onsdag 29 april 2009

INGEN RO INGEN RAST

Ingen ro ingen rast, ...här är det full fart hela tiden sa jag hann faktiskt inte med att blogga nagot igar. Sorry!

Igar morse skjutsade jag barnen till deras ridlektion (9.30-12.30). Mamma och Leif var ocksa med och satt kvar och hejjade pa tjejerna. Under den tiden akte jag och hämtade upp mamie och sen akte vi ner till stan och för att inhandla lite nya provianter. Vi gick pa marknaden och köpte frukt och grönsaker och sen blev det ”Monoprix” för resten av matvarorna. När vi kom hem och hade plockat upp allting sa började jag förbereda dagens lunch: ”Ris och chorizo i tomatsas” (en spansk rätt som jag lärt mig av min man vars förfäder var spanjorer!).





Sen var det dags och hämta upp barnen och päronen. Lilla Emsan hade visst trillat av hästen men hon var lika glad för det!

Pa eftermiddagen stannade barnen kvar hemma och ”hjälpte” mamie med att plantera blommor medan jag tog med mamma och Leif pa en liten sightseeing tur. Vi tog ”Route des Plage” och akte förbi alla jet-set stränder som Nikki Beach och Club 55. Vi susade genom vinlandskap och akte en snabbis genom den lilla bergsbyn ”Ramatuelle” för att sedan stanna till vid vingarden ”Château de Minuty”, familjens hovleverantör av vin, där vi passade pa att komplettera med nagra flaskor.



Château Minuty

Efter det akte vi vidare till ”Port Grimaud”- Frankrikes Venedig, en kanalstad där husen är byggda i vattnet och där man istället för att köpa sig en lägenhet med garage köper en lägenhet med batplats! En jättecharmig liten turistby! Och vi lekte verkligen turister; akte en sightseeingtur i bat med kameran i högsta hugg och strosade runt och upptäckte!





Här kunde man även äta kängru-biff om man var hungrig!



När vi kom hem igen var det dags för lite läxläsning, för det hade vi inte ”hunnit” med det pa nagra dagar.

Efter det var det hög tid att fa fram lite middag och senare försöka lugna ner barnen sa att de skulle kunna sova inte allt för sent. Men det var lättare sagt än gjort för de tränade HSM-danserna (High School Musical) för fullt framför TV:n!

När de äntligen var i säng och var i Morfées armar sa var det dags för mig att ta en skön dusch och sedan var jag alldeles för trött för blogga. Zzzzz.......

I morse var jag faktiskt tvungen att väcka barnen vid 8 (nagot som knappt aldrig händer) för att aka iväg till Poney Klubben igen. De hade lite träningsvärk i benen efter gardagens övningar.

Under tiden de var pa ridningen sa akte jag, mamma och Leif ner till stan för att titta runt lite. Men vi höll nästan pa att blasa bort för här stormar det idag, ”le mistral”, men vi klagar inte för det haller regnet borta!




Till lunch idag fick vi min svärmors supergoda squashplättar, mums! Jag ska försöka fa ur henne receptet pa dom!


I kväll kommer S hit och överraskar stackars lilla Emsan som tror att han inte kan komma hit förrens pa fredag och därmed missar hennes födelsedag i morgon. Just nu är hon olycklig för hon vill ju att pappa ska vara med och fira henne och dessutom sa är det ju han som har med sig alla presenterna. Och en födelsedag utan presenter när man fyller 7 ar, det är inte kul!

Inga kommentarer: