fredag 21 februari 2014

FLASHBACK FRIDAY - SALVADOR, BRASILIEN

Flashback Brasilien får jag nog börja kalla mina Flashback Fridays istället snart. Även denna fredag blir det en tillbakablick till härliga Brasilien.

Den här gången blir det major bildbomb från 3 miljonersstaden Salvador. Myllrande, skitig, charmig, brokig, färgstark, blandning av nytt och gammalt, rikt och fattigt. En överraskande och intressant stad som jag knappt visste fanns bara för några månader sen.

 

Två av Salvadors främsta kännetecken; Centro Histórico, som finns med på Unescos världsarvslista, och Elevador Lacerda (Lacerda hissen).



Orishá statyer. Orishás är gudinnor i den afro-brasilianska religionen Candomble.



Det elekriska systemet är något rörigt.



 

Forte de Sao Marcelo byggdes på 1600-talet för att skydda hamnen i Salvador.

Hamnen i Salvador ligger i Baia de Todos os Santos (Alla helgons bukten). Längst bort på andra sidan om bukten ligger ön Itaparica.


För att matcha havet så var både jag och Bianca klädda i blått/turkost.


Trots att vissa gator och kvarter i Salvador kändes lite skumma så behövde vi aldrig känna oss osäkra på något vis. Överallt patrullerade fullt beväpnade poliser och militärer.














Convento e Igreja de Sao Francisco (Sao Francisco kyrkan och klostret).


Och här ser ni mannen (han i mitten som tittar in i kameran) som följde efter mig precis hela dagen i hopp om att få sälja några av sina smycken. Han vaktade varje steg jag tog, jag kunde inte närma mig någon annan som sålde smycken och han frågade hela tiden vad jag ville ha. Jag hade gärna köpt något av honom för trots allt var han väldigt snäll och jag tyckte galet synd om honom som vandrade runt i hela stan i hopp om att få sälja något, men ärligt talat så fanns det absolut ingenting som intresserade varken mig eller tjejerna. Så tyvärr...




Fyren i Salvador.


Até logo Salvador?!

4 kommentarer:

Desiree sa...

Underbara bilder Martina. Älskar de där husfasaderna i olika färger. Havet och stranden ser otroligt inbjudande ut. Det är lätt att drömma sig bort bland dina bilder. Har du/ni bott i Brasilien eller bara rest runt där en hel del? Jag har faktiskt aldrig varit där men skulle gärna åka dit någon dag. Dina inlägg är underbar reseinspiration.
Trevlig helg och kramar!

Marina sa...

Färgstark var verkligen rätta ordet!

Anne-Marie sa...

Bildbomb var ordet. :) Härliga, färgstarka och inspirerande bilder du bjuder på.
Jag förundras alltid över mängden olika färger som finns i länder längre söderut.
Har aldrig varit i Brasilien men det ser verkligen ut att vara ett fint turistmål.
Kramar!

Martina sa...

Desiree-
Nej vi har aldrig bott i Brasilien. Vi var pa semester där i okober/november förra aret.
Brasilien var ett fantastiskt land pa manga sätt och vis. Jag skulle gärna aka tillbaka dit för det är ju ett jättestort land och jag har bara sett en liten del av det.
Vad roligt att höra att du gillar det!
Kramar

Marina-
Verkligen!

Anne-Marie-
Som sagt, jag tog ca 3000 bilder..!
Brasilien är ett underbart land! Absolut värt ett besök. Eller fler!
Kramar