa Emma ocksa!
Stor kram!

Martina sa...

Liz-
Ja det är verkligen en bra idé med en sån här besöksdag! Barnen får en riktig inblick i hur det går till på den nya skolan och får vänja sig lite redan innan skolstarten. Det är ju väldigt mycket som är helt nytt och dessutom så är det ju en jättemycket större skola som dom kommer till med ungefär 1000 elever!

Hoppas nu att Cassie får ett jättehärligt sommarlov!
Stora kramar