tisdag 25 juni 2013

KERMESSE - SKOLFEST DEL 2


I lördags var det den årliga skolfesten, kermesse, på Emmas skola. Förmiddagens festligheter med varje klass som uppträdde skrev jag om här och även lunchpausen tillsammans med kompisarna här hemma hann jag göra ett litet inlägg om här.

Nu kommer fortsättningen på skolfesten med eftermiddagens program.

Klockan 16 var det slut på pausen och alla var välkomna tillbaka till skolan igen. Även barn och vuxna som inte går på skolan är välkomna. Hela skolgården är fylld med stånd och diverse lekar som barnen får göra hur mycket de vill och där de vinner diverse leksaker som såpbubblor, studsbollar, leksakssvärd, håraccessoarer... och dessutom är allting gratis!

Det säljs även mat och dryck där alla pengarna går oavkortat till skolan; material, utflykter, studiebesök...

 Eden, Emma och Lucie.

En bild från skolgården. Dock ser man inte så värst mycket av alla stånd och lekar och jag vågade inte gå runt och ta alltför många kort för det kan ju vara lite pinsamt med en mamma som går runt med sin stora kamera överallt.

Efter några timmars "lekande" så var det dags för "Incroyable Talent".  Det är inspirerat av TV-programmet "La France a un Incroyalbe Talent" som i sin tur är inspirerat av Simon Cowell´s "Britain´s got a Talent". Skillnaden här var att det inte var någon tävling, eller det var en tävling där alla vann en fin medalj och ett diplom. Barnen hade själva fått bestämma om de ville vara med eller inte och hur, med vad och med vem de ville uppträda. Och sen har det övats i veckor, om inte månader. Det var allt från hip-hop, barn som spelade olika instrument, sketcher, judo till ritande av teckningar och mycket mycket mer.

Emma framförde ett sång- och dansnummer tillsammans med två andra tjejer. De sjöng och dansade till Taylor Swifts "We are never ever getting back together". De sjöng live till inspelad musik, hade gjort koreografin själva och valt kläder och frisyrer helt själva. Det enda jag visst var att de skulle delta med en sång. Inget mer. Så jag blev verkligen förvånad över att se deras nummer och se hur duktiga de var!

Emma, Julie och Marina.











Alla barnen var verkligen jätteduktiga, inte minst för att det vågade kliva upp på scenen och framföra ett nummer inför så många människor,  och förtjänade mer än väl en fin medalj och ett fint diplom!

5 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Wow vilken fest!! och vad DUKTIG hon är Emma! KUL att hon gillar att framträda så och tänk att de fixat allt själva tjejerna! Du måste vara galet stolt!!!! :-)
Kram!

Channal sa...

Vilken rolig och minnesvärd dag! Så fina tjejer och Emma ÄR så vacker!!

KRAMAR Anna

ExPIAtriate sa...

Vilka duktiga tjejer! Och modigt att upptrada infor alla! Roligt med en fest som engagerar alla. Vilken vacker dotter du har!
Kram!

Mam sa...

Men oj vad duktig Emma blivit och så jättefin hon är. Nu känner man avståndet, gud så gärna jag velat vara med. Pussar och kramar till alla!

Martina sa...

Saltistjejen-
Självklart sa är jag jättestolt över Emma! Men jag blev ocksa riktigt förvanad när jag sag henne pa scenen eftersom hon inte varken hade visat vad hon skulle göra och faktiskt inte pratat sa värst mycket om det henner innan.
Kramar

Channal-
Tack! Ja, det var en fantastiskt fest för alla barn och föräldrar!
Kramar

Expiatriate Wife-
Tack! Ja alla var verkligen jätteduktiga och sa himla modiga! Det blev en väldigt lyckad fest!
Kramar

Mam-
Ja det var synd att du inte kunde vara med!
Men snart ses vi!
Kramar