torsdag 30 april 2009

GRATTIS EMMA!



Lilla sessan har blivit stor tjej!

Idag för 7 ar sedan kom hon till världen.


Sedan dess har man gatt igenom ”första leendet”, ”första tanden”, ”första stegen”, ”första kan-cykla-själv”, ”första skoldagen” och manga manga fler ”första-ögonblick”! Familjens minsta (i alla fall än sa länge...nej, jag ska inte ha fler!) har blivit stor flicka. Trots att min lilla sessa redan gar sitt 4:e ar i skolan sa sitter det ju liksom kvar i en att 7 ar är en speciell alder (eftersom det är vid den aldern man började i skolan pa min tid), man är inte längre ett smabarn när man fyllt 7 ar.

Sa vid en dag som denna, blir man lite nostalgisk och bilderna med alla ”första-ögonblick” svischar snabbt förbi i huvudet samtidigt som man blinkar bort en liten tar. Naturligtvis sa har man ”glömt bort” alla mindre roliga ögonblick under dessa 7 ar; som ”första-gangen-pa-akuten”, ”första-gangen-stopp-i-toan-pga-lillan-spolat-ner-hela-toarullen”, ”första-gangen-man-ringde-giftcentralen-för-att-lillan-druckit-upp-hela-flaskan-med-sapbubblor”, ”första-gangen-man-fick-ringa-lassemden-för-att-lillan-kört-in-bilnycklarna-i-dörrlaset” mfl.

Idag fyller alltsa lillan 7 ar vilket vi har firat med champagne, en ”Tropezienne” (speciell tarta fran St Tropez) och manga fina presenter som en fin klocka, HSM 3 (High School Musical 3) DVD:n, en ny cykel hos mormor och morfar i sommar och manga fler!




Redan 7 ar..., när man ser tillbaka sa kände det som att tiden har rusat iväg och att det gatt alldeles för fort, men samtidigt är det ju bara början. Början pa ett förhoppningsvis langt och spännade liv med manga fler ”första-ögonblick” som komma skall! Det är bara att hänga med och vara beredd!

Grattis Emma! Och grattis till Julie (18) och Eva (12), kusinerna som ocksa har födelsedag idag!

1 kommentar:

Liz sa...

Hej! Grattis Emma! Hoppas att du fick en riktigt harlig fodelsedag. Tartan sag ju ut att vara jattegod! Ja du Martina, tank vad tiden gar, och vad manga forsta som sagt man har haft och som star framfor oss...
forsta-gangen-pa-date, forsta-riktiga-foralskelsen, forsta-heartbreak...,forsta-skoldansen etc etc...Herregud, jag kommer att vara och forbli en san honsmamma, kommer inte slappa ivag henne nagonstans!!

Men som du sager, det ar bara att hanga med och vara beredd, for komma lar dom ju gora vare sig man vill det eller inte, de forsta-ogonblicken!! Kram!! Hoppas ni fatt lite varmare och skonare vader!!