tisdag 15 maj 2012

UTFLYKT


Smörgasar, chips, äppelbitar, lite godis och tre flaskor vatten var det som gick Emma iväg med i sin ryggsäck i morse. Hon skulle pa skolutflykt hela dagen idag.

Den här gangen gick utflykten till hamnen i Nice. Och ämnet det handlar om är hur människorna levde i Nice förr i tiden. Kan tänka mig att det är mycket intressantare att lära sig om det pa plats än i skolbänken!

Bild fran google.
Det finns bade sma och stora batar i hamnen i Nice.
 
Bild fran google.
Den stora gula baten tar du om du ska till Korsika.
När det var dags att äta den medhavda picknicken sa gick de upp till kullen som heter "Chateau de Nice" vilket betyder Nice Slott trots att det inte längre finns nagot slott där. Däremot finns det bland annat en jättestor park och framför allt kan man njuta av en fantastisk utsikt över bukten i Nice.

Bild fran google.
Fantastisk utsikt över bukten i Nice.
Tyvärr hann jag aldrig med att ta nagot kort pa Emma i morse när vi skulle ga hemifran, sa det fick bli ett kort när vi kom hem i stället.

Vi hade tänkt att fuska och skriva att det var en bild fran i morse!

2 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Vilken utflykt! Det är inte alla som kan åka på skolutflykt till Nice!!! ;-)
Vad fin hon är Emma. Det gör väl inget att bilden är tagen efter utflykten?! :-)
Kram!

Martina sa...

Nej det är sant! Man maste verkligen komma ihag att uppskatta det man har, det är lätt att man tar saker för givet och glömmer bort att man till exempel bor pa ett ställe som manga bara drömmer om att fa aka till! Det är ju lite samma sak för dig med NY.
Nej, ibland far man "fuska" lite. Vad gör man inte för bloggen?!
Kramar