tisdag 18 augusti 2009

FORCE MAJEUR


Ledsen att det inte blev nagot bloggande igar, men det gick helt enkelt inte. Men jag far skylla pa ”force majeur” (det är väl sa det heter när man far problem pa grund av naturen)! Det var nämligen alldeles pa tok för varmt för att kunna blogga eller huvudtaget göra nagonting alls!

Igar förmiddag akte jag till Casino (stormarknad) i La Foux som ligger precis utanför St Tropez för att fylla vart kylskap som gapade tomt. Jag akte dit strax efter 11 och min tanke var att jag skulle handla under lunchtid och därmed undvika alla människor.

Men den tanken sket sig verkligen...

Man hade kunnat trott att jag hamnat i den enda affären pa flera mils avstand och att allt var gratis dessutom. Jag har aldrig handlat i en matvaruaffär med sa mycket folk, nagonsin. Köerna till kassorna ringlade sig genom hela affären och man fick ”parkera” vagnen utanför hylllängorna och sen zickzacka sig in mellan alla som stog i köerna och be dem som stog där att ge en de varorna man behövde, för det gick inte ens att närma sig hyllorna!

Fruktansvärt! Galet! Horribelt! Vet inte vilket ord jag ska använda för att beskriva hur det var!

Tur att inte mannen och barnen var med... Vill inte ens försöka föreställa mig hur det hade varit da.

När jag nästan 3 timmar senare äntligen lyckats ta mig ut ur affären var det bara att sätta sig i en 37 graders varm bil, skruva upp (eller ner) air conditionern pa max och fort köra hem innan alla matvarorna ruttnade.

Att det sen var skönt med ett dopp i poolen är bara förnamnet!

Som om det inte räckt med shopping för dagen sa akte vi pa kvällen ner till Troppan för att göra var arliga razzia pa Kiwi (affär som säljer badkläder). Där var vi inte heller ensamna da de salde ut allt för –50%! Men antalet personer inne i affären var ett besvär som vi inte ens tänkte pa da det fanns ett värre besvär – temperaturen! Hade det funnits en termometer inne pa Kiwi hade den nog exploderat. Jag var inte varm, inte svettig... det fullständigt rann svett ner för hela kroppen! Jag var genomblöt! Trots pärsen det verkligen var att handla badkläder där inne sa kom vi i alla fall därifran med 7 bikinis till barnen och 2 till mig!

Sen gick vi ner till hamnen och köpte oss varsin svalkande glass. Strunt samma om det var precis innan middagen, vi var tvungna att ha varisn glass helt enkelt.


Jag köpte ocksa ett nytt nagellack!

När vi sen kom hem igen orkade vi bara äta lite tomat med mozzarella, dels för att vi inte var sa hungriga och dels för att det var sa galet varmt.

Efter middagen satt vi allihopa och kippade efter andan framför TV:n. Det gick helt enkelt inte att göra nagot annat. Vi fick till och med ”tvinga” Emma att vara uppe länge för att det var sa varmt och det inte gick att ga och lägga sig. Inte förrens efter 23 började temperaturen äntligen att sjunka lite sa det gick att sova!

Idag har det varit lika varmt hela dagen, men det är nagot svalare nu pa kvällen och det är SKÖNT!

Pa förmiddagen var vi nere en snabbis i stan för att handla lite frukt pa marknaden. Men när vi sag bilköerna och alla bilar som stog parkerade precis överallt sa skippade vi idén att aka in till marknaden, det fick bli frukt fran ett snabbköp istället!

Resten av dagen har vi legat och skvalpat i poolen. Vi har badat sa mycket att den nya badmadrassen har gatt sönder efter bara tva dagar!

Idag blev det spansk lunch, det vill säga lunch efter klockan 15. Ingen siesta dock!

Nu har S akt iväg för att hämta svärmor som kommer fran Toulouse ikväll.

Jag och barnen sitter här och njuter av den ”svala” brisen som kommer in genom alla öppna fönster och dörrar. Det är det här som kallas för värmebölja!
 

2 kommentarer:

Liz sa...

Hej vannen! Vet PRECIS vad du menar med varmen, det ar sa vi har haft det hela juni innan vi akte till Europa, och sen nu nar vi kom tillbaka till USA. Men nu har det tackochlov stormat i ett par dagar sa temperaturen har sjunkit ca 10 grader och det ar bara runt 30C..

Tackochlov har ju vi iallfall AC som gar for fullt dag och natt! Tank, nu har dom tom stangt utepoolen har, varfor kan man ju fraga sig nar det fortfarande ar sommar, varmt och sommarlov!??! Har lovat Cassandra att ga till innepoolen imorgon for att hon ska fa simma lite, men hur kul kanns det?!

Ha det bra, njut ordentligt och vand pa dygnet lite...(men jag vet hur det ar, det gar ju inte att sova langre pa morgonen iallafall da det redan ar for varmt..)Kram!!

Anonymous sa...

Ja här börjar det stuntals kännas lite som höst, gräsplätten är täckt med torra bruna löv... dock ej årets men det känns ju lite höstaktigt då! Blåser gör det också och då får jag lite höstvibbar! Dessutom har jag ju börjat jobba igen och ja då vet man ju att hösten är på väg men samtidigt känns det helt ok! Hösten i septb och okt är oftast mysiga... november kan vi ju skippa haha!
Bossen min är sjukskriven så jag fick ta över en presentation som hon skulle gjort igår... fick man nått att bita i direkt efter semestern!
Kram på er! /C.