torsdag 22 november 2012

EN DAG MALTA KANSKE


Att jag och hela min familj tycker om att resa har ni som läser min blogg säkert förstatt vid det här laget.

Vi försöker gör minst en langresa varje ar. Varför det blir just langresor är därför att vi, av flera olika anledningar,  alltid reser under vinterhalvaret och da det är sol och värme som vi längtar till sa maste det ju bli till destinationer langt borta. Karibien, Maldiverna, Thailand och Mexico är nagra av alla underbara destinationer som vi har haft chansen att uppleva genom aren.

Men, kan man resa under sommarhalvaret, ja da har man ju manga stora fördelar. Dels för att man har sa manga fler destinationer att välja bland och dels för att man inte behöver resa lika langt bort vilket ju i sin tur gör att det blir sa mycket billigare. Dessutom, om man reser med sma barn sa kan det ju vara skönt att inte behöva sitta pa ett flygplan i 10 timmar eller mer!

Det finns ju faktiskt enormt manga vackra och spännande destinationer inom Europa. Den grekiska övärlden, Balearerna (Mallorca, Menorca och Ibiza), Korsika och Sicilien känner ju de flesta till, men sen finns det ju lite mer "exotiska" destinationer som till exempel Malta.

Med exotiskt menar jag da att det inte är lika känt och "svenskinvaderat" som vissa andra resmal i Medelhavet.


Dessutom verkar Malta vara en ö eller för att vara exakt, en ögrupp, som har enormt mycket att erbjuda.  Naturligtvis erbjuds sol och bad, men även ett rikt kulturliv med manga historiska sevärdheter som katedralen i Valetta, stormästarpalatset och flera intressanta museum.

Och gillar man att dyka och livet under ytan sa sägs det att Malta har Medelhavets klaraste dykvatten!


Det händer även en hel del pa Malta; under juli manad arrangeras bade en jazzfestival och en kulturfestival pa ön och just nu pagar en stor pokerturnering, "Battle of Malta"!

Det känns verkligen som att Malta är ett komplett resmal pa uppgang och vem vet, kankse kan det bli en famtida destination för oss en dag?

4 kommentarer:

Lotta sa...

Haha, jag som tycker ni bor mitt i ett semesterparadis, som jag alltid längtar till! Håller med om alla härliga platser som också finns i Europa. Långresa är roligt!

Kram
Lotta

Martina sa...

Lotta-
Jo, men det gör vi ju lite och det är väl en av anledningarna till att vi mest reser bort under vinterhalvaret.
Du är välkommen hit anytime!
Kramar

Mam sa...

Malta är ett av de ställen jag alltid velat resa till. Nu gäller det att också genomföra det. Kramisar från Mam

Martina sa...

Mam-
Ja det är ju inte idéerna och projekten som saknas varken hos dig eller hos oss!
Kramar