lördag 8 augusti 2009

ALLA KAN LAGA MAT


Idag tog vi det lugnt pa förmiddagen, strosade mest runt här hemma och gjorde ingenting. Men sa fick jag plötsligt för mig att jag skulle titta igenom alla mina (hundratals) recept, varav de flesta jag aldrig ens har gjort och hälften ligger osorterade i en enda röra. Varje gang jag letar efter ett nytt recept att göra sa kan jag aldrig bestämma mig för nagot, alla eller inget passar, sa oftast blir det att jag lagar samma gamla mat som vanligt. Idag tänkte jag att jag borde ga igenom och testa vartenda recept jag har (allt eller inget igen, kan aldrig vara mattlig)! Men det är svart att alltid "planera mat", jag är jättedalig pa det. Oftast vill jag laga det jag är sugen pa för stunden och da är det ju svart att testa nya recept för dom ingredienserna man behöver har man ju oftast inte hemma. Och dessutom är det ju svart att vara sugen pa nagot man aldrig har ätit förr!

Men idag slog jag och barnen till pa stort och bestämde oss för att testa bara en massa nya recept! Alla skrev vi vara inköpslistor och sen for vi iväg för att inhandla alla ingredienser. Vi handlade pa i en nygammal affär som jag inte varit i pa evigheter; Champion som numera blivit Carrefour Market, vilket jag inte hade en aning om! Barnen tyckte att det var jättekul att ga där med deras listor och leta efter alla möjliga och omöjliga varor!

Innan vi började allt vart matlagande sa var vi tvungna att svalka oss ett tag i poolen. Det har varit otroligt varmt och framför allt kvavt här idag. Och medan vi lag och plaskade i poolen askade det som bara sjutton runt omkring oss. Lite senare kom det även lite regn, med betoning pa lite.

"Alla kan laga mat" är mottot i filmen "Ratatouille" och det är nagot som Emma absolut tagit vid fasta. Bada tjejerna gillar verkligen att hjälpa till i köket! Och de var sa duktiga bada tva och vi hade riktigt roligt. Att köket sag ut som ett slagfält och att vi med nöd och näppe var klara tills S klev in genom dörren, efterrätten fick vi skippa, var inte sa noga.

Vad vi at och drack kan ni se här:






Nu är vi mer än mätta och belatna och att vi inte hann med att göra nagon efterrätt, jag det var nog tur det!

Inga kommentarer: