fredag 18 maj 2012

MALADE FRANSAR


Igar rakade jag benen pa barnen och idag kom jag pa Emma som stog och malade ögonfransarna med Biancas mascara innan vi skulle aka in till stan!

Bianca började att mala ögonfransarna varje dag i höstas da hon började högstadiet. Trots att hon bara är 11 ar sa tycker jag faktiskt att det är helt okej om hon nu vill göra det. Ärligt talat sa syns det ju inte speciellt mycket. Det är ju inte precis sa att man hajar till för att hon ser sminkad ut. Men hon far bara använda mascara. Inget mer. Ingen ögonskugga och absolut ingen kajal.

Hitintills sa har Emma aldrig brytt sig om att sminka sig till vardags. Det har hon bara gjort vi väldigt speciella tillfällen eller da hon har lekt.

Men i morse när jag kom in i hennes rum för att säga att vi skulle aka iväg sa stog hon alltsa framför spegeln och malade fransarna med mascara. Biancas mascara! Inte min.

-"Jag gör som Bibi!", sa hon. Inte som mig, som Bibi!

Svart att säga nagot när det är sa gulligt!

Manga kanske tycker att jag gör helt fel som later barnen använda mascara sa tidigt, men jag tycker faktiskt inte att det är sa himla farligt med lite mascara som knappt syns. Om de blir glada och nöjda av det sa kan de väl fa göra det?!


Var lilla runda pa stan, blev dock en liten besvikelse för Emma som, trots att vi var runt i flera olika affärer, inte hittade det Wii-spel som jag hade lovat henne i födelsedagspresent. Vi hade kommit överens om att vi skulle köpa det tillsammans efter semestern i Mexico. Hon fyllde ju ar medan vi var där, men jag tyckte inte att det var nagon idé att släpa med det dit da hon ända inte hade kunnat spela med det där. 

Men skam den som ger sig, vi far fortsätta att aka runt och jaga spelet i morgon igen!

Helt plötsligt började det regna sa vi fick ta fram vara fina paraplyer!

6 kommentarer:

Mam sa...

Ooh så stilig Emma blev. Ja det är konstigt när olika saker inträder i livet det blir som milstolpar och nu händer mycket med båda flickorna. Pussar och kramar till er alla från Mam

Liz sa...

Sotnosen!
Aven om det inte blev nagot spel sa kanske det blev en alldeles egen mascara?? :) Jag tycker det ar helt ok om Cassie vill sminka sig. Hon har anvant lappglans ganska lange, ibland anvander hon bara vanligt lappbalsam med lite glans i. Mascara tycker hon sjalv ar lite otackt att ta pa, hon ar radd att fa det in i ogat sa dom ganger hon har velat ha har jag hjalt henne. Hon har velat ha pa partyn, skolfoton, skoldanser, kalas och liknande, men det har inte blivit till vardags, da kor hon med sitt lappglans. Men vill hon ha det tycker jag det ar helt ok ocksa, salange det inte blir krigsmalning...:) Jag har ocksa alltid tyckt att det ar battre att hon leker med och har "riktigt" smink an dessa kladdiga barnsmink. Kanns battre att veta att "riktigt" smink ar testat (aven om det nu kan diskuteras hur bra det ar) men hursom kanns det sakrare mot billigt kladd till barn. Cassie ar dock mycket intresserad av nagellack, har massa olika farger och med och utan glitter och gor design med kompisar nar dom ar hemma hos varandra. Det ar stort har i deras alder, nagellack design. Hon har dessutom starka snygga naglar "to die for"...inte efter mig...buhu, sa det blir jattefint.

Sjalv tror jag att jag gick pa hogstadiet innan jag borjade med mascara etc. Men allt ar ju tidigare nufortiden!

Mysigt med mamma/Emma dag. Och om jag far saga det hogt - sa skont med regn!!! :D

Sis sa...

Ser bra ut, hon står där och gapar lite. Klart hon vill göra sm Bibi undrar om hon kommer börja med det i skolan också? Jag började också sminka mig i högstadiet någon gång, förmodligen i 7 an. Snyggt paraply :-) kram

Martina sa...

Mam-
Ja, aldrig hinner man riktigt vänja sig innan det är nagot nytt pa gang igen!
De är verkligen stora nu!
Kramar

Martina sa...

Liz-
Skönt att höra att jag inte är helt ute och cyklar som tycker att det är okej med lite mascara! Jag haller verkligen med dig om att det är tio tusen ganger bättre med riktigt smink än med "barn/leksakssmink" som man inte har en aning om vad det är för produkter.
Ja, nagellack gillar tjejerna ocksa!
Än sa länge har inte Emma börjat fraga efter eget smink, men det kommer väl ocksa snart!

Jo, vi hade en mysig dag trots besvikelsen över spelet.
Kramar

Martina sa...

Sis-
Ja, visst har hon stilen inne!
Jag tror inte att hon kommer att börja med att mala sig varje dag ännu, men det kommer nog snart!
Ja visst är paraplyet fint, matchande till kläderna ocksa!
Kramar