lördag 8 september 2012

VAD HÄNDE MED LÖRDAGEN?


Dagen startade ganska lugnt och det kändes skönt med en hel lugn dag framför sig.

Jag och S akte ut och slängde glas och tidningar i de gröna och bruna containrarna, köpte dagens tidning och en baguette och akte till posten för att hämta ut ett rekommenderat brev som dock inte hade kommit dit ännu. Ja ni förstar, sa där galet spännande och fantastiska ärenden som man kan ha för sig en lördagsförmiddag!

Barnen pysslade med sitt. Bianca pa sitt rum och Emma sprang fram och tillbaka till en kompis.

Vi akte till posten igen.

Fixade lunch.

Emma kom hit med sin kompis som at lunch med oss.

Klockan 14 akte jag och Bianca och hämtade upp hennes kompis Malicia och sen vidare till bion där de mötte upp ännu en kompis. Tjejerna skulle se "L'étrange pouvoir de Norman" eller "ParaNorman" som den heter pa orginalsprak.

Egentligen var det väl inte en film som de verkligen ville se, men det blev lite uteslutningsmetoden för att hitta en film som ingen av dem redan hade sett. Och jag tror nog att det egentligen inte spelade sa jättestor roll vilken film de valde, för det mest spännande och själva grejjen var att fa ga pa bio med kompisar "själv" för första gangen! Ännu en milstolpe mot vuxenvärlden!


Sa min roll bestog av att skjutsa, följa med dem in och köpa biljetter och popcorn och följa dem till ingangen av biosalongen, vänta tills filmen var slut och till sist skjutsa hem alla tjejerna igen.

Under tiden jag väntade gick jag in pa Carrefour som ligger bredvid bion och kompletterade med mer skolmaterial till tjejerna. Jag kan ju säga sa här, jag var INTE ensam! Det var totalt kaos där inne och allra värst var det just mellan hyllraderna av skolmaterial.

Jag tror inte att den här bilden riktigt visar hur mycket folk det egentligen var pa Carrefour. Men jag kan säga sa här: tänk er stor mataffär nagra dagar innan julafton, pa det lägger ni till första dagen pa julrean. Nu börjar vi närma oss!
När vi väl kom hem igen efter bion och efter att ha skjutsat hem Biancas kompisar ja da var klockan redan efter 18 och dags att börja tänka pa middagsmaten.

A ena sidan känns det som att jag inte har hunnit nagonting alls idag, a andra sidan känns det som att jag inte har haft en lugn stund.

Bianca verkar i alla fall jättenöjd med sin "första-bio-själv-med-kompisar"-eftermiddag och det var ju huvudsaken!


Inga kommentarer: