lördag 22 september 2012

POM-POM GIRL


Trots att det är helg sa är ju lördagen nästan som en vanlig veckodag hos oss. S jobbar som vanligt och vi steg alla upp redan strax efter 7 i morse.

Förmiddagen gick at till läxläsningen och efter lunch skjutsade jag Emma till hennes aktivitet. Nu är hon inskriven och officiellt en Pom-Pom Girl!

Pom-Pom Girl är alltsa som Cheerleader fast Pom-Pom Girls är mer fokuserade pa dans och Cheerleaders gör mer akrobatiska övningar. Ja, ungefär sa. Fast gränserna är visst väldigt utsuddade och manga Pom-Pom Girls och Cheerleaders gör manga väldigt liknande övningar. Det är i alla fall den förklaringen som vi har fatt av tjejernas tränare.

Jag maste ju erkänna att jag inte vet mer om den här sporten än det som man ser i vissa amerikanska filmer. I USA är det ju som alla vet en väldigt stor grej med Cheerleading och tydligen sa börjar det bli stort även här i Frankrike med mästerskap och sant. Emma är ju dock inte där riktigt än, men vem vet, det här kanske blir ett stort intresse för henne?! Just nu är hon i alla väldigt glad och entusiastisk och tycker att det är jättekul att vara Pom-Pom Girl!

Efter träningen akte vi tillsammans med Emmas kompis Julie, som ocksa har börjat som Pom-Pom Girl, och hennes mamma till Décathlon för att inhandla de kläder som behövs för träningen.

Vi tog även en sväng till Toys R Us där tjejerna köpte sig varsin pase med Scoubidous. Pa Toys R Us ligger man da verkligen inte pa latsidan utan är väldigt ute i god tid...

... de säljer nämligen redan Playmobils adventskalendrar!!!

Det skulle kanske kännas lite märkligt att ga därifran med en adventskalender under armen när man fortfarande gar klädd i sommarklänning och öppna skor och maste ha luftkonditioneringen pa för fullt i bilen?!


När vi kom hem satte sig Emma framför TV:n och tittade pa nagra avsnitt av "Hellcats" som handlar om nagra tjejer som är... Cheerleaders!

Bild fran google.

4 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Åh, det är nog en av de få saker Dottern saknar från USA, sin cheerleading. Hon har verkligen cheer, som ledarna tyckte! ER dotter kommer älska cheer, det är en kul sport!

Martina sa...

Eastcoastmom-
Finns det ingenstans hon kan fortsätta med det i Madrid?
Kram

Liz sa...

Sa kul att hon gillar det! Har var Cassie inne pa det precis innan vi skulle flytta fran Kansas, sa det blev inte av, men det var massa filmer etc som var populart just da! Nu har det varit tyst om just cheerleading for ett tag..Men kul att dom nu bada hittat nagot som dom gillar tjejerna!
Kramar

Martina sa...

Liz-
Kan tänka mig att det är stort i USA!
Här är det ju inte alls lika stort men det är tydligen pa väg upp. Vi far väl se huruvida det kommer att roa och passa Emma.
Kramar