onsdag 9 september 2009

FULL FART GO KART!


Vaknade i morse med en otrevlig migrän som dunkade inne i mitt huvud. Men inte ens det var orsak nog för att jag skulle fa stanna hemma och ligga i sängen och inte göra nagonting hela dagen för i dag var det onsdag och det betyder; ingen skola men full fart med diverse aktiviteter hela dagen! Sa det var bara att svälja ett litet piller och gaska upp sig.

Pa förmiddagen akte vi till tennisen och barnen fick "värma upp sig" efter att inte ha rört sina tennisracket sen i slutet av juni. Vet inte vad Emma kom med för konstig ursäkt till tränaren, hörde bara nagot om att hon varit i Sverige hela sommaren och att man inte kan spela tennis där och att hon bara ätit pannkakor där borta! Okej...

Efter tennisen akte vi till en ridklubb här i Nice för att eventuellt anmäla Emma till ridlektioner. Vi hade hört en hel del negativt om den här klubben, sa visst vi kanske inte var helt objektiva när vi kom dit, men den kändes ganska sunkig och lite oprofessionell samt att deras prissystem var helt ofattbart komlicerat. "Varför göra saker enkelt om man kan göra dem komplicerat" kunde lätt ha varit deras slogan!

Sen blev det lunch pa McDonald's och ett till litet piller till efterrätt.

Efter det fortsatte vi till "Décathlon" (en sportaffärskedja som säljer allt som har med sport och fritid att göra till bra priser) där vi inhandlade nytt cyclop och nya simfötter till barnen samt ridskor, ridbyxor, speciella strumpor och nagra slags benskydd (har ingen aning vad det kan heta pa svenska) som man visst ska ha till Emma.

Det här med ridning är en helt ny värld för mig! Visst var det jättemanga tjejkompisar som höll pa med ridning när jag var ung, men själv spelade jag handboll, fotboll, badminton mm. En gang sa lyckades en kompis dra med mig till stallet, men det blev en gang aldrig mer för jag tyckte det luktade alldeles för äckligt. Och det tycker jag fortfarande... Kan tala om att jag var helt fel i dag när jag kom traskandes i mina platsandaler (och klädd i vita korta shorts och ett linne) mitt bland all hästskit!! Men vad gör man inte för sina barn?!

Efter var lilla "shopping-spree" blev det ett litet besök hos Audi, da mannnen (OBS inte jag!!!!!) lyckats med en liten "olycka" pa bilen, ja visst okej da med betoning pa liten, men ända. Jag var saaaaaa glad att det inte var jag den här gangen. Far väl dock tillägga att det nu inte syns nagonting pa bilen.

Well anyway, efter den lilla parantesen sa fortsatte vi bort till Villeneuve-Loubet (ca 20 minuter fran Nice) där vi tittade pa en annan ridklubb. Vad ska jag säga? Direkt när vi kom dit sa sag vi skillnaden jämfört med den andra ridklubben och valet var redan gjort. Sa nu ska Emma ta en provlektion pa fredag kväll och kommer nog sen börja rida pa onsdagseftermiddagar. Vi gick runt och tittade pa en massa hästar, jag fortsatte att trippa runt i mina silvriga öppna sandaler bland mer hästskit, och sa gick vi även till den lilla boutiquen där vi köpte det som saknades i den andra billiga affären); ridhjälm, en slags säkerhetsväst (ser ut som en skottsäker väst) och en piska (rosa!!) för ett inte sa billigt pris!

Vi räknade ut en snabbis att i runda slängar sa kommer barnens aktiviteter (Bianca ska ju börja pa drejlektioner ocksa) kosta ungefär 1000 euro!! Sa det far nog bli bröd och vatten resten av manaden, eller manaderna!

Innan vi akte hem sa stannade vi ocksa till pa biblioteket för att lämna/lana böcker, tidningar och DVDs.

Trots att vi haft lite mulet idag sa var det ända upp mot 28 grader varmt, sa det fick bli ett litet dopp i poolen när vi äntligen kom hem igen.

Efter dusch och middag var det hög tid för läxläsning och nu ligger barnen och sover.

Och nu har min migrän äntligen släppt!

2 kommentarer:

Anonymous sa...

Mam är glad att huvudet känns normalt igen. Ojsan vad mycket aktiviteter som är på gång. Glöm inte bort att hästkläder må hängas utomhus om ifall din syrra ev skulle komma på besök men hon har förstås annat i tankarna.
Ha det gott och krama hela familjen // Mam

Anonymous sa...

Tack för den passningen mamma! Klart jag kommer på besök men kanske inte just nu, dyrt att renovera hemma!!
Jag är hemma idag också och troligtvis imorgon med... blir så uttråkad av att va hemma och sjuk! Tänker att jag ska i tu med lite papper som bara ligger och dräller men blir mest till att dricka te och kolla på dåliga serier, det dumma är att efter ett par dagar hemma så kommer man in i dessa dåliga serier... haha Men de glöms snabbt bort när man väl kommer tillbaka till jobbet igen!
Nya aktiviteter, kul! Ja nått med hästar har ju aldrig intresserat oss, okej jag kan ju inte p.g.a. allergin men skulle nog ändå inte ha tilltalat varken dig eller mig!
Nu ska jag sätta mig med lite av de där papprerna, har stängt av TVn och mam och pap kommer hit snart med lite som jag bett dem inhandla, mr D ska träna efter jobbet och jag har hört att färsk ingefära ska va bra i te för halsen så det ska jag testa nu!
Kram kram C