lördag 27 juni 2009

SOMMARLOV!!!


Var i väg till läkaren med Bianca i morse, hon har en "Pharyngite" (Inflammation i svalget, virus). Nu har hon fatt antibiotika och jag hoppas att det ska ga över snart.

Men hon far vara hemma med mig idag igen. Hon ligger/sitter här pa soffan och tittar pa TV och har det allmänt langtrakigt. Lite ledsen är hon ocksa för hon missar ju skolföreställningen pa musikhögskolan, tyvärr. Men just nu känns det mycket viktigare att hon far vara hemma och vila sig sa att hon blir frisk sa fort som möjligt.

Emma blev hämtad av en kompis för att delta i föreställningen. Jag hoppas att jag far se lite kort därifran.

Här är det fortfarande allmänt kaos och jag fortsätter att virra runt.

Nu är det ju som sagt SOMMARLOV vilket innebär att vi tidvis kommer att vara hemma och tidvis kommer att vara borta. Och med lov innebär det ocksa att även bloggen kommer ha lite lov. Jag kommer inte sluta blogga helt men det lär inte bli regelbundet varje dag som i vanliga fall. Under vissa perioder kommer jag nog inte blogga under flera dagar men det betyder inte att jag har gett upp eller slutat, bara att jag har lite...lov! Men jag lovar att jag kommer att ta igen det vid skolstarten igen och da kommer jag antagligen att ha en massa saker att berätta!

Förresten, Bianca vi sina betyg igar, och hon haller sig fortfarande pa topp! Grattis till Bianca!

Ha en jätteskön sommar!

fredag 26 juni 2009

SJUKSTUGA


Bianca är sjuk, hon hostar, har ont i halsen och har lite feber, sa hon far vara hemma med mig idag. Vi akte dock allihopa till skolan i morse som vanligt för att dels lämna de fina presenterna till fröknarna och Alice, samt för att hämta alla Biancas saker fran skolan. Idag skulle ju ha varit hennes sista skoldag. Jag och Bianca fick ga in i klassrummet innan alla andra barnen för att hämta hennes saker och da passade jag naturligtvis pa att "smygta" nagra kort av hennes klassrum.



Bianca har fatt stränga order om att bara ligga pa soffan och vila och se pa TV idag, later jobbigt va?
Själv ska jag fortsätta med packningen!

torsdag 25 juni 2009

SOMMARLOV -1


När barnen kommit hem fran skolan idag gjorde vi i ordning presenterna till fröknarna och Alice (supergullig dam som sköter matsalen). I vanliga fall brukar vi ju alltid delta i gemensamma insamlingar till fröknarna, men i ar hade vi bestämt sedan länge tillbaka att vi skulle vara lite ego och ha egna presenter. Barnen ville nämligen göra i ordning fina glaskupor med sanden och snäckorna de själva samlat pa Maldiverna!

Och sa här fint blev det:

Present med fläkt fran Maldiverna!
Det blev ju i alla fall en personlig present!
Idag fick jag hem en hängig Bianca. Ont i halsen, trött, febrig kanske. Inte bra. Det kommer väldigt olägligt, som sjukdomar oftast gör, det är ju inte ofta man säger "Jag har blivit sjuk, men det är helt ok för jag hade ända inget annat för mig". Jag hoppas att det inte är svininfluensan bara. Fler och fler blir ju sjuka av det även här nu. Alla som insjuknat har kommit tillbaka fran resor i Nord-eller Sydamerika. Men det är flera personer som fatt svininfluensan och som nu ligger pa sjukhuset precis här i närheten där vi bor. Vi far väl se hur hon mar i morgon...
I morgon är det sista skoldagen för mina sessor eftersom vi fuskar lite med att starta sommarlovet nagra dagar tidigare än dom andra! Waouh, ett ar till har gatt...

Emma fick hem sina betyg idag och det var bara jättebra betyg pa allting! Hon är ett matte-barn, "hon älskar matte", som hon själv säger, men det gar även bra i franskan ocksa! Grattis till Emma!

BARNVAKT TILL BARNVAKTEN


Igar när jag var iväg pa min lilla shoppingrunda köpte jag bland annat det här:

Det ska bli en liten surprise till barnen sa att dom kan titta pa lite filmer hos mormor och morfar. Jag har dessutom laddat upp förradet med en massa nya DVD-er! Som min mormor brukar säga "TV:n är en bra barnvakt"!
Nej, maste tillbaka till mina artonhundrasjuttioatta saker som maste göras innan helgen!

onsdag 24 juni 2009

+ EN ORANGE BOLL - EN TAND


Pa förmiddagen idag var barnen pa deras sista tennisträning för i ar (skolaret alltsa) och det var mer lekar och skoj än träning. Sen vid 11.30 blev det fika, precis innan lunch det är ju jättesmart (men vad begär man av ett gäng manliga tennistränare?! Ha, ha!), och sa blev det utdelning av märken (ungefär som baddaren, grodan mm fast här far dom vita bollen, gula bollen....). Men i Emmas och Biancas grupp var det faktiskt bara Emma som fick ett märke i ar. Emma är ju yngst i deras grupp och alla andra tjejerna har redan den orangea bollen som Emma fick och de var inte redo för nästa boll ännu. Grattis Emsan!

Efter det att vi ätit lunch akte jag till stan och sen till Cap 3000 för att handla en massa saker och göra lite andra ärenden. Barnen fick vara hemma och ha det härligt vid poolen med S och mamie som var här hemma idag.

Och i natt är det dags för lilla musen att jobba igen, för vet ni vad som hände medan jag var borta? Jo, när Emma hoppat ner i poolen för att leka med pappa och syrran sa rakar S kasta bollen som de leker med pa Emmas mun (det är en mjuk boll) sa ena framtanden (den var lös) flyger ut och hamnar pa botten i poolen. S blev lite orolig da han inte hade nagon koll pa att tanden redan var lös sen tidigare och undrade ett tag om det inte var en ny framtand han just slagit ut. Men han insag snabbt att det inte var sa, da Emma i sin tur blev panikslagen över att tanden som hon skulle lägga under kudden i natt nu lag nagonstans pa poolbotten. Sa de fick snabbt byta lek och istället leka "leta Emmas tand pa poolbotten"! Och om det var tur eller skicklighet, det vet jag inte men till slut hittade de i alla fall tanden och nu ligger den under huvudkudden och väntar pa att lilla musen ska komma pa besök!

tisdag 23 juni 2009

GRÖNA FINGRAR


Okej, det är väl allmänt känt att jag inte har gröna fingrar och att jag inte heller gör nagon större ansträngning till att fa det heller (kan man fa det?), men hur fasiken är det möjligt att misslyckas sa totalt med en "spindelplanta" (plante d'araignée sa heter det pa franska sa jag gjorde en direktöversättning)???


Alla tips är välkomna!

Nu ska jag röja upp lite här hemma efter att ha tagit fram och lagt kläder typ överallt...
Sen ska jag hämta sessorna och ikväll ska jag baka igen, till tennisavslutningen i morgon! Och i kväll kommer även svärmor hit till oss.

måndag 22 juni 2009

KONSTEN ATT PACKA


Kan du konsten att packa? För det är ju en konst, nästan en hel vetenskap till och med det här med att packa.

Man ska fa ner allt som man behöver under en, tva eller kanske till och med tre veckor. Och oftas vistas man ju kanske pa platser där det inte finns mycket mer än nagra vykort och en käck solhatt att köpa och da behöver man ju verkligen ha med sig just allt. Eller sa ska man till platser där tvärtom, det finns sa mycket att köpa att man helst inte vill ha med sig nagonting för att kunna fa med sig sa mycket som helst hem.

Det är ju helt okej när man har en hel resväska bara till sig själv. Men när man till exempel reser med smabarn som inte far ha nagot eget bagage med sig alls da är det lite knepigare. Smabarn behöver ju dubbelt sa mycket saker som än vuxen sa det är ju totalt galet när man tänker efter egentligen. När vi akte till Dominikanska Republiken i Karibien var barnen drygt 3 och 1 ar och da var det ganska fullproppat i vara väskor kan jag lova. Det var blöjjor, barnmat, nappar, leksaker, tva vagnar, nappflaskor, en megastor medecinväska ja gud vet allt! Inte fick Emma nagot eget säte i flygplanet heller, sa hon satt i mitt knä i drygt 10 timmar, sen kunde jag inte ens känna att jag hade nagra ben längre för de hade domnat för länge sen.


Vara vänner i Belgien hade ocksa barn pa 3 och 1 ar och därmed även samma STORA packning!

Sen gör väl jag alltid min packning ännu mer komplicerad än vad andra kanske gör. Men man vet ju att det händer ganska ofta att resväskor tappas bort och det skulle ju inte vara sa kul om en person inte har nagonting under hela semestern, speciellt inte om man da befinner sig pa en ö som är sa stor att man kan ga runt den pa 20 minuter. Chansen att de har ett köpcentrum eller ens ett HM pa den ön är ju ganska liten! Sa jag packar alltsa sa att vi alla fyra har lite i varje väska. Om jag totalt tar med mig 9 kjolar ligger det alltsa 3 kjolar i varje väska, minst ett par skor i varje väska minst en bikini i varje väska osv. Och sa gör jag alltsa med allas saker, sa da förstar ni varför det blir en komplicerad packning. Dessutom är det en absolut nödvändighet att lägga en omgang med badkläder, flip-flops, strandkläder och solkräm till S och barnen absolut överst i resväskan, för sa fort vi kommit fram och inte mer än hunnit ställa in väskorna pa hotellrummet sa "maste" mina älsklingar ut och sätta fötterna i sanden slänga sig i vattnet (medan jag passar pa att packa upp allting vilket nästan är lika komplicerat som att packa da allas saker ligger huller om buller i väskorna).

Fördelen när man aker hem till mamma och Leif i Sverige är ju att man kan tvätta och da inte behöver ta med sig lika mycket packning kan man tycka. Men det är fel. Helt fel, för visst att vi kan tvätta, men a andra sidan maste man ta med sig kläder som ska passa temperaturer allt fran 10-30 grader för man vet ju aldrig hur den svenska sommaren blir, det är väl det som är svensk sommar kanske?! Pa vintern vet man att det blir kallt, men inte blir packningen lättare (i vikt) för det, för bara man hunnit lägga ner en ulltröjja, ett par täckjacksbyxor och ett par langkalsonger sa är ju väskan nästan redan full!

Och med tal om mycket packning...när jag akte hem fran mitt au-pair ar i Schweiz da hade jag över 80 kg med mig hem! Da var man glad över att ha en moster som jobbade pa SAS!

S klagar alltid pa mig att jag har alldeles för mycket saker med mig. Men för mycket för vem?! Jag kan ju inte ra för att ha bara tar med sig tva par kalsonger och ett par skor och har en necessär som liknar min handväska. Man är ju tjej och da "maste" man ju ha lite mer. Bara alla skönhetsprodukter väger ju lika mycket som mannens totala packning. Och det faktum att man har tva tjejer som verkligen är riktiga tjejer gör ju inte saken bättre; harsnoddar o harband i alla regnbagens färger (Det maste ju matcha med kläderna! När dom var sma hade jag till och med matchande nappar! Knäpp, jag?!), var och en har sin parfym, sitt smink...med mera!! Till den senaste resan fick vi smuggla med Nalle i resväskan, vad skulle S kunna göra när vi väl var framme?!

Att "medecinväskan" tar en tredjedel av resväskan kan inte hjälpas, den maste med! S och min första resa tillsammans gick till Mauritius. Det var jättemysigt, spännande, härligt och mer därtill, förutom att vi blev magsjuka! Vi gick till läkaren pa hotellet som gav oss recept pa tabletter som vi köpte pa apoteket i närmsta byhala. Dom at vi sen varje dag, till och med i nagra dagar efter det att vi kommit hem igen. En morgon när jag satt och at frukost och inte hade bättre för mig än att sitta att pillra pa medecinasken sa ser jag med fasa att tabletterna gatt ut...för typ 2 ar sen!!! Sen den dagen har jag alltid allting med mig i medecinväskan!

Trots att jag packat nagra ganger i livet sa tänker man likt förbannant ända varenda gang man ska packa "Den här gangen ska jag inte ha för mycket med mig!" You're right! Och det tror man pa själv?! Vem lurar man egentligen?! Men om man nu för en gangs skull (för det lär ju inte hända tva ganger i livet) skulle lyckas med att bara ha med sig precis sa mycket som man verkligen behöver, tror du inte da att man skulle känna att man tagit för lite med sig?!

söndag 21 juni 2009

FARS DAG


I morse var det tva sma prinsessor som stolta läste upp egna dikter för deras älsklingspappa! Han fick fina kort och en fin nyckelring och sa hade vi köpt nagra skraplotter, men tyvärr blev det inte storkovan den här gangen heller.

Jag gjorde en god "fars-dags" lunch; potatisgratäng, hemgjorda pannbiffar och äppelkaka!

Pa eftermiddagen lag vi nere vid poolen och slöade, eller rättare sagt jag lag och slöade medan de andra lekte i poolen i nagra timmar.

Nu är jag sa trött att jag knappt ser vad jag skriver, bokstäverna pa skärmen ser ut som ett enda stort sudd. Hur kan man bli sa trött av att inte göra nagonting?!

SKOLFEST DEL 3


16.30 igar eftermiddag var vi tillbaka pa skolgarden igen. Da var det dags för alla möjliga sorters lekar. Alla lekar är helt gratis och varje gang man gjort en lek vinner man en kupong och när man sedan har minst fem kuponger kan man växla in dom mot en leksak. Gissa om barnen tycker att det är kul?! Och när man behöver en paus eller lite nya krafter kan man köpa sig kakor, pizza-bitar, glass, läsk mm!

Direkt efter jobbet, vid 20-tiden, kom även S till skolfesten. Vi at middag där, vi tog alla fyra barnmenyn vilket bestog av smörgasar, en chipspase, dricka och en kompott. Och efter middagen var det dags för discot! Alla barn och manga vuxna dansade och hade superkul! Inte en chans att vi skulle kunna aka hem tidigt! Det var vara att härda ut ända till stängningsdax, det vill säga strax efter 23!

Men det var en härlig dag för barnen och det är sa roligt att se dom sa glada sa det var det absolut värt!







lördag 20 juni 2009

SKOLFEST DEL 2


Nu har jag försökt i nästan tva timmar med att ladda upp videon pa Emmas dans och det verkar inte funka sa nu ger jag upp.

Här kommer nagra kort fran i morse istället:





Fullt med folk!

SKOLFEST DEL 1


Nu har vi just kommit hem fran första delen av skolfesten! Vi fick lite brattom dit trots att vi hade god tid i morse. Barnen i Emmas klass skulle vara där ombytta och klara senast 10.05, vi var där 10.03!

Som vanligt vara hela skolgarden propfull med barn och föräldrar som svettades som björnar i öknen och samtidigt leker paparazzis. Och som vanligt blir det mycket dans, sang och spex. Alla klasser har olika uppträdanden, förutom Biancas klass som inte deltog. Trakigt, men sa är det när man har Hitlers fru som fröken.

Emmas klass dansade folkdans.



Ja, det där var ju liksom bara inledningen pa själva dansen. Och jag har nu försökt i evigheter att ladda upp fortsättningen, men det vill sig inte. Far se att jag far det att fungera lite senare.
Nu är vi hemma för att äta lite lunch och samla nya krafter inför eftermiddagen och kvällen da skolfesten fortsätter med diverse lekar och stand och senare pa kvällen blir det disco.

fredag 19 juni 2009

DÄR RÖK DEN MIDSOMMARAFTONEN


Jag kom just pa att jag totalt glömt bort att ta fram midsommarstangen! Men det kom liksom lite annat emellan...

Efter det att jag hämtat barnen i skolan (ja Emma fick en bamsekram av mig och det kändes genast mycket bättre, men hon har fatt stanna inne pa sitt rum hela kvällen) akte vi till biblioteket för Bianca ville fylla pa lektyrförradet. Hon slukar böcker! Och Emma läser mer och mer ocksa.

Pa hemvägen stannade jag till i en affär för att handla smör och ägg för jag hade ju lovat, men halvt förträngt, att baka kakor till skolfesten som är .... i morgon! Sa det var bara att ställa sig i köket och baka för fulla muggar när vi kom hem! Det blev diverse sockerkakor, kladdkakor, tigerkakor med mera ända tills klockan var över 20! Sa där rök den midsommaraftonen, inte för att jag verkligen tänkt fira nagot, men ända.

Men lite svenskt blev det trots allt för jag at blabärssoppa till middag. Det gjorde dock inte resten av familjen för dom tycker det är högst skum mat. Bianca och S fick ost-och skinkpaj som jag gjorde i gar kväll och Emma som inte gillar det heller fick spenat, ägg och skinka som hon älskar! Sa där ser man hur smaken kan vara som baken, det vill säga delad.

Nu ska jag tömma minneskorten till kameran sa jag kan ta en massa kort pa skolfesten i morgon.

GLAD MIDSOMMAR TROTS ALLT


Eftersom jag inte bloggade nagot igar och det blev ju väldigt lite i förrgar, sa tänkte jag att idag maste jag ju skriva nagot extra langt och extra bra. Sa jag funderade pa vad jag skulle skriva om här pa morgonen. Det är konstigt det där, oftast sa funderar jag inte alls pa vad jag ska skriva om, det bara kommer ut en massa saker, men sa ibland när jag tänker att jag ska tänka igenom det jag vill skriva om och verkligen komma med nagot bra och intressant ämne, ja, da blir det ingenting.

Dessutom sa fick jag en ovanligt dalig start pa dagen. Jag blev sa arg, trött och less pa Emma att....ja, jag kan väl säga sa här; hela huset vet nog om att jag var lite arg i morse. Jag försöker verkligen förklara saker och ting för barnen och ha talamod (jo, jag har faktiskt bättrat mig) men ibland när det känns som att man inte gör annat och "förklarar" samma saker typ var 10:e minut och vissa stunder när man varken har tid eller lust att vara pedagogisk eller talmodig, ja da exploderar det. Och det gjorde det i morse. Fragan är egentligen inte vad hon gjorde (som mamma undrade när vi pratades vid i telefonen nyss) utan mer det att hon alltid ska svara tillbaka och ha rätt och komma med daliga bortförklaringar om allting. Ahhhh, man blir galen! Och när jag säger; "Ok, nu far du som straff att tex inte se pa TV i kväll" sa svarar hon "Det gör ingengting, jag bryr mig inte!". Och det svarar hon pa allt man säger! Jag trodde det var tonaringar som svarade sa?! Men idag vart jag sa arg att jag sa; "Ok, nu far du som straff....ALLT, ingen TV, ingen Nintendo, inte vara uppe sent pa kvällen, ingenting"!

Mamma skrattade gott at mig när jag berättade om vart brak. Hon tyckte nog att jag fick smaka pa min egna medecin. Fast jag var ju ett snällt barn, sa jag förstar inte riktigt?!

Jag svarade (ojda!) med att säga: "Du kanske skrattar lite mindre om nagra veckor."

Lycka till!

MEN, trots att jag verkligen var arg i morse och kände att "nu far det vara nog" sa fick jag i alla fall världens skuldkänslor när jag lämnade henne alldeles ledsen pa skolgarden i morse. Vi pussade varandra i alla fall "hej da", men det kändes ända inte bra. Nu längar jag efter att fa krama om henne jättehart sa fort hon kommer ut fran skolgarden igen! Fast sa fort vi kommer hem sa far hon sitta pa sitt rum resten av dagen.

Som om inte detta var nog för att ge mig en dalig start pa dagen sa hörde jag pa radion pa väg till gympan att ett Continental Airlines-plan (det flygbolag vi ska aka med till NY och LV med) landade igar pa Newark (där vi ska landa) trots att flygkaptenen dött mitt över Atlanten! What's next?

Nu da jag har ägnat större delen av förmiddagen med att läsa mail, bloggar och nyhetssidor pa nätet sa är det ingen tvekan om saken längre; idag är det MIDSOMMAR! Det star skrivet om Midsommar precis överallt och alla pratar om det. Vet inte riktigt om jag vagar erkänna det här men, jag trodde faktiskt att det var i morgon. Det är liksom inte en dag som varken är inringad eller understuken i min filofax. Här nere finns det ju ingen (förutom alla blonda Rivieraklubbstanter kanske) som firar nagot liknande och för mig har det liksom aldrig varit en högtid som jag riktigt gillat. Ut pa landet och dansa runt stangen, plocka blommor och göra kransar med massa smakryp i, sitta ute och huttra i 15 grader och duggregn medan man äter sill och dricker snaps, det är da verkligen inte min definition av mys och lycka. Men okej da, jag far väl ta och rota fram min lilla midsommarstang och ställa den pa bordet ända.

Glad Midsommar pa er allihopa!

onsdag 17 juni 2009

KORT OCH KONCIST


I morse var barnen pa tennis och jag pa gympa - det var VARMT!! Pa eftermiddagen var poolen ett maste innan jag städade/röjde lite här hemma och hjälpte barnen med läxorna.

Nu ska jag snart fixa till lite mat och sen maste jag verkligen ägna kvällen at min gigantiska strykhög. Kul va'?

Det här blir nog mitt kortaste inlägg hitentills, sorry, men nagon gang maste ju bli den första för det ocksa.

tisdag 16 juni 2009

SPANSK MIDDAG

I kväll blev det en sen middag, vi satte oss inte vid bordet förrens 20.30. En spansk middag med andra ord. Nej, kanske inte riktigt för där äter dom ju inte förrens vi 22-tiden, men nästan. Och innan barnen kom i säng var klockan redan 21.40.

Anledningen till att det blev sa sent ikväll var att Bianca efter skolan följde med en kompis hem för att bada i hennes pool. Jag akte med Emma till frissan för att göra henne stilig inför sommarlovet, nej men luggen var sa lang att hon inte sag nagot längre. Efter frissan akte vi till Biancas kompis sa att Emma ocksa fick bada lite. Jag och min väninna satt och pratade medan barnen badade och lekte av sig ordentligt. Det är ju varmt och ljust ute sa himla länge nu att man inte riktigt märker när kvällen närmar sig. Sa när jag tittade pa klockan sa var hon redan 19.40! Da fick vi skynda oss hem, in i duschen och snabbt laga lite mat. Därav den sena middagen och den sena sänggangen för barnen.



Före...

...efter. Inte sa stor skillnad. Det blev bara lite pa topparna och luggen.

måndag 15 juni 2009

GLASÖGONORM


I morse for jag till Carrefour direkt efter det att jag lämnat tjejerna i skolan. Det var en absolut nödvändighet för kylskapet var väldigt tomt.

Väl hemma igen har jag pysslat med diverse sma saker och börjat tänka lite pa förberedelser inför var resa, det börjar ju närma sig nu...

Idag blev det inget dopp i poolen efter skolan, tyvärr, det hade varit skönt men vi fick roa oss med att plugga geografi istället. Bianca har prov i morgon. Det sista för i ar far vi hoppas. Barnen börjar fa nog med läxor och skolan nu, det är svart att vara motiverad och koncentrerad när man hellre vill bada i poolen och njuta av det fina vädret.

Det blir ett kort inlägg i dag, för jag sitter här med nymalade naglar och det gar sa langsamt att skriva. Vilka i-lands problem!

Maste bara visa ett knäppt kort pa Emsan...

Jag har ju glasögon pa heltid och Bianca har glasögon när hon ser pa TV sa därför vill ju naturligtvis Emma ocksa ha glasögon. Varje gang jag gar till ögonläkaren med barnen hoppas alltid Bianca pa att han ska säga att hon inte behöver ha nagra glasögon längre, medan Emma alltid hoppas pa att hon ska fa glasögon. Än sa länge har hon inte behövt nagra. Sa häromdagen, när Bianca hade fatt nya simglasögon och Emma satt och tittade pa TV medan jag hjälpte Bianca med läxorna, sa hittade jag Emma sa här i soffan när jag kom ut i vardagsrummet igen...:

söndag 14 juni 2009

PARTYHELG


Det har varit en hektisk helg med mycket födelsedagsfirande! För barnen är det lite som om sommarlovet redan börjat.

I fredags kväll fick dom sitta uppe sent och titta pa TV och kom inte i säng förrens efter 23.

Emma vaknade trots allt tidigt i gar morse da S som vanligt gick upp vid 7 för att ga till jobbet. Bianca sov lite längre och trots att jag var vaken sa var jag minst sagt trött da jag hela natten hade "slagits" med en förbaskad mygga!

Pa förmiddagen gjorde vi läxor, Bianca har prov bade i morgon och pa tisdag, och sen hann vi med ett dopp i poolen mitt pa dagen. Sen fick vi skynda oss upp och snabbt ta en dusch och äta lite lunch innan det var dags att aka till en av Emmas kompisar som firade sin födelsedag. Bianca var ocksa bjuden och även jag stannade för att passa pa att träffa min vännina (Emmas kompis mamma) som jag träffar alldeles för sällan nu da hon jobbar heltid igen.





Pa kvällen efter jobbet kom även S dit da de bjöd pa "apéritif", drink med (ordentligt) tilltugg. Vi hade det jättetrevligt och barnen lekte och hade kul utan nagot som helst brak. Och da man har trevligt gar ju tiden fort, vilket den verkligen gjorde, för vips sa var klockan redan över 24! För att reta alla i Sverige kan jag ju tillägga att vi satt ute pa deras terass hela kvällen!

Da vi kom i säng ungefär vi 1-tiden i natt sa sov vi ganska länge i dag, till och med Emma gjorde det! Vi vaknade väl vid 10 och da fick vi skynda oss; frukost, paklädning, läxläsning, S till marknaden..... innan det var dags att aka till nästa födelsedagskalas hos nagra vänner vid Antibes. (Jag fick förhöra Bianca pa läxorna i bilen!)

Det var ater igen en trevlig dag, barnen lekte, killarna spelade boules och vi tjejer...pratade!

Vi kom hem vid 20 i kväll och nu ligger barnen och sover sen drygt en timme tillbaka och jag och S är ocksa ganska slut. Vi är inte vana att vara ute pa sa här mycket galej längre! Med vara matt har det varit en riktig partyhelg! Nu maste vi vila upp oss...ha, ha, ha!

fredag 12 juni 2009

BAKLÄXA


Vad har hänt i dag? Inget sensationellt direkt... jag var pa gympa i morse och sen akte jag ner en snabbis till stan för att göra nagra sma ärenden.

Vi har fortfarande varmt men inga sirocco vindar idag. Det var ända skönt med ett svalkande dopp efter skolan. Pa väg upp fran poolen stötte tjejerna pa "Phoebe", en grannkatt som de gillar att gosa lite med.


Pa kvällen har Bianca suttit och jobbat med en "bakläxa" som hela klassen fatt; de maste skriva följande meningar 100 ganger:

1. Infinitiv-ändelsen pa alla verb i 1:a gruppen är -er, förutom aller.

2. Infiniviv-ändelsen pa alla verb i 2:a gruppen är -ir (För 1:a personen i plural blir ändelsen -issons).

3. Alla andra verb tillhör 3:e gruppen.

Anledningen till detta är att dom (tydligen hela klassen) pa ett prov hade skrivit att ett visst verb tillhör 2:a gruppen när det i verkligheten tillhör 3:e gruppen. (De grammatiska termerna later väl som kinesiska för vissa, men alla som läst franska förstar vad det handlar om.)

Alla barnen fick skriva följande meddelande som alla föräldrar maste skriva under:

"Det är oacceptabelt att en elev i CE2 (sa heter den klass Bianca gar i nu) och da än mer för en elev i CM1 (klassen över, Bianca gar i en blandklass med hälften CE2 och hälften CM1) inte kan placera verben i dess rätta grupper.

Jag är en av dem som inte kan!"

Kontentan av det hela är egentligen ett meddelande till alla svenska skolbarn: "Sluta klaga, ni vet inte hur bra ni har det!"

Det kanske är onödigt att säga att Bianca längtar efter sommarlovet nu?! Men vem vet, da kanske dom maste lära sig alla orden i ordlistan utantill? I sa fall är det ju tur att det franska alfabetet slutar pa Z!!

torsdag 11 juni 2009

FARMOR HAR INTE ÖRHÄNGEN!


Det har blivit mycket utsiktsbilder pa bloggen och här kommer en till; utsikten fran barnens skola:


Utsikt ända bort mot Antibes fran baksidan av skolan.

Idag är det VARMT! Det blaser lite, men det svalkar inte. Det känns mer som om nagon stog och blaste med en enorm hartork! Det kanske är sirocco-vindar fran Sahara?! Whatever, varmt är det i alla fall, sa det lär definitivt bli ett dopp i poolen när barnen kommer hem.


Ute temperatur: 42,0 grader och innetemperatur: 27,7 grader!

Jag ser dock inte sa mycket moln pa himlen...


I morse tyckte Emma att jag tog pa mig jättefina örhängen och sa:

- "När dom inte passar dig längre kan väl jag fa dom?"
Da säger Bianca lite överlägset: -"Men dom kommer ju alltid att passa fattar du väl?"

Emma svarar: -"Nej, det är inte alls säkert; Inger (gammelmormor) har ju inga örhängen och inte mamie (farmor) heller". "När man blir mamie har man inte örhängen längre".

- "Ja, men mormor har ju örhängen", säger jag.

- "Ja, men mormor är ju sa ung, hon är ingen mamie!", svarar Emma hur självklart som helst.

Okej, da vet vi, när man blir gammal och mamie kan vi inte ha örhängen längre!


De här örhängena kommer fran "Snö".

onsdag 10 juni 2009

MICROSIESTA OCH CRÊPES


Dagen började mysigt med att jag och barnen tittade pa en gammal film fran da Bianca var 2,5 ar och Emma ungefär 6 manader. Det var väldigt längesen vi tittade pa vara egna filmer fran da barnen var sma. Vad roligt det var! Vi skrattade alla tre och barnen tittade med förundrande ögon, typ "Var jag sadär?", "Kan det verkligen vara jag?" och jag förflyttades tillbaka i tiden och tänkte "Vad tiden gatt fort", "Just det, sa där var det ju".

Vi hann dock inte titta sa länge för sen var vi tvungna att skynda oss i väg till tennisträningen och min gympa. Efter det akte vi hem och at lunch innan vi for iväg igen, den här gangen till biblioteket (vi glömde ju hälften hemma när vi var där i lördags).

Pa eftermiddagen hann vi i alla fall med att sola och bada lite och det var skönt. När jag lag och simmade lite i poolen sa tänkte jag: "Vad skönt, idag känner jag mig verkligen pigg och inte alls seg eller trött!". Jag hann inte mer än upp ur vattnet och lägga mig pa handduken sa slumrade jag till ett tag. Men det sägs ju att det ska vara bra med "microsiesta"!

I kväll at vi det här till middag:


PANNKAKOR! Det är samma smak som svenska pannkakor fast jag gör dem lite tunnare, mer som crêpes.
Medan jag stog där i köket och stekte alla pannkakor sa kom jag pa att jag visat var utsikt över Medelhavet flera ganger, men aldrig utsikten at andra hallet, sa nu ska ni fa se hur det ser ut där.


tisdag 9 juni 2009

SVERIGE


Tiden flyger iväg...och nu är det knappt tre veckor, 18 dagar för att vara exakt, tills vi är i Sverige igen! Det ska som alltid bli sa mysigt och jag längtar!

Längtar efter att fa träffa familjen sa klart och längtar efter att fa vara hemma i Sollentuna igen och längtar efter att fa äta vissa saker som inte finns här nere. Vissa saker är kanske mer självklara än andra, som till exempel att fa träffa sin familj igen. Men sen finns det andra kanske lite mer "konstiga" saker som jag gillar när jag kommer till Sverige.

Jag gillar som sagt att äta vissa saker som jag inte kan hitta i Nice, som bostongurka, svensk senap, lakrids, svenskt godis i allmänhet, korvbröd, svenska chips (jo det är skillnad), skagenröra och mycket mer!

Jag kan tycka att det är jättekul att bara ga och handla i en vanlig ICA-affär och titta pa allting som finns, titta pa amerikanska filmer utan att behöva höra den franska dubbningen, strosa runt i Stinsen och ga och titta i alla svenska affärer... Överhuvudtaget sa gillar jag det faktum att man kan promenera till och fran ställen pa ett helt annat sätt än vad man kan här där jag bor. Här är det väldigt kuperat överallt och avsaknaden av trottoarer är mer vanlig än det motsatta och där det nu ända finns nagra, sa riskerar man starkt att sätta foten rakt i en hundskit, vilket är, tro mig, inte alls en trevlig upplevelse. Sa det gillar jag alltsa att göra när jag är i Sverige.

Den här gangen när jag kommer till Sverige sa kommer jag dessutom att fa aterse det omrade som jag växt upp i, Tegelhagen, jättemysigt barnvänligt omrade. Syrran har just flyttat (tillbaka) dit, sa jag kommer säkert hänga lite där. Barnen förbereder sig redan för att storma poolen! Vi hoppas bara pa att den svenska sommaren (det är väl en av de saker som jag föredrar här nere pa Rivieran, sommaren alltsa!) ska bjuda pa lite varmare väder än förra sommaren da termometern faktiskt en morgon visade pa 12°varmt (eller ska vi kanske säga kallt?!). Inte roligt.

Nog för att Frankrike anses vara det främsta modelandet i världen, med stora modemagasin som Elle, Marie-Claire, Vogue, Glamour och manga manga fler. Men en av de saker som jag verkligen älskar när jag kommer till Sverige är att läsa svenska tidningar som Elle, Damernas Värld, Amelia, ja till och med alla Se & Hör och Svensk Damtidning som mormor och morfar samlar pa hög till mig, fullständigt slukar jag!



Jag har faktiskt tva stora travar här hemma med damtidningar som jag antingen köpt med mig fran Sverige eller som jag fatt när jag fatt fint besök därifran.

måndag 8 juni 2009

KALSONGER PA FARS DAG


Nu har min "vanliga" dator kommit tillbaka hem igen och det är jag glad för. Det är väl inget fel med den gamla, förutom det att det gar sa hiiiiiiimla langsamt.

Det har inte hänt sa himla mycket sen jag sist skrev, bara det vanliga vardagliga; hämta barnen i skolan, prata lite om dagen, göra läxor, laga mat osv.

Men ville bara berätta om en liten sak som Emma sa igar (mors dag) när jag hjälpte henne med läxorna. Helt plötsligt säger hon:
- "Din present pa mors dag fran pappa är din resa till Las Vegas!"
- "Eh, va'?! Jasa?! Har pappa sagt det?"
- "Ja! Sa vad ska du ge pappa pa fars dag?" (Här i Frankrike är fars dag snart, den 21 juni)
- "Eh..... ja du, det var en bra fraga (tänka fort och för att komma pa nagot)....
Vad svarar man pa det????? Kalsonger.....

Barn har sa roliga tankar!

GAMMAL DATOR, SKÖNHETSPRODUKTER OCH BRA SKOR


Nu sitter jag här med min gamla lilla laptop och bloggar. Den andra datorn har S med sig till jobbet idag da var datakille, Joseph, ska fixa till nagra smasaker.

Jag var och tränade i morse och sen akte jag till Cap3000 och handlade lite skönhetsprodukter pa Sephora. Det behövs ju en hel del sa att man inte skrämmer omgivningen, ha, ha!

Och nu har jag suttit och tittat lite pa vad som är värt att se i New York och jag märker att det är mycket! Otroligt mycket! Det känns svart att göra upp en lista eller nagon slags plan pa vad man "ska" se för det finns ju sa himla mycket att man vet inte i vilken ända man ska börja. Ett bra tips verkar dock vara att ta med bra skor att ga i! Och sa maste jag klura ut nagot sätt att locka maken till att promenera och se pa sevärdheter hela dagarna.

Nej, nu maste jag sluta för det är snart dags att aka och hämta sessorna i skolan!

söndag 7 juni 2009

MORS DAG


I morse blev jag väckt (eller jag var väl lite halvvaken men lag fortfarande kvar i sängen) av mina prinsessor som kom och gav mig världens finaste mors dags presenter! Dom är sa gulliga när de star där och väntar pa att jag ska öppna paketen, det lyser i ögonen och de är mer förväntansfulla än vad man själv är. Av Emma fick jag ett jättefint armband som hon gjort i skolan och sa läste hon världens finaste dikt för mig helt utantill, snuttan. Och av Bianca fick jag ett jättefint halsband, ocksa tillverkat i skolan, med pärlor och stenar fran bade Japan och Indien! Sa nu vet jag vad jag ska ha för smycken pa mig i morgon!

Och det var inte allt. När S och Emsan kom tillbaka hem fran marknaden fick jag en jättefin bukett med röda rosor. Inte konstigt att jag har varit pa bra humör idag, efter en san start pa dagen!

Vi har haft en lugn och skön söndag här hemma. Pa eftermiddagen var vi nere vid poolen och jag bade simmade och solade. Tror till och med att jag slumrade till ett lite tag när jag lag och läste i solen!

Jag gillar verkligen att läsa böcker och oftast sa är det ju just när jag sitter och solar som jag tar mig tid att läsa. Men det är nagot otroligt sövande med att läsa. Jag hinner inte mer än nagra sidor sa börjar ögonlocken kännas tunga och jag far verkligen kämpa för att ögonen inte aka igen. Jag kommer ihag förut, innan barnen kunde läsa själva, da jag läste sagor för dem sa hann jag inte mer än nagra rader innan jag började gäspa helt okontrollerat. Det var ju meningen att det var dom som skulle lugna ner sig och somna men det fungerade inte alls eftersom det var jag som blev den tröttaste av alla.

Fina blommor som tjejerna var ute och plockade at mig igar.

Emmas underbart fina dikt som hon läste helt utantill för mig.

En översättning pa dikten:

Grattis pa mors dag, mamma!
Vem pussar mig pa morgonen...
och ger mig en massa kramar?
Vem klär pa mig och borstar mitt har...
och ger mig att dricka om jag är törstig?
Vem bakar kakor till mig...
och plastrar om mina sma sar?
Vem läser sagor...
sa att jag ska somna pa kvällen?
Det gör min mamma,
min älskade mamma...
Det är hon
som är den vackraste!
Jag älskar dig mamma!

Ett porträtt pa mig som Bianca ritat.







En bortskämd mamma med sina fina sessor!

Här kan ni höra hur den gulliga dikten later pa franska!

lördag 6 juni 2009

ÄNGLAR (OCH DEMONER)


Hjälp! Det är storm här idag och vi haller fullständigt pa att blasa bort! Men vi kanske ända ska vara tacksamma, för det är nog blasten som gör att vi har soligt och fint trots att de hade sagt att det skulle bli regn i helgen.

Vad har vi pysslat med idag da? Pa förmiddagen var vi pa biblioteket för att tanka upp föradet pa nya böcker och tidningar. Tyvärr sa glömde vi hälften av det vi skulle lämna tillbaka här hemma, sa det far snart bli en ny trip till biblioteket.

Resten av dagen har vi varit hemma och gjort läxor bland annat. Jag har fatt mig en rejäl omgang av franska verb, subjekt, predikat, ackusativ- och dativobjekt, prepositioner mm. Jag maste erkänna att jag har glömt en del och av det som finns kvar i lilla hjärnkontoret maste jag ju omvandla allt till franska ocksa. Det gäller att hänga med!

Sen har jag aterigen svurit at konstigheter pa datorn, den har ett alldeles för självständigt och envist liv. Jag blir alltid lika galen och det tar som vanligt alldeles för mycket tid.

Barnen har lekt, tittat pa TV och varit ute och plockat blommer till mors dag i morgon, fast, jag vet förstas ingenting om det!

Men alldeles nyss kom min lilla prinsessa och gav mig (som jag hade anat igar) en liten mors dags present i förskott! Jag fick den här fina teckningen:


Hm, undrar om det ska föreställa mig?! Hon ville inte riktigt tala om i fall det var hon eller jag pa teckningen...

Nu ska jag ta och plocka upp alla saker som hamnade huller om buller när Emsan igar kväll "rakade" riva ner en hylla! Hon hade tjatat till sig (till pappa) att fa vara uppe sent och se pa ett program pa tv igar kväll, "Pékin Express", men naturligtvis satt hon inte stilla i soffan mer än nagra minuter. I stället för att sen titta pa programmet, sa hoppade hon upp och ner ett tag innan hon sen fick för sig att hon skulle rita; upp och hämta papper, hämta pennor, hämta mer papper...... tills hyllan "rakade" aka ner, da blev det bums sängen! Tror ni att hon kommer att fa vara uppe länge i kväll ocksa? Det tror inte jag......




Mina sma änglar (demoner?!) sitter och tittar pa Svampbob Fyrkant.

fredag 5 juni 2009

TRÄDGARDSMÄSTARE OCH DATANÖRD


I morse var det ett par sa här söta fötter som gick till skolan:

"Hello Kitty" strumpor fran HM.

Efter gympan i morse akte jag hem och har resten av dagen mest pulat med mitt album igen. Det är kul, men det tar laaaaaaang tid!

Pa söndag är det mors dag här i Frankrike och det är en stor grej! Det pratas om det pa TV, alla affärer har mors dags "driver" och försöker fa folk att köpa alla möjliga presenter och i skolan tillverkas det saklart överraskningar till alla mammor. Under aren har jag fatt foton, dikter, hjärtformade askar, sanger och mycket mer, det är alltid lika gulligt varje gang. Det mest spännande av allt, är att se om barnen kan halla överraskningen hemlig ända till dagen D eller ej! Men gulligt är det da allt!

Men varför är det sa att vuxna ocksa köper presenter som ska vara fran barnen? Det är väl inte det som riktigt är meningen, eller?! Jag ska fa min mors dags present när vi är i New York, sa da far väl S sin fars dags present där ocksa (fars dag i Frankrike är i slutet av juni). Men egentligen är det ju rätt korkat, för vada ska han och jag sitta där och ge varandra mors- och fars dags presenter till varandra när varken barnen eller vara föräldrar är i närheten?! Har vi kanske missat syftet med mors dag och fars dag?!

Tur att jag har min egna lilla trädgardsmästare som haller ordning pa vara blommor, för det är da verkligen inte min grej, asfaltsblomma som jag är!

Tva datanördar in action!

torsdag 4 juni 2009

FRANSKA VERB OCH GLASS


Tandläkarbesöket idag gick bra, men nog sjutton ligger jag där pa tandläkarstolen lika spänd varenda gang. Jag säger at mig själv att slappna av, men tva minuter senare är jag ungefär lika spänd som ett järnrör igen.

Sa här sag det ut i kväll när Bianca övade franska verb:


I kväll, framför "Desperate Housewifes", smaskade vi pa en ny Magnum-sort med hasselnöt, men den är verkligen inte att rekommendera. För att vara helt ärlig sa var den faktiskt inte god alls.

PAPARAZZI



Godmorgon!

Sa här sag det ut i morse när jag lämnade barnen i skolan:

Man far ta och fota snabbt och helst inte framför ingangen till skolan, det är ju lite pinsamt.



Bianca som just har gatt in pa skolgarden.

Paparazzi-bild tagen pa skolgarden. Skolklockan har ringt och det är dags för uppställning klassvis i led innan en klass i taget gar in i skolan.


Det blir nog en varm dag idag för när jag akte med barnen till skolan visade temperaturen i bilen redan pa 20 grader!

Nu ska jag jobba lite och sen är det dags för mitt sista (?!) besök hos tandläkaren för den här gangen.

Hoppas alla far en jättebra dag idag, speciellt min kära vän i Kansas som firar sin födelsedag i dag!