söndag 9 juni 2013

GALET VÄDER


Att vädret inte riktigt är som ska är väl knappast någon nyhet för någon. Den senaste tiden har vädret vartit totalt upp och ner på de flesta ställen i världen. Och vädret på Rivieran har och är minst sagt inte som det brukar. Hela vintern har varit ovanligt kall och regnig, våren kändes mer som en förlängd vinter än vår och även nu i juni, när sommarvädret vanligtvis är i full gång redan sen flera veckor tillbaka, så väntar vi fortfarande på de riktigt varma temperaturerna och framför allt de bestående fina dagarna. Visst har vi fina, soliga och varma dagar, men det går inte många dagar så kommer det regn och moln igen. 

Och idag på eftermiddagen svepte minst tre tromber fram utanför Antibes och Cagnes-sur-Mer! Eftersom tromberna höll sig ovanför havet så gjorde de turligt nog ingen större skada, men det ser ju minst sagt läskigt ut.


 Bilder lånade från Nice-Matin.

Eftersom vi inte var hemma när tromberna drog fram så kunde vi inte se det märkliga väderfenomenet med egna ögon, men det ser verkligen imponerande ut på bilderna.

5 kommentarer:

Charlie sa ... sa...

Oj, tre tromber....ja det ser onekligen läskigt ut! Skönt att det inte gjorde någon skada.

Även vi har en sämre vår och försommar. Det har varit bra mycket kallare och regnigare. Imorgon ska det visst regna igen...suck!


Vilka fina bilder du valt från bröllopet! Den sista hade jag inte sett. Vilken fantastisk klänning! Jag håller med dig i allt, det var verkligen ett sagobröllop.

KRAM!
Lotta

Annika sa...

UJ, tusan!!!
Tromber och tornados är verkligen otäcka.
Håller med dig om att vädret är mysko.
Våren så kall här även här, och så mkt regn nu i juni, och även i maj.
Tur att tromben inte ställde till med ngn skada.
Kram!

Martina sa...

Lotta-
Ja, vi är ju som tur är inte vana med tromber här sa visst kändes det ju lite läskigt. Hoppas att det är ett undantag och inte ett fenomen som kommer att komma tillbaka speciellt ofta.

Kramar

Annika-
Ja när man hör tromber och tornados sa tänker man ju mest pa Midwest i USA, men här är det som sagt och som tur är fortfarande ett ovanligt fenomen.
Kramar

Liz sa...

Vi har ju sett en hel del tornados och aven tromber eller waterspouts som dom kallas har i USA. Nar vi bodde i NC sa var det ofta dom bildades over det varma ytvattnet och drog in over stranderna och de nara strandbyarna, men lyckligtvis sa orsakade dom inte sa stor skada vad jag vet, iallafall inte vad jag kommer ihag fran da nar vi bodde dar. Tornados ar ju ett helt annat fenomen da de bildas uppe i luften nar varm och kall luft slas ihop och den forodelsen har vi ju tyvarr i ar igen sett tillrackligt utav har i USA. Sasongen ar inte heller over och nu har ju aven Hurricane season borjat har i USA...det gar ett i ett har med varningar..

Usch, da har vi ju "bara" extrem hetta att vara oroliga/ta skydd mot.

Men vilka haftiga foton. Den undre ser ju verkligen ut som om den gar anda ner till land och over land tom. Tur att det inte blev nagra skador.

Med er utsikt kan jag tanka mig att ni annars har bra utsikt over sant har!
Kramar

Martina sa...

Liz-
Tromber, tornados.... ja du ser jag hade inte någon riktig koll på begreppen. Men nu vet jag skillnaden, tack vare dig!
Och hurricane season vet jag väl vad det innebär. Vi har sett det, eller konsekvenserna av den, när vi har varit både i Mexico och på Bahamas och passerat precis efter stormar.

Det är säkert väldigt jobbig med extrem hetta, men det kan man ju ändå skydda sig lättare mot själv än mot en tornado.
Kramar