fredag 14 juni 2013

HANDBOLLSTURNERING


I eftermiddags deltog Emmas klass i en handbollsturnering här i Nice. Det är en turnering som äger rum varje år och flera skolor deltar. Varje klass är uppdelad i flera lag då det är en slags mini-handboll som spelas. Ett lag består av ungefär 6 personer och varje match pågår i 10 minuter på en mycket förminskad plan. Emmas klass bestod av 4 lag så det var Mme Lemal, Emmas fröken, en klassassistent, jag och en till förälder som var med och tog hand om varsitt lag.


Arrangörer och domare är elever från collège som har valt handboll som specialinriktning.

 Emmas lag.


 Tjejerna studerar matchprogrammet.



Det var korta men mycket intensiva matcher.

Emmas fröken Mme Lemal och en klasskompis.

Det var inte så soligt, som tur var, men en otroligt tryckande värme. Det gick åt mycket vatten! Även jag som inte sprang någonting blev alldeles svettig.


Ett annat lag från Emmas klass har matchpaus och agerar hejarklack under tiden.

 Tjejerna var jätteduktiga och vann 4 av 5 matcher!


Emmas klass fick åka hem med en utav dessa fina pokaler!


En mycket glad och nöjd klass, med all rätt! Alla elever i Emmas klass var jätteduktiga och kämpade fantastiskt bra och framför allt vann många extrapoäng med deras fair-play och mycket gott uppförande. Sånt räknas och är väldigt viktigt i den franska skolan!

4 kommentarer:

Liz sa...

Vad roligt att det blev sa lyckat och att Emma och hennes klass tog med en buckla darifran! Sa roligt! Sjalv tyckte jag handboll var jattekul, men jag har aldrig sett det spelas utomhus tidigare. Just handboll spelar man ju sa mycket med att studsa bollen upp fran golvet och in i mal och da nar det ar gras, studsar det val inte lika dant..

Kul att du var med och hjalpte till och darmed ocksa fick sa fina bilder av barnen! Skont att det inte var soligt, om dock varmt, sa jag forstar att det var svettigt aven utanfor planen.

Och hjalp, vilken tunn larare Emma har. Armarna ar ju sa magra...

Roligt ocksa att dom far extra poang for fair play och gott uppforande - jattebra!!
Stort grattis till Emma!
Kramar

Martina sa...

Liz-
Ja det var en jättelyckad eftermiddag och jag är glad att jag kunde vara med! Alla i Emmas klass är sa söta och framför allt sa är de verkligen jättetighta allihopa sa det är kul att se.

Nej, jag hade heller aldrig sett handboll utomhus, men här är ju det mesta utomhus! De hade en speciell boll som studsade bra pa konstgräset.

Ja Emmas fröken är verkligen mager, trots tva graviditeter för inte alltför länge sen. Hon har nog alltid varit sa.

Jag tycker att det är jättebra och viktigt att fairplay och gott uppförande är en stor och viktig del i den franska skolan!

Kramar

Channal sa...

Älskar sådana här dagar! Idrottsdagar är dagar eleverna minns länge... och de lär sig så mycket! KUL!!

Trevlig Helg! KRAM Anna

Martina sa...

Channal-
Ja det är viktigt med idrottsdagar och liknande dagar när eleverna far ha kul tillsammans och lära sig andra saker pa ett annorlunda sätt mot vad de gör i skolan.
Ha en fin helg du med!
Kramar