torsdag 15 mars 2012

DE SMA SAKERNA


Ibland far man paminna sig själv om att inte ta allting för givet i livet och uppskatta de sma och oftast enkla sakerna som finns runt omkring oss.

Det är väldigt bra med att vara utlandssvensk (eller vilken nationalitet man nu än är) för när man kommer tillbaka till Sverige sa uppskattar man en massa sma saker som man antagligen inte ens hade reflekterat över om man bodde där jämt. Som jag skrev i ett tidigare inlägg sa tycker jag och barnen att det är fantastiskt roligt att bara ga till en vanlig matvaruaffär och upptäcka allt som inte finns hos oss, det är lyx att kunna promenera i stort sätt överallt eller att inte behöva trängas med sa ofantligt manga andra människor vart man än gar (köpcentrum, offentliga platser...), barnen tycker det är kul att kunna panta burkar/flaskor i affären och dessutom fa pengar för det....

Eller som sist da vi var i Sverige och barnen upptäckte en liten vattensamling som var frusen och tyckte att det var som en skridskobana och hade vansinnigt roligt med att glida omkring där pa deras stövlar!




2 kommentarer:

Liz sa...

Jag vet precis vad du menar! Sant som man har varje dag tanker man inte pa (lite som ni har underbart hav utanfor fonstret..)men det blir vardag det ocksa. Har laaaangtar jag till strand och hav (och svenska mat/godishyllor..) Lite skridskois kanns valdigt exotiskt!!

Tyvarr blev det ju for sent igar att pratas vid, jag ar inloggad sa sag till nar/om du kan prata en stund!:D Kramar!!!

Martina sa...

Ja, det är viktigt att uppskatta sma saker i livet och sant som man har omkring sig och inte bara ta allting för givet. Det är ju sant man tänker pa när man reser till länder/ställen där folk har det mycket sämre än vad vi har. Da far man sig ofta en tankeställare. Och det är även nyttigt för barnen att se.

Nej, och inte funkade det i kväll heller!

Kram