lördag 22 juni 2013

KERMESSE - SKOLFEST DEL 1


Så var det då dags igen för den årliga skolfesten,  la kermesse, på Emmas skola. Varje år några veckor innan skolårets slut så arrangeras det en kermesse på de flesta maternelle- och primaire skolor (ungefär motsvarande låg- och mellanstadiet). Varje skola har sin egen variant av la kermesse, men på Emmas skola så består den av klassernas uppträdanden under hela förmiddagen, sen är det en paus mellan 12 till 16 då det är diverse stånd och lekar för alla barn. Lite senare under kvällen är det lottdragning av lotterna som barnen har sålt, live-musik, fler uppträdanden och sen avslutas kvällen med ett utomhusdisco.

Det är med andra ord en fullspäckad dag med en massa roligt för barnen. Och föräldrarna. Och syskonen. Trots att Bianca slutade på den här skolan för två år sen så tycker hon att det är jättekul att vara med varje år ändå. Det är ju många av hennes kompisar som också har syskon kvar på skolan så hon träffar många vänner där och dessutom känner hon ju väl igen lärarna och annan skolpersonal.

I år är det dock inte bara med glädje som vi deltar i la kermesse, utan även med lite vemod, då det är Emmas sista veckor på den här skolan och därmed "vår" sista kermesse. Om några månader byter Emma skola eftersom hon då börjar i högstadiet.

Klockan 9, under en stekande sol och inför en smockfull skolgård, började alltså la kermesse med klassernas uppträdanden. Först de små...


Många paparazzis var på plas...



 Lite större barn...


Och till sist Emmas klass.




Grande finale med Emmas fröken (och hennes lilla söta dotter i famnen) och klassassistenten.


Men det var inte helt slut. Emma fortsatte att uppträda med ett nummer som mattanterna hade organiserat. Cowgirls som dansade till Hannah Montana.




När alla uppträdanden var slut tog Emma med sig sin kompis Eden hem för en lunchpaus och lite bad i poolen.

4 kommentarer:

Saltistjejen sa...

WOW!!! Vilken fest!!!!
Vad härligt! :-)
Vad duktiga de är att uppträda. KUL!
Kram!

Liz sa...

Ah vad roligt att festen ar i full gang! Ser ut att vara riktigt kul och avancerade dans och show nummer! Vad gor Emmas klass for nummer?

Sjunger dom ocksa till eller ar det till musik i bakgrunden? Har dom stadforkladen pa sig? Vilka jattefina bilder du kunde ta! Stod du pa stolen nar det var sa mycket folk :) eller lyckades du fa bra plats langt fram? Sa kul att ha dessa foton som minnen sen for tjejerna!

Bra upplagg tycker jag med paus mitt under den varma eftermiddagen och sen igang igen med fest ikvall! Hoppas ni far det jattekul hela familjen!! Moter S upp senare eller har han inte mojlighet att komma?

Stora kramar till er!

Otroligt sot cowgirl maste jag saga!

Martina sa...

Saltistjejen-
Ja det är en stor och härligt fest! Underbar "avslutning" pa skolaret, trots att det är tva veckor kvar tills det att sommarlovet börjar.
Kramar

Liz-
Ja det är verkligen en härlig dag!
Nej, det är inte sa jätteavancerade uppträdanden, men lärarna lägger dock ner en hel del tid pa att repetera och barnen är sa duktiga och framför allt stolta över att fa genomföra sina nummer!
Emmas klass dansade till en lat med Daft Punk och det var olika "utklädnader" och danser. Emma hade ett förkläde för hon skulle föreställa "städtant"! Lite orginellt...

Det andra uppträdandet hon gjorde var hon cowgirl och dansade och mimade till en Hannah Montana lat.

Och senare pa kvällen framförde hon och tva kompisar ett dans- och sangnummer där de sjöng en lat av Taylor Swift.

Ja, det är verkligen tur att det är en liten paus under eftermiddagen da det är som varmast!

Vanligtvis kommer S dit endast pa kvällen, lagom till middagen och discot. Men i ar var han ledig och kunde vara med och se Emmas uppträdanden. Det var hon jätteglad över och det var ju lite extra roligt eftersom det var Emmas sista skolfest. I collège har dom ingen san här fest tyvärr.

Stora kramar

Liz sa...

Oh vad roligt att S kunde vara med!! Sa speciellt da det ju som sagt var sista gangen! Harligt!!