tisdag 22 september 2009

GRÖNA PRICKAR OCH HÖST


Igar hade lilla busrattan alias Emma fatt tva gröna prickar (belöning för bra arbete, exemplariskt uppförande eller dylikt) i skolan!!! Hon hade vunnit tva tävlingar pa gympan. Bland annat vann hon en löptävling, inte bara över tjejerna utan även över killarna! Emma var stolt men hon sa att killarna var desto surare.... Ha, ha kan tänka mig det. Inte kul att förlora mot en tjej!

Kommer du ihag hur man ställer upp en division och räknar ut den? Det gjorde inte jag kan jag erkänna! Men jag blev tvungen att snabbt uppfriska minnet pa den punkten för att kunna hjälpa Bianca med sina läxor igar. Det värsta är att metoderna har förändrats sen jag satt pa skolbänken. Det känns som om man är 100 ar när man hör sig själv säga en san sak till sitt barn. Jag kommer ihag att min pappa sa precis samma sak när han en gang i tiden skulle hjälpa mig med mina matteläxor da jag inte förstog nagonting av hans sätt att räkna. Det slutade med att han blev avskedad som läxhjälpare och jag hädanefter fick klara mig själv. Kommer jag att snart möta samma öde?

Idag är det officiellt höst (enligt almanackan). Men här är det första dagen pa länge som solen skiner och vi har upp mot 30 grader varmt igen.

Tidigare var jag ute pa terassen för att njuta av solen och passade da samtidigt pa att klippa ner vara blommor och växer lite grann. Man far passa pa när man är ensam hemma!

Träningsverken blev inte sa farlig som jag hade förväntat mig, sa det var skönt. Men idag var det ett mycket tuffare pass sa man ska inte ropa hej...

2 kommentarer:

Anonymous sa...

Jag kommer ihåg när pappa skulle hjälpa mig med just division... jag som inte var och ej heller är något mattesnille (det är ju så tråkigt!!) fick i alla fall rådet av min far att "hämta nollorna från skogen".... ????? Inte vart jag något smartare av det kan jag ju säga! Fortfarande ett stående skämt från mammas sida :)
Kram C.

Liz sa...

Haha, later som om ni blev mer forvillade med laxhjalp an utan. Sjalv kommer jag ihag att man korde "liggande stolen". Sa roligt att lasa om Emmas bravader...skrattade gott at hennes hyss. Har kor dom ocksa med prickar i protokollet. Varje fredag far man hem nasta veckas handelser pa en lista och dar ar aven veckans dagar och prickar listade. Har ar gront=jattebra, gult=att man har fatt en varning (tex att lararen har fatt saga till att man ska vara tyst under lektionen.)och rott=da far man ett telefonsamtal fran lararen!!! Illa illa!! Har har vi tackochlov bara sett grona prickar annu..;)

Later skont med eran varme. Har har vi ju haft varmt hela Augusti och halva September men denna vecka lagom till hosten kom kom kylan och regnet...Sa trakigt!! Ha det bra, KRAM