torsdag 15 mars 2012

STACKARS EMMA


Just nu gar Emma runt och tycker synd om sig själv.

Här är hennes monolog som vi hör konstant sen en vecka tillbaka;

-"Stackars Emma."

-"Mamma fick en hund." (Anm: jag hade en hund när jag var liten)

-"Och pappa fick en hund." (Anm: S hade en hund när han var liten)

-"Men Emma far ingen hund."

-"Stackars Emma!"


5 kommentarer:

Camilla Toniolo sa...

Men det där är ju orättvist! Klart tjejen ska ha en hund!!!

;-)

Saltistjejen sa...

Ja liten Emma. Så är det. Jag ville också gärna ha en hund eller en katt som barn. Men det blev INGA husdjur. Alls. Mina föräldrar var inte mycket för husdjur alls. Och särskilt inte hund!!! De hade haft katt men den blev påkörd när jag var bebis och sedan ville de inte skaffa ngt nytt djur.
Men nu sisådär en 30 år senare har jag två katter!
:-)

Martina sa...

Camilla-
Din kommentar kommer Emma absolut inte fa läsa!!!

Saltistjejen-
Emma skulle nog ocksa kunna nöja sig med en katt, en kanin eller nagot annat, men tyvärr, jag gillar inte alls husdjur och har inga som helst planer pa att skaffa nagot. Man kan ju inte skaffa ett husdjur bara för barnens skull när man själv inte vill ha nagot för hur länge kommer barnen tycka det är kul? Inte sa länge, sen blir det man själv som far sköta om det...
Nej tack!

Liz sa...

Martina-
Kanner sa val igen det dar med husdjur och da framforallt hund. Cassie har onskat hund i flera flera ar nu och alltid har vi varit tvungna att saga nej. Nu ar det ju sa att vi ocksa hemskt garna skulle vilja ha hund. MEN, hur??? skulle vi gora med den nar vi flyttar och reser?? Vi har ju inte nagon familj eller nara vanner som man kan "lasta av" hunden till i ett par veckor i strack. Reser vi till Sverige, sa ar vi ju borta i forhoppningsvis 3 veckor. Hundpensionat blir ju svindyrt och hunden kanske inte ens kanner igen oss efter det...

Ni har ju samma situation. Ni reser mycket, ar borta langre tider under lov etc, forklarar man det sa sa forstar sakert Emma, aven om det ar trakigt forstas.

Nej, det ar jattesvart. Jag hade garna haft hund till Cassie, da jag ser och vet hur bra hon handskas med hundar, fran vanner, min bror och andra som haft hund. Dessutom ar det en kompis som alltid ar dar nar allt runtomkring ar jobbigt (som det har varit nu efter flytten).

Men tackochlov hittade jag ju en annan losning med att fraga dessa grannar om det gick bra att Cassie gick ut och gick med deras Charlie. Det gar utmarkt och hon ar sa glad over detta!! Hon/vi gar med honom varje dag nu efter skolan och det ar sa roligt att se henne och aven Charlie nu har varmt upp och blir jatteglad over att se henne!! :)

Kanske ni kan hitta nagon hund i narheten som Emma kan ga ut och ga med lite ibland?

Kramar!!

Martina sa...

Ja det är ju manga anledningar som du säger till att det inte fungerar med att ha ett husdjur för oss. Visst har vi pratat med Emma om allt det där du tar upp; resor, ingen som kan passa etc. Dessutom sa har ju S tendens till hundallergi. Men du vet när Emma har en idé i huvudet sa vill hon inte lyssna pa nagra motargument!

Men som sagt, den allra största anledningen till att jag inte vill ha nagot husdjur är att jag inte gillar husdjur nagot vidare. Och är man inte en riktig djurälskare tycker jag att det är fel mot djuret att skaffa husdjur. Det handlar ju ända om ett riktigt djur, inte en leksak eller en gadget!

Hitta en hund i närheten? Problemet är ju bara det att där vi bor är det verkligen inga bra promenadvägar eller ens trottoarer, bara en massa smala och läskiga vägar sa jag vet inte om jag vagar det. Och om jag känner Emma rätt sa skulle hon tycka det var jättekul i 2 dagar och sen skulle hon tröttna.

Kramar!