tisdag 14 augusti 2012

3 FÖR 1 HOS TANDLÄKAREN


När vi var i Sverige i juli sa började Bianca fa lite ont i en tand och en stor svart prick syntes pa en av tänderna och vi befarade att det var ett hal. 

När jag ända bokade in en tandläkartid för Bianca sa bokade jag även in bade mig och Emma samtidigt eftersom det ända var dags för kontroll för oss ocksa.

Sa igar morse var det alltsa 3 tjejer pa 1 tandläkartid (dock inte 3 betala för 1!). 

Det blev en stunds väntan i väntrummet eftersom vi akte hemifran i god tid för att ha lite marginal för att hinna leta en parkeringsplats. Det är ju inte alltid helt lätt att hitta p-platser i denna stad. Nu hittade vi dock en plats relativt snabbt och fick alltsa sitta i väntrummet ett litet tag innan tandläkaren tog emot oss. Men det var helt okej och vi roade oss bäst vi kunde.

Emma är koncentrerad pa TV:n med barnprogram. 
Bianca är koncentrerad pa sin telefon.
Själv koncentrerar jag mig pa nagra modemagasin. 
Utsikten över privatjetens parkering var inte sa dalig.

Väl inne hos tandläkaren tog jag inga fler kort. Men besöket började med Bianca som mycket riktigt hade ett rejält hal och som, efter 360° röntgen för att se allting ordentligt, fick en tillfällig lagning vilket hon gjorde da halet var sa nära en nerv och det förhoppningsvis skulle göra sa att tanden kunde aterhämta sig lite av sig själv. Den tillfälliga lagningen ska hon behalla i 2-3 manader för att sedan, om hon inte haft nagot ont i tanden, göra en permanent lagning. Om Bianca däremot kommer att fa ont i tanden under den här tiden sa kanske hon maste göra en rotfyllning. Vi far hoppas att det inte kommer att behövas.

Dessutom sa tyckte tandläkaren att Bianca behövde fa tandställning för att korrigera nagra sma saker, men det maste vi ga till en tandtekniker (heter det sa ??!) för att fixa.

Emma hade tyvärr ocksa ett hal, dock ett väldigt litet. Men för att vara helt pa den säkra sidan sa fick hon ocksa göra en 360° röntgen.

Tandläkaren var väldigt pedagogisk och gullig och förklarade i detalj för barnen vad hon skulle göra och hur det skulle kännas och de fick i förväg se och känna pa alla instrument som hon skulle använda sig av. Det svaraste med Emma var väl att fa henne att sluta prata och ställa tusen fragor samtidigt som hon hade munnen full med intrument!

Sist blev det min tur och även jag fick göra samma röntgen. Däremot hade jag inga hal utan bara lite tandsten som tandläkaren tog bort.

Det var skönt att fa allt detta gjort pa en och samma tandläkartid!

6 kommentarer:

sig sa...

Vilket tandläkarmöte, inte illa. Låter inge vidare med rotfyllning, har inte gjort någon själv men andra säger att det inte e så skönt. Pappa fick väl rotfylla ex antal tänder. Skrattar alltid så gott när jag läser om Emmas alla små roliga saker, kan tänka mig att hon Hade många frågor :-) Trodde de tidigare sagt att Bibi inte behövde tandställning?
Kramar en som haft tandställning

Saltistjejen sa...

Otroligt smidigt och bra att ni kunde gå alla på en och samma gång! Hoppas det inte blir ngn rotfyllning då Men väldigt bra att båda tjejerna fick sina tänder kollade och fixade (såpass mycket man kunde nu). Himla bra att tandläkaren var bra med barnen också. Det är ju inte alla tandläkare som är det.
Kram!

Martina sa...

Sis-
Ja, det kändes väldigt effektivt!
Jo, sist vi var hos en tandtekniker (eller vad det nu heter) sa tyckte hon att vi skulle vänta och se om det inte skulle lösa sig av sig självt. Men nu tyckte den här tandläkaren att hon absolut behövde tandställning sa vi far väl ga och kolla upp det igen.
Kramar

Martina sa...

Saltistjejen-
Ja, det kändes skönt att klara av alla tre pa en gang!
Kramar

Liz sa...

Hoppas det gar bra med Bianca's tand och att hon slipper vidare behandling. Skont att det gick att fa in er alla pa samma gang. Haha, skrattar lite nar du berattar om Emma, sa pratsam hos tandlakaren men sa sparsam med orden haromdagen via Skype..:) Trots allt, Cassie tyckte det var jatteroligt och var valdigt imponerad av tjejernas rum. Stor kram!!

Martina sa...

Liz-
Ja det var otroligt skönt att fa alla oss kollade pa en gang!
Nej, hon blev väldigt tyst. Men det är nog mest för att det var sa länge sen vi sag er sist, fast hon pratar jätteofta om Cassie, och för att hon absolut inte tycker om att prata svenska när vi är hemma och speciellt inte i telefonen.
Vi tyckte Cassie hade ett underbart fint rum!
Stora kramar till er