måndag 7 april 2014

FASADER

Nice är en stad som har mycket vackert att erbjuda. Först och främst så är ju stadens läge, mellan hav och berg, enastående vackert bara det.

Åker man småvägarna längs kusten så avlöser den ena vackra vyn efter den andra. Det finns oräkneliga stränder som ligger skyddat i vackra små bukter, les criques, med ömsom sand ömsom klippor. Det finns många vackra parker, platser och vägar som som är väl värda att utforska i Nice och I dess omnejd.

Men ibland behöver man inte åka någonstans alls faktiskt. Det räcker med att ta en titt uppåt när man strosar på gatorna i Nice. För bara en sån sak som alla olika husfasader kan vara värda att se lite extra på. Brokiga, skitiga, färgglada, pampiga, snirkliga... det finns fasader för alla olika smaker. Olika, men var och en vackra på sitt sätt.












4 kommentarer:

Desiree sa...

Nice är en väldigt vacker stad. Älskar de färggranna husfasaderna, de vackra balkongerna med mycket blommor och någon charmig tvättlina med lite tvätt som torkar i solen. Så vackert läge precis vid havet också som du tar upp. En underbar Franskstad.

Boel sa...

Phu! Äntligen i säng efter att ha serverat mammas gäster kaffe på hennes 75-årsdag! En fin eftermiddag på alla sätt Minnen och goda samtal med människor man växt upp med. Det ger värme i hjärtat! Nu har jag packar för att i morgon åka till mannen i stugan vid havet, där han jobbar i fem månader till. Jag har fått lov att göra skrivjobb därifrån på onsdag-så får vi vara tillsammans lite mer! Hoppas på några fina bilder på en annan slags fasader-i det lilla skånska fiskeläget! Kram och gonatt!

Anne-Marie sa...

Verkligen vackra fasader som Nice bjuder på.
Ibland behöver man inte åka så långt utan det vackra finns hemmavid.
Kramar!!

Martina sa...

Desiree-
Ja det finns verkligen mycket vackert i Nice!
Kramar

Boel-
Hoppas att det blev en riktigt fin dag för din mamma. Och att du fick en jättemysig dag vid havet idag!
Kramar

Anne-Marie-
Nej, visst är det sa. Ibland gäller det bara att komma ihag att lägga till märke allt fint som finns nära.
Kramar