söndag 30 september 2012

VILODAG


Söndagen är ju veckans vilodag, eller hur?!

Idag tog vi det verkligen pa orden och gjorde just det; vilade.

Efter en natt med galet askväder, störtregn och hagel lät det som och askknallar som fick hela huset att skaka och som antagligen väckte hela Nice redan vid 5.30, sa var det extra skönt att bara kunna mysa och ta det lugnt hela dagen.

S tog med Bianca och akte som vanligt till marknaden i gamla stan pa förmiddagen för att handla frukt.

Till lunch at vi en hemlagad lasagne och tog ett glas rött, eller tva.

Lite läxor (Biancas skolsite där man hittar ALLT; schema, läxor, lektioner, betyg...), Bianca instagrammar sig själv (?!), Nice-Matin (Nice motsvarighet till DN), lasagne och ett glas rött.

Och sen var hela familjen "tvingad" att se pa en film som jag köpte förra veckan.  "Trust" heter filmen som är regisserad av David Schwimmer, Ross fran "Friends" ni vet, och den handlar om en 14-arig tjej som via internet träffar en man som visar sig vara nagon helt annan än den som han först utger sig för att vara och som utnyttjar henne sexuellt. Sen far man följa hur familjens liv rasar samman och förändras för all framtid pa grund av det som hänt deras dotter.

Bild lanad fran google.
Det var en bra film som pa ett realistiskt sätt skildrar det som nu för tiden tyvärr kan hända vilken familj som helst. Och visst hade jag en baktanke med att se den här filmen tillsammans med hela familjen.

Resten av eftermiddagen spelade vi "Les Incollables" som är ett fragespel med olika ämnen; fritid, matte/franska, historia, vetenskap, djur och samhällskunskap, och som har fragor anpassade för alla olika aldrar. Bade kul och lärorikt pa samma gang!


Självklart blev det bade manga skratt och vilda diskussioner under spelets gang! Men kul hade vi i alla fall och det var skönt med en riktig mysig slappardag.

4 kommentarer:

Mam sa...

Det låter som en mycket härlig söndag. Puss från mam

Martina sa...

Mam-
Ja det var det verkligen!
Kramar

Liz sa...

Harlig mysdag med familjen! Spela spel, det har vi verkligen inte gjort pa ar och dag kanns det som. Vi brukade ha som "tradition" att alltid spela ett par omgangar yatzee eller nagot annat som var Cassie's favorit. Nu ar det svarare sedan tvillingarna kom...Vilken bra film det verkar vara och vad bra att ni tittade pa den som familj!! Mycket pedagogiskt :) Var den sevard? Men bara temat ar ju verkligen nagot som ar viktigt att ta upp, snudda vid lite aven om man inte vagar tro att nagot sant kan nagonsin handa i ens egen familj.
Ska kolla upp den, har inte hort talas om den alls.
Stor kram!!

Martina sa...

Liz-
Ja vi hade en jättemysig dag igar. Ibland maste man ju TA sig tiden till att vara helt ledig och koppla bort allt annat som man maste/borde göra. Vi spelar verkligen inte ofta spel, men det är ju alla fall nagot som vi kan göra hela familjen tillsammans sa man kanske borde försöka göra det lite oftare?!
Ja filmen tar verkligen upp ett aktuellt och väldigt viktigt ämne. Hur mycket som gar in är svart att säga, men det kanske ända är ett bättre sätt än när det kommer fran föräldrarna? Den var helt klart sevärd även om det kanske inte var den bästa filmen i historien.
Kramar