måndag 21 maj 2012

XEL-HA (MEXICO)


Efter att ha besökt Tulum sa fortsätter vi var tredje dag i Mexico med att aka vidare till den fantastiska naturparken Xel-Ha. Jag och S hade fantastiska minnen bade fran Tulum och fran Xel-Ha sen vi var där sist. Men tyvärr hade jag inga bilder fran Xel-Ha eftersom alla dem som jag tog för 13 ar sen försvann tillsammans med min kamera som jag glömde pa ett ställe. Sa nu var det dags att aka tillbaka dit och ta igen alla bilder som jag aldrig fick med mig hem sist!

Xel-Ha är en naturlig akvariumspark som anses som världens största akvarium. Parken ligger ungefär 13 kilometer norr om Tulum och det är en egologisk park med hundratals olika djurarter sa som delfiner, sköldpaddor, fiskar, rockor, sjökor... och även en mängd olika växter.






Den här söta bussen tog vi för att komma till "Rio Xel-Ha" där man kunde snorkla och/eller lata sig flyta med strömmen!
Mina älsklingar.
Ready to go!


En "trajinera", det vill säga en färgglad festlig kanalbat som är vanligt i Mexico.

Tjejerna är redo för äventyr!
Det är svarare än vad man tror att ta sig fran ett ställe till ett annat med hjälp av tva, inte alls stabila, rep! Men Bianca klarade det galant!

Emma akte tyrolien (zipline pa svenska?)!
Senor e senora!
Barnen nadde inte riktigt upp.
Emma ville absolut simma med manatees (sjökor), tyvärr kom vi försent till den aktiviteten sa vi fick nöja oss med att titta pa de fascinerande djuren. Och efter att ha sett de gigantiska manatees sa tror jag att Emma var ganska nöjd med att bara betrakta dem utanför vattnet! De är ju lite fulsöta och även fast de ser väldigt snälla ut sa är de ju väldigt stora!


Bild fran google.
Lite fulsöta, tycker jag.


Trött nagon? Hängmattor finns det överallt i Mexico.
Emma pa "the floating bridge".  Lite läskigt att ga pa faktiskt.
Stor gästbok att skriva i vid utgangen av parken!
I väntan pa bussen.
Trötta men glada och nöjda älsklingar i bussen pa väg hem till hotellet.
Hem igen efter en lang och väldigt innehallsrik dag med manga nya upplevelser.

6 kommentarer:

Sis sa...

Oj vilken häftig park!! Och så mkt olika saker att se och göra, kul för både barn och vuxna. Vad duktig Bibi var som klarade av att gå på linorna och Emma som åkte zipline. Kram

Martina sa...

Sis-
Ja, det är verkligen en jättefin park, bade otroligt vacker och som sagt med manga olika aktiviteter och dessutom väldigt välorganiserad!

Ja, Bianca lekte Koh-Lanta (Robinson) och var nog ganska stolt!
Kramar

Mam sa...

Oh, vilken fantastisk park och vilken resa ni gjort. Så kul att få se allt ni varit med om. Jag förstår nu att barnen och även ni är så nöjda med er resa.
Kram från mam

Liz sa...

Vilken harlig dag! Kul med alla vatten grejer och aktiviteter! Jattefina foton, sa roligt att fa se allt ni varit med om!!
Stora kramar!

Martina sa...

Mam-
Ja, det finns mycket fint och roligt att uppleva i Mexico! Som sagt är vi alla jättenöjda med resan, verkligen. Och du kommer att fa se manga fler bilder!
Kramar

Martina sa...

Liz-
Ja, det var en av flera toppendagar! Xel-Ha är verkligen en fantastisk park med manga olika aktiviteter! Och som sagt, det kommer manga fler bilder fran var resa. Snart.
Kramar