onsdag 29 augusti 2012

ORTODONTIST OCH STORHANDLING


S hade en ledig dag idag. Sa ingen väckarklocka som ringde i morse. Istället en lang sovmorgon. Jag har aldrig sovit sa länge pa morgonen som nu! Lite oroande med tanke pa att det bara är nagra dagar kvar till skolan drar igang igen, vilket inte bara betyder att klockan ringer tidigt men ocksa morgonrush.

Men idag blev det ingen rush pa morgonen, däremot var det fullt upp hela eftermiddagen.

Först hade Bianca tid hos ortodontisten som konstaterade att hon har nagra smajusteringar att göra pa sina tänder. Inget allvarligt, vet man inte om det sa syns det inte ens. Men det är lika bra att fixa till det nu eftersom hon är i den perioden da nästan alla kompisar har tandställning.

Ortodontisten ville att Bianca skulle göra en profilröntgen för att komplettera hennes fil och vi hade san tur att hon kunde fa göra den pa en gang pa en mottagning som lag precis mitt emot där vi var.

Nu väntar jag pa att Bianca sa fa sitt nya schema för att kunna boka in nästa möte med ortodontisten.


Efter det akte vi och fixade id-foton till mig som jag behöver för att skaffa nytt Carte de Séjour (uppehallstillstand). Eftersom jag är svensk medborgare och Sverige tillhör EU sa är det mer bara en formalitet med Carte de Séjour. Det är egentligen inte ett maste längre och jag tror inte att de kan ge avslag men det är bra att ha som id-handling. Det är mycket enklare och smidigare att kunna visa upp en "fransk" id-handling som alla vet vad det är för nagot istället för till exempel ett svenskt körkort eller att släpa runt pa sitt pass när man är ute.

Sen blev det storhandling pa Carrefour vilket tar ett litet tag. Uppackning. Middag. Ja, allt det vanliga.

Inga kommentarer: